Widzę
@Heros123 stęskniony za
F1, i bardzo dobrze, miło znowu powitać na pokładzie!
Odnośnie systemu kwalifikacji, to ja jestem na "nie"(i pewnie nie tylko ja). Wg mnie to się nie sprawdzi, za dużo gmatwania, zespoły pewnie też na początku będą się musiały wdrożyć w to i może być tak, że przez jakieś niedopatrzenia będziemy mieli niespodzianki w kwalifikacjach. W każdym razie ja przekonany nie jestem do tego systemu, dla mnie jest to mało czytelne i przejrzyste, ale zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu".
No właśnie, za bardzo to zagmatwali. Przecież są różne przypadki, deszcz, a to jakiś samochód po 3 treningu będzie musiał zostać na szybko składany i każda minuta jest ważna, a tu czas Q1 i 18min dawał jeszcze szansę na ostatnie poprawki, na przejazdy. A ponadto główny argument przeciw temu nowemu systemowi to po prostu loteryjność, dla nas typujących to będzie bardzo złe... Przecież ktoś zbyt mocno zblokuje koła na hamowaniu w decydującym momencie i jego szansa na poprawę czasu może byc niemożliwa, bo zjazd, zmiana opon, wyjazd itp zajmie dużo czasu... Nie kupuję tego wcale!!
No i jeszcze jedna sprawa. Zamiast Polsatu, to Eleven Sports. Dla mnie trochę szkoda, bo Grzegorz Jędrzejewski to naprawdę świetny komentator jeśli chodzi o sporty motorowe i przede wszystkim facet, który ma ogromną widzę na ten temat.
Niestety mi też będzie Grzegorza Jędrzejewskiego brakować, nie dość, żę z pasją opowiadał o tym to w momentach stykowych w świetny sposób panikował i robił emocje po prostu, potrafił także sypnąć żartem lub ciekawą dygresją do Borowczyka. Coż Sokół wiadomo jest świetny, ale już czytałem z nim wypowiedź, że nie będzie wszystkich weekendów robił bo dla niego
F1 wiąże się z byciem i obcowaniem z Formuła na torze i tego sobie odmówić nie chce po prostu.
No i studia będzie brakowało, tego budowania napięćia przez Zientarskiego, świetnych gości, ciekawych materiałów od Lorka. Ogólnie szkoda bo do ostatniego tygodnia liczyłem, że jakąś sublicencje Polsat wykupi czy coś, ale lipa.
Kto będzie mistrzem świata? Kto zdobędzie mistrzostwo konstruktorów? Jak zaprezentuje się nowy zespół Haas
F1 Team? Jak sobie poradzi Renault, które po kilku latach wraca do
F1 z fabrycznym zespołem? Jaką poprawę zanotuje Honda? Wątpliwości wiele, pytań jeszcze więcej. Mam nadzieję, że już ten weekend da jakieś przesłanki odnośnie formy zespołów.
Mnóstwo tych pytań panie ???? Na żadne w sumie nie znam odpowiedzi hehe, ale może jeżeli chcecie nieco się nakierować na to kto może być mocny i na co go stać to polecam kupić
F1 Racing, w którym wiele fajnych tekstów zapowiadających sezon oraz składy i wszelkie informacje o każdym z kierowców.
Także polecam, każdy będzie napakowany wiedzą przez weekendem
GP Australii!
A co do Renault to fajnie, że jako fabryczny zespół wrócili, choć z wypowiedzi rządzących tym teamem można się spodziewać, że początek będzie trudny i cudów się nie spodziewają. No, ale za to pod względem wizualnym żółty bolid zawsze robił wrażenie i prezentuje się kapitalnie!
Życzę Wam i sobie, aby ten nowy sezon był jeszcze lepszy jak poprzedni i żeby emocje związane z mistrzowskimi tytułami trwały do ostatniego weekendu. I oczywiście, jak najwięcej "zielonych" typów .
W tym dziale to tylko zielone typy przecież były ????
Poprzedni sezon nie był zły, było kilka niezapomnianych wyścigów jak na Węgrzech, w
USA czy ciekawy weekend w Singapurze.
Australia to zawsze niewiadoma, jakieś newsy co do pogody posiadasz?
Również wszystkim życzę powodzenia i wielu emocji, oraz ciekawych spostrzeżeń, którymi mam nadzieję się podzielicie w tym dziale Zapraszam do dyskusji!