>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1. Grand Prix Australii [15-17.03.2013]

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Grand Prix Australii [15-17.03.2013]

15 marca - (piątek)
1. trening - 2:30
2. trening - 6:30

16 marca - (sobota)
3. trening - 4:00
kwalifikacje - 7:00

17 marca - (niedziela)
wyścig - 7:00
Info o torze:
Pełna nazwa: Australian Grand Prix
Długość okrążenia: 5,30km
Liczba okrążeń: 58
Liczba zakrętów: 16
Dystans: 307,57km
Ostatnie wyniki (sezon 2012):
Pole position: Lewis Hamilton (McLaren)
Zwycięzca: Jenson Button (McLaren)
Najszybsze okrążenie: Jenson Button (McLaren)
...więcej o Grand Prix Australii

Otrzymane punkty reputacji: +43
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Pierwszy wyścig w sezonie więc trzeba łapać wysokie kursy, miałem grać wygraną w kwalifikacjach Hamiltona albo Alonso ale kursy na tego pierwszego mocno spadły, a na Alonso kurs też jest dość mały porównując go do kursu na Pereza na którego gram. Dla Pereza będzie to pierwszy sezon w nowym zespole, ale nie sądzę żeby się jeszcze do niego nie przyzwyczaił bo przejechał już nim ponad tysiąc okrążeń na kilku torach i nie jest to sytuacja taka jak miała miejsce chociażby w sezonie 2009 gdzie Fisichella z dnia na dzień zmienił bolid i wciągu kilku wyścigów nie zdobył nawet punktu mimo że jeździł w Ferrari.
Najwyższe miejsce w kwalifikacjach Pereza to czwarte, ale trudno żeby w tak słabym zespole jak Sauber odnosił lepsze wyniki. Oczywiście lepiej jeździł w wyścigach niż kwalifikacjach ale tutaj ma do dyspozycji kompletnie inny, lepszy bolid i dwa sezony w F1 na pewno zrobiły swoje. W ubiegłym sezonie, Hamilton mimo tego że nie znalazł się nawet na podium mistrzostw świata to kwalifikację wygrywał aż 7 razy. Button wygrał tylko raz i w kwalifikacjach jeździł o wiele gorzej. Dlatego jeśli chodzi o kwalifikację to tutaj myślę że lepiej będzie się spisywał właśnie Perez. McLaren w ostatnich latach po prostu zdominował ten tor. W 2008 roku wygrali kwalifikację, wyścig i drugi trening wygrał Hamilton. Sezon 2010, wygrany wyścig i drugi trening. Sezon 2011, tutaj był to sezon RBR który wtedy po prostu miażdżył konkurencję ale mimo to McLaren wygrał jeden trening, a kierowcy tego zespołu zajęli w kwalifikacjach drugie i czwarte miejsce, w wyścigu Hamilton był drugi i przegrał tylko z Vettelem. Sezon 2012, najbardziej miarodajny to wygrane dwa treningi, dwa pierwsze miejsca w kwalifikacjach, wygrany wyścig przez Hamiltona, trzecie miejsce i najszybsze okrążenie w wyścigu Buttona to wyraźnie pokazuje jak mocny na tym torze jest McLaren, w ubiegłym sezonie mieli tak naprawdę od początku do końca równy i bardzo szybki bolid więc jakiś rewolucyjnych zmian nie musieli wprowadzać. Perez to najbardziej utalentowany kierowca młodego pokolenia i myślę że po tak wysokim kursie można na niego grać bo są naprawdę spore szanse to to że w pierwszym wyścigu sezonu na PP zobaczymy nie Alonso czy Vettel tylko młodego Meksykanina. Dodam że podczas testów w Barcelonie Perez wygrał jedną z sesji i mimo że nie ma to jakiegoś większego znaczeniu to zawsze w jakimś stopniu pokazuję to że bolid od początku dobrze się prowadzi i nie ma z nim większych problemów, Button wygrał pierwszą sesje w Jerez więc to w jakiś sposób potwierdza utrzymanie dobrej formy McLarena z ubiegłego sezonu, a przynajmniej to że potrafią kręcić dobre czasy pojedynczych okrążeń.
Wygra kwalifikację: Sergio Perez @ 17,00 Bet365 ⛔

gmark 765

gmark

Użytkownik
Sergio Perez - Zakończy w punktach TAK @1,45
Sergio Perez - Zakończy w TOP 6 TAK @2,25

