West Ham vs Chelsea
Ciężki mecz mecz do wytypowania - derby, które jak wiadomo rządzą się swoimi prawami, w dodatku w pucharze, który nie zawsze jest traktowany poważnie. Obie drużyny ostatnio w formie. O ile Chelsea przekonująco wygrywa 3:0 z mistrzem Anglii i 4:0 z Man Utd to West Ham zwycięża skromnie, bo po 1:0 z drużynami takimi jak Sunderland (bramka w doliczonym czasie) czy Crystal Palace.
Chelsea ostatnio nie traci bramek, 3 ostatnie mecze to czyste konta, natomiast West Ham nie najlepiej radzi sobie w ataku, jeśli zdobywa bramkę to nie więcej niż 1, a przecież nie grali z jakimiś drużynami, które świetnie się bronią. Dlatego dobrym betem wydaje mi się Chelsea czyste konto 2,75 bet365 co prawda Conte zapowiedział, że będą zmiany w składzie, nie zagra ta sama jedenastka co z Manchesterem, ale myślę, że te zmiany ograniczą się do wpuszczenia Terry'ego, Williana, Batshuayia i ewentualnie Oscara/RLC do środka, więc dużego osłabienia nie będzie.
Slaven Bilic zapowiedział, że wystawi najmocniejszy dostępny skład, ale zważając na ich pozycje w lidze i to że w niedziele grają z Evertonem nie chce mi się za bardzo wierzyć w to. Wydaję mi się, że jest to tylko takie gadanie, bo przecież otwarcie nie powie, że odpuszcza mecz. Pewnie uzna wielu zawodników za niedostępnych z powodu potrzeby odpoczynku.
Wydaje mi się, że 2:0 dla Chelsea jest mocno prawdopodobne.
Najlepiej było by poczekać na oficjalne składy, ale jeśli okaże się, że Chelsea wystawiła stosunkowo mocny skład, a Bilic dał odpocząć kilku kluczowym zawodnikom to kursy ostro polecą w dół.
Moje typy:
Chelsea 1,80
Chelsea -1 2,75
Chelsea czyste konto? TAK 2,75
wszystko z Bet365