URUGWAJ - KOREA POŁUDNIOWA
Skończyły się żarty i zaczęła się faza pucharowa gdzie już nie ma po miłuj.
Jak dla mnie mecz typowy na remis 0:0 ,wiadomo ,że obie ekipy będą grać ostrożnie i wykorzystywać kontry.
Urugwaj ma Forlana i Suareza ,ale jakoś ten drugi mi kompletnie nie błyszczy. Jak dla mnie gra żenadę jako król strzelców w Holandii. Żelazna obrona i zero straconych bramek. Jakiejś wielkiej finezji Urugwaj nie gra ,ale grają dobrze taktycznie.
W meczu z Francją według mnie nikt nie błysnął ,chociaż to był pierwszy mecz tych drużyn.
Mecz z RPA ,z gospodarzem też trochę wyglądał dziwnie. 1:0 i jeszcze trwał mecz ,ale Suarez dobry symulator ???? wywrócił się w polu karnym i jeszcze bramkarz dostał czerwoną ,a później karny na 2:0 już kompletnie przybiło RPA do ściany. Więc bardzo nie sugerowałbym się tym meczem.
W meczu z Meksykiem byli już raczej pewni awansu z pierwszego miejsca więc mogli zagrać sobie na lajcie.
Posiadanie piłki:
Meksyk 60% - Urugwaj 40%
Korea Południowa hmm... ciekawa drużyna ,która potrafi strzelać bramki !
Strzelili 2 Grekom którzy prezentują raczej defensywny futbol. Strzelili 2 Nigerii pomimo ,że przegrywali 1:0 i Nigeria po karnym wyrównała na 2:2.
Argentynie również potrafili strzelić bramkę. Strzelili ,aż 5 bramek w tym turnieju.
Nie skreślałbym tutaj drużyny Korei Południowej.
Liczę ,że wszystko rozstrzygnie się w karnych.