Bet365

Trudno cokolwiek sensownego napisać przed sezonem i sesjami treningowymi bezpośrednio przed wyścigiem - bo one dadzą odpowiedzi na większość pytań, ale ten typ przynajmniej dla mnie wydaje się wysoko prawdopodobny. Tor Melbourne Perezowi po prostu pasuje, w swoim debiucie w Formule 1 na tym torze ukończył wyścig na 7 pozycji (ostatecznie kierowcy Saubera zostali zdyskwalifikowani - związku z nieprawidłowymi wymiarami tylnego skrzydła) rok później ukończył na pozycji 8 (startując z 22 pola), a to wszystko w przeciętnym Sauberze. Myślę więc, że w tym sezonie w bolidzie z absolutnego top jest wstanie ukończyć grand prix w punktach a nawet w pierwszej szóstce lub nawet na podium. Wart uwagi jest też fakt, że McLaren jest zawsze mocny w Australii, a o to ich wyniki z ostatnich trzech sezonów.
GP Melbourne 2010 Kwalifikacje pozycje 4 i 11, Wyścig 1 i 6
GP Melbourne 2011 Kwalifikacje pozycje 2 i 4, Wyścig 2 i 6
GP Melbourne 2012 Kwalifikacje pozycje 1 i 2, Wyścig 1 i 3

Otrzymane punkty reputacji: +8
kukanoya 12

kukanoya

Użytkownik
Pierwszy raz na forum, więc witam się grzecznie. ????
W tym roku w końcu postanowiłam zrobić użytek ze swojej pasji i zacząć obstawiać F1.
Kurs na Pereza w qualu kuszacy, jednak według mnie mimo wszystkich faktów jakie wymieniłeś @dawid1892 pole position Pereza jest mało prawdopodobne. Zwłaszcza, że reszta stawki nie będzie próżnować. Myślę, że na treningach obudzą się stare wygi i układ z testów w Barcelonie może się nieco zmienić. Jednak zagrać można póki kurs wisi.
Co myślicie o SC? Co prawda w ostatnich latach bywało z tym w kratkę.
&#39;08 2SC
&#39;09 2SC
&#39;10 1SC
&#39;11 0
&#39;12 1SC
Jednak pługoterminowe prognozy zapowiadają zachmurzenia na weekend w Melbourne, w sobotę przelotne deszcze. Kto wie może popada i w niedzielę. W dodatu mamy piątkę debiutantów.
Zamierzam zagrać
Safety-Car-Phase TAK 1,35
2 Safety-Car-Phasen 4,20
Bet-at-home

gmark 765

gmark

Użytkownik
Odradzam granie SC po takim kursie, widząc kursy prędzej zagrałbym na NIE. To &quot;zazwyczaj&quot; jest ruletka. Fakt, że w Melbourne jest gdzie się rozbić i spowodować wyjazd SC no ale po 1,30? Nie warto.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kukanoya 12

kukanoya

Użytkownik
Możliwe, że masz rację. Dzięki za radę.
W sumie przed treningami obstawianie czegokolwiek pewnie przypomina wróżenie z fusów. W ogóle F1 jest dość nieprzewidywalna. Jakiego typu zakłady obstawiacie najczęściej?

gmark 765

gmark

Użytkownik
Możliwe, że masz rację. Dzięki za radę.
W sumie przed treningami obstawianie czegokolwiek pewnie przypomina wróżenie z fusów. W ogóle F1 jest dość nieprzewidywalna. Jakiego typu zakłady obstawiacie najczęściej?
Najczęściej pojedynki H2H, zakończy w TOP XX lub pierwsze okrążenie ukończy poniżej/powyżej X pozycji.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Daniel Ricciardo - Jean-Eric Vergne (Q) @ 1,75 Expekt ⛔
Co tu dużo pisać, Expekt znowu ma świetną ofertę na kwalifikację. Ricciardo lepiej jeździ w kwalifikacjach, Vergne w wyścigach, tu się nic nie mogło zmienić bo tego się nie da wytrenować, a tym bardziej w kilka miesięcy. W ubiegłym sezonie 16-4 w kwalifikacjach oczywiście na korzyść Ricciardo. W ubiegłym sezonie w Australii, Ricciardo wszedł do Q3, Vergne nie udało się to jeszcze nigdy.

W 0

wasielica

Użytkownik
Co sądzicie o zagraniu w pierwszej kolejce na sklasyfikowani/niesklasyfikowani?
Dla przykładu w systemie 9 z 12? Czy opłaca się takie zagranie?
W ubiegłym roku próbowałem zagrać tak w STS, niestety maksymalna ilość tego typu zdarzeń na kuponie to 3. W Totomixie można zagrać więcej, jednak systemy nie wydają się aż tak opłacalne.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Co sądzicie o zagraniu w pierwszej kolejce na sklasyfikowani/niesklasyfikowani?
Dla przykładu w systemie 9 z 12? Czy opłaca się takie zagranie?
W ubiegłym roku próbowałem zagrać tak w STS, niestety maksymalna ilość tego typu zdarzeń na kuponie to 3. W Totomixie można zagrać więcej, jednak systemy nie wydają się aż tak opłacalne.
Musiałoby nie być sklasyfikowanych co najmniej 9/22 kierowców, Ty musiałbyś wybrać tych 9 spośród tylko 12 kierowców, nie wiem co by się musiało stać żeby na tym torze aż tylu kierowców nie było sklasyfikowanych nie mówiąc już o trafienie którzy nie będą sklasyfikowani.
Co do SC, nie opłaca się go grać po takich kursach, może patrząc na poprzednie GP wyjeżdżał dość często i jest tor uliczny ale specyfikacja tego toru kompletnie nie przypomina żeby był to tor uliczny, oczywiście są miejsca gdzie jeśli wypadnie któryś bolid to SC wyjedzie na pewno, ale jest ich naprawdę mało. Niby ma padać, ale przeglądając różne prognozy, bardziej wiarygodne niż te na f1.com można stwierdzić że jednak pewnie nie będzie padało, a już nie w godzinach wyścigu. Dodatkowo pojedzie nie 24 kierowców jak to miało miejsce w poprzednim sezonie tylko 22, jest 5 debiutantów i tak naprawdę tylko Bottas zasłużył w pełni na angaż w stawce, ale pozostała czwórka to nie są amatorzy i na pewno nie będą chcieli w swojego pierwszego wyścigu w F1 skończyć na poboczu.
E:
Po dwóch treningach, które wygrał Vettel oczywiście kursy na niego pospadały jeśli chodzi o kwalifikację, ale żeby wystawić kurs 41 na Pereza i 29 na Buttona (bet365) to jest dla mnie chore i jeśli ktoś lubi ryzykować to za drobną stawkę polecam oba typy, nie wiem jak można aż tak sugerować się pierwszymi treningami w sezonie...

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Po dwóch treningach, które wygrał Vettel oczywiście kursy na niego pospadały jeśli chodzi o kwalifikację, ale żeby wystawić kurs 41 na Pereza i 29 na Buttona (Bet365) to jest dla mnie chore i jeśli ktoś lubi ryzykować to za drobną stawkę polecam oba typy, nie wiem jak można aż tak sugerować się pierwszymi treningami w sezonie...
Niby racja ale :
Jenson Button (McLaren): Oczywiście nie byliśmy dzisiaj najszybsi. Wrażenia z jazdy bolidem w pierwszych treningach nie były najlepsze więc czeka nas praca domowa do odrobienia. Mamy sporo niedociągnięć, jeśli chodzi o bolid i podczas jazdy spisuje się on znacznie poniżej tego, czego oczekiwaliśmy. Musimy spróbować znaleźć odpowiedni kierunek. Nie będzie to łatwe, ale jestem pewny, że możemy zrobić to lepiej niż to tej pory. Zawsze masz nadzieję, że gdy przychodzi czas pierwszego wyścigu wszystko pójdzie lepiej niż się spodziewasz, ale w tym momencie nie jestem tego pewny.
Sergio Perez (McLaren): Bolid jest nieprzewidywalny. Tu nie chodzi o jeden element, ale wiele obszarów. Będzie nam trudno to wszystko ustawić. Samochód jest bardzo niespójny na zakrętach. Jest trudny w prowadzeniu i ciężko wyciągnąć z niego maksymalną moc. Może być trudno o punkty podczas tego weekendu, ale wszystko się może zdarzyć.
Więc na kwalifikacje nie stawiałbym na kierowców McLarena,jak dla mnie
Hamilton @6 Bet at home
Alonso @7 Bet at home
Czemu?ano dlatego że w pierwszym treningu Ferrari było tuż za Vettelem,sam Alonso zapowiadał że w tym roku chce wygrać więc od pierwszego wyścigu musi ostro atakować,myślałem też nad Massą ale nie dość że nie pewny,to jeszcze miał jakieś problemy z bolidem.
Hamilton był zadowolony z treningów,poza tą usterką przez którą wypadł z toru,ale jak sam mówi wszystko jest już sprawne.Uważam że granie na Vettela w pierwszych kwalifikacjach sezonu po kursie 1,5 mija się z celem,a tylko Hamilton i Alonso są w stanie z nim teraz wygrać.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Hamilton @6 Bet at home
Alonso @7 Bet at home
Dla porównania Pinnacle na Hamiltona daje 7,51, natomiast na Alonso 10,01, więc jak już grać, to porządnie. ;)
Choć moim zdaniem Vettel nawet po 1,71 jest opłacalny, gdyż nawet po czasach sektorów widać, że ten bolid znowu dysponuje takim pakietem aero, że głowa boli. W porównaniu do Alonso Vettel zyskuje w pierwszym i trzecim sektorze koło pół sekundy, podczas gdy w drugim jadą porównywalnie, mieszczą się w jednej dziesiątej. Nad Hamiltonem także zyskuje w każdym sektorów, sumaryczna różnica jest około pół sekundy (na podstawie FP1, gdyż to tam kierowcy dokonali w większej ilości szybkich kółek). Tor w Melbourne w większości są to sekwencje &quot;z zakrętu w zakręt&quot;, na dodatek na pełnym gazie jeździ się po łukach, a nie po prostych z prawdziwego zdarzenia, dlatego królewstwo za stabilność tylnej osi. Za grosze Hamiltona lub Alonso można próbować, ale IMO 90% faworytem jest Vettel.
Po dwóch treningach, które wygrał Vettel oczywiście kursy na niego pospadały jeśli chodzi o kwalifikację, ale żeby wystawić kurs 41 na Pereza i 29 na Buttona (Bet365) to jest dla mnie chore i jeśli ktoś lubi ryzykować to za drobną stawkę polecam oba typy, nie wiem jak można aż tak sugerować się pierwszymi treningami w sezonie...
W obecnej chwili w McLarenie nie ma kierowcy-inżyniera, który byłby w stanie okiełznać i zarządzić maszyną tak jak to robił Lewis, dlatego takie kursy wcale mnie nie dziwią. Moim zdaniem ekipa z Woking będzie chciała nastawić się na swoje tempo wyścigowe i zarządzanie oponami (a akurat w tym względzie kierowców mają przednich, choć Perez to jest zagadka z racji nowej dla niego maszyny).
Podsumowując: Kto wygra kwalifikacje? Vettel @1,71 Pinnacle ✅ nokaut. ;]

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Pierwszy typ na inauguracyjne kwalifikacje do GP Australii ▶
Mając na uwadze, że to pierwsze kwalifikacje trzeba podejść do tego ostrożnie tak więc ▶
Jules Bianchi vs Max Chilton @1.5 Tobet, Marathonbet @1.55 ✅ ✅ ✅
Obaj są debiutantami w tegorocznym sezonie F1. Obaj są młodymi zawodnikami, Francuz to rocznik 89&#39;, Brytyjczyk 91&#39;. Obaj są także kolegami z jednego zespołu - rosyjskiego Marussia F1 Team. Jednak różni ich znacznie doświadczenie. Max zadebiutował w brytyjskiej Formule 3 w 2007r. i zajął 18 miejsce. W 2008r. zajął 10 pozycję. W ostatnim sezonie zmagań w tej Formule młodszy brat kierowcy samochodów turystycznych - Toma Chiltona zajął najbardziej nie lubianą przez wszystkich sportowców 4 lokatę. Później dzięki dużemu budżetowi wziął udział w azjatyckiej serii GP2, ale tam niczego nie pokazał. W 2010r. Chilton został kierowcą Ocean Racing Technology w gł. serii GP 2 i w ciągu 10 rund punktował 2x co dało mu 24 pozycję na koniec rywalizacji. W ubiegłym roku znowu zajął 4 msc w serii GP2. A teraz dzięki dużej zasobności portfela jego ojca Grahama, który jest prezesem towarzystwa ubezpieczeniowego AON otrzymał szansę startów dla Marussi w F1, ponieważ jego tata nabył udziały w rosyjskiej ekipie z siedzibą w malutkim mieście - Banbury. Tak to można każdego ogórka &#39;wepchnąć&#39; dalej... tylko co później jak nie ma wyników (przykład Narain K.)
Natomiast Jules ma o wiele większe doświadczenie od swojego partnera z zespołu. Trafił tutaj z pozycji kierowcy testowego hinduskiego Force India, gdzie reprezentował ich barwy podczas 9-ciu sesji treningowych. Jego menago jest również Francuz - Nicolas Todt (syn Jeana prezydenta FIA), a on nie bierze pod swoje skrzydła byle kogo (przykład F. Massa). Osiągnięcia: W 2007r. Francuska Formuła Renault (mistrz), 2009: Europejska Formuła 3 (mistrz), W 2011r. zajął 3msc w serii GP2 tracąc jedynie 1 pkt do wicemistrza Luki Filippiego. W 2012: World Series by Renault (wicemistrz). No i dodatkowo przemawiają za nim oba dzisiejsze treningi na torze Albert Park gdzie Bianchi był lepszy od Chiltona o 0.904 i 0.913s, jak na czas 1 najszybszego okrążenia to duża różnica mając na uwadze, że to F1 ;) Póki co nie widzę argumentów po stronie Maxa, dlatego gram zdecydowanie na Francuza.
Oczywiście tradycyjnie odradzam granie wyścigu, podczas pierwszych dwóch sesji miękka mieszanka spisywała się bardzo źle, żeby nie napisać tragicznie. Do tego prognozy nie są jeszcze do końca jednoznaczne także uważałbym na jakieś grubsze granie.
Również nie polecam typownia na Sebastiana po takim kursie, jak jeszcze spadnie kurs na niego do 5:00 rano to będzie się zarysowywało lekkie value aby zagrać na Vettel - pozostali. Jednak interesują mnie w miarę pewne typy i zysk, dlatego odpuszczam.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Chciałbym zauważyć że nie widzę McLarena jako głównego kandydata do triumfu w GP Australii, czy to podczas kwalifikacji czy samego wyścigu, jednak kursu są o wiele za wysokie patrząc na to że to jest jednak ciągle McLaren, czyli obok RBR i Ferrari najlepszy team w stawce, a ten tor w ostatnich latach ich bardzo pasował. Tak więc po takich kursach warto moim zdaniem zainwestować te parę złotych w McLarena i na pewno lepiej stracić te parę złotych na nich, niż ryzykować granie na Vettela po 1,66...
Oczywiście tradycyjnie odradzam granie wyścigu, podczas pierwszych dwóch sesji miękka mieszanka spisywała się bardzo źle, żeby nie napisać tragicznie. Do tego prognozy nie są jeszcze do końca jednoznaczne także uważałbym na jakieś grubsze granie.
Pirelli już dawno zapowiadało że będzie w tym sezonie więcej pit stopów i miękkie mieszanka będą jeszcze mnie wytrzymywały. Czytałem nawet że według ich prognoz podczas GP Australii może dochodzić nawet do... 6-7 pit stopów, wydaje się to nierealne, ale patrząc na treningi może coś w tym być.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Jednak interesują mnie w miarę pewne typy i zysk
Niech to zdanie będzie naszym przewodnim celem tego sezonu F1. Witam wszystkich serdecznie ????
Kwalifikacje Grand Prix Australii 2013.
Jutro zapowiadają nam się deszczowe, pochmurne i zimne kwalifikacje. Trzeba na to zwrócić uwagę przy typowaniu.
Jules Bianchi vs Max Chilton @1.5✅ Tobet 19-20
Na początek podbijam typ rajdowiec75. Cieszę się, że w ostatniej chwile zespół Marussia zamieniło Razie na Bianchiego. Zdecydowanie większe doświadczenie Julesa, przede wszystkim był kierowcą testowym w Ferrari oraz rezerwowym w Force India. Swoją szybkość potwierdza już od początku pokonując Maxa o 1 s na okrążeniu. Uważam, że jutro na deszczu przewaga Bianchiego będzie jeszcze większa.
McLaren, czyli obok RBR i Ferrari najlepszy team w stawce, a ten tor w ostatnich latach ich bardzo pasował. Tak więc po takich kursach warto moim zdaniem zainwestować te parę złotych wMcLarena i na pewno lepiej stracić te parę złotych na nich, niż ryzykować granie na Vettela po 1,66...
Najlepszy to on może był ale w Brazylii w poprzednim sezonie. Czemu się tak na nich uparłeś?Nie widzisz, że Mclaren traci obecnie ponad 2s do najlepszych? MP4-28 to nowa konstrukcja, która potrzebuje czasu aby ją ulepszyć. Po wypowiedziach kierowców można stwierdzić, że nawet oni zbytnio nie wierzą w odniesienie sukcesu w ten weekend GP. Osobiście wole już ryzykować niż tracić.
Jenson Button - Nico Rosberg @1,5✅ Expekt
Sergio Perez - Roman Grosjean @1,6✅ Expekt
Nie da się odrobić 1,5s do czołowych ekip tj Lotus i Merc w ciągu jednej nocy. Gram tutaj konsekwentnie przeciwko Mclarenowi, Perezowi i Buttonowi ciężko im będzie wejść do czołowej dziesiątki. Jenson nie jest wirtuozem na pojedyńczym okrążeniu to chyba oczywiste, dodając do tego obecny samochód to kiepsko jutro widzę jego występ w czasówce.

Otrzymane punkty reputacji: +24
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Lewis Hamilton vs Nico Rosberg (Q) @ 1,60 Marathonbet ✅
Skąd takie kursy to naprawdę nie wiem, Rosberg i może jeździ już od 2010 roku w Mercedesie, a Hamilton jeszcze nie zaliczył nawet jednego Grand Prix ale podczas testów przejechał naprawdę sporo okrążeń i nawet wygrał dwa razy w Barcelonie więc tutaj nie ma możliwości że Hamilton nie &quot;poznał&quot; się jeszcze ze swoim nowym bolidem. Jeśli chodzi o klasę obu kierowców to tutaj widzę główny argument co do tego typu, Hamilton jest obecnie w pierwszej trójce najlepszych kierowców, Rosberg to po prostu przeciętniak który nawet nie potrafił jakoś bardzo wybić się na tle Schumiego który był cieniem samego siebie.
Paul di Resta vs Adrian Sutil (Q) @ 1,60 Tobet ⛔
Sutil może i miał roczną przerwę od F1, ale po nim kompletnie tego nie widać, w treningach był lepszy od di Resty odpowiednio o 0,484 i 0,876 czyli ogólnie rzecz ujmując, przepaść. W ubiegłym sezonie podczas kwalifikacji w Australii zajął dopiero 15 miejsce, Hülkenberg wtedy wszedł do Q3. Sutil to o wiele lepszy kierowca, widać że jest w formie i powinien bez problemu pokonać swojego rywala z zespołu.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Zdobędzie pole position
Vettel - Nie @1,8⛔ Unibet TAK
W trzecim wolnym treningu Seba jakieś problemy pod koniec sesji podajże z kersem. Potwierdziły się prognozy i obecna pogoda w Melbourn jest fatalna. Vettel wymiatał na suchej nawierzchni ale na mokro już go nie widzę na PP.
Massa -Button @1,72✅ Unibet 4-10
Kto tylko może łapać ! Trzecią sesje Mclareny prawie całą przesiedziały w garażu. Dadatkowo pojawiły się jakieś problemy z podłoga u Buttona. Massa jeździ tutaj świetnie, śmiem twierdzić że ciut lepiej niż Alonso.

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
W trzecim wolnym treningu Seba jakieś problemy pod koniec sesji podajże z kersem. Potwierdziły się prognozy i obecna pogoda w Melbourn jest fatalna. Vettel wymiatał na suchej nawierzchni ale na mokro już go nie widzę na PP.
Początkowo miało niby chodzić o hydraulikę i skrzynię biegów (Vettel dostał polecenie, by nie zbijać biegów, bo i tak nic to nie da), jednak Sobierajski twierdzi, że raptem czujnik się popsuł. Nie mnie osądzać, czy to zwykła ściema. ????

gmark 765

gmark

Użytkownik
Q2 i Q3 przełożone na jutro. Czyli wyniki z Q1 są zaliczone. Niestety spory wiatr i sporo wody dzisiaj na Albert Park
Ah te dzisiejsze niewiasty w plastikowych zelektryzowanych bolidach, gdzie ta &quot;królowa motosportu&quot; zmierza? Mam nadzieje, że kwalifikacje zostały odwołane nie przez warunki na torze (Button jeździł na przejściowych,więc?) a przez zachodzące słońce i mrok panujący na torze - tylko jeżeli to był główny powód to dlaczego czekali i przesuwali kwalifikacje? Chyba sędziowie nie czekali na nagle wschodzące słońce. Po za tym kiedyś jeździło się bez marudzenia w takich warunkach. Rozumiem, że dzisiejsze czasy dużą wagę przywiązują do bezpieczeństwa kierowców, ale w takim razie to po co Pirelli ma dostarczać opony deszczowe? Jeżeli ma to zmierzać w tym kierunku przydałby się jasny zapis w regulaminie &quot;w deszczu nie jeździmy&quot;. Wybaczcie moją frustrację, ale gdy włączyłem TV i ujrzałem mokry tor, sam prawie się zmoczyłem z szczęścia i podniecenia, niestety spotkało mnie tylko rozczarowanie.
http://www.youtube.com/watch?v=FcDd0apBD6w

( nie ma luźnych gadek o F1, wiec też nie miałem gdzie to wpisać ???? )
dawid1892// Co nie ma, jak są? ????
Mistrzostwa Świata 2013 - dyskusja
Poza tym w tematach z danymi GP również można prowadzić dyskusję, nie jest to temat przeznaczony tylko i wyłącznie na analizy. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom