Zakład: Więcej goli w drugiej połowie.
Kurs: 2.05
Buk: STS
Trudno przewidzieć jak zagrają oba zespoły w tym spotkaniu, prosta analiza: w pierwszej połowie oba zespoły będą grać ze spokojem, próbując co jakiś czas zaszkodzić przeciwnikowi, jeśli któremuś klubowi uda się strzelić, zacznie się nerwówka.. Celuję nie pierwszy raz w taki zakład gdy gra Barcelona, ponieważ zawsze wydaje mi się że Barcelona potrzebuje się rozpędzić, żeby w końcu powpadało, a jak wpadnie jedna to zazwyczaj wysypuje się ten worek z bramkami.
Z mojej strony mogę jeszcze podsunąć jeden temat. Następne mecze Chelsea w lidze, dwa najbliższe to wyjazdowe mecze do Manchesteru, do obu czołowych klubów w tym mieście - United oraz City, może mieć to znaczenie w walce o Ligę Mistrzów w przyszłym sezonie, gdyż piąte miejsce - Tottenham traci zaledwie 1punkt do Chelsea. Gospodarze więc nie mogą poświęcić wszystkiego i skupić się wyłącznie na meczu z Barceloną, muszą mieć z tyłu głowy mecze z United oraz City. Bardzo ciężka sytuacja, jak i te spotkania. Chelsea będzie grała spokojnie i przemyślanie , niestety wróżę im srogą porażkę w drugiej połowie ????
Zakład poboczny: Barcelona wygra mecz.
Kurs: 2.15
Zakład: Manchester wygra i Obie drużyny strzelą gola.
Kurs: 4.95
Oba zespoły mogą wygrać, aczkolwiek chylę się tutaj w stronę Czerwonych Diabłów. Sevilla, klub z dużym potencjałem rozegrał bardzo przeciętne zawody jeśli chodzi o grupowe rozgrywki W
LM, Przegrana aż 5:1 ze Spartakiem, remisy z Mariborem oraz Liverpoolem (po pięknym comebacku) , ale udało sie, wyszli z grupy i walczą w play offach. Tym razem jednak nie liczyłbym na cud, z Manchesteru przyjedzie "The Special One" wraz ze swą ekipą, któremu trzeba przyznać, że jest bardzo dobrym trenerem. W rozgrywkach grupowych Manchester prawie bez potknięcia awansowało z pierwszego miejsca i pewnie idą po swoje, myślę, że Sevilla nie będzie w stanie ich powstrzymać.. O ile na wyjeździe może być nieco ciężej, na pewno w domowym spotkaniu zapewnią sobie awans. Za bramką dla gospodarzy przemawia do mnie fakt, że grają u siebie, przed własnymi kibicami, oraz to, że od początku roku tylko raz nie strzelili bramki w 13 spotkaniach, nieważne czy wygrywali, przegrywali czy był to remis, w 12 z 13 spotkań udało im się trafić do bramki.
Manchester miewa potknięcia, przegrana na wyjeździe z Newcastle czy Tottenhamem, aczkolwiek jest to spotkanie o wyższej randze. Spodziewam się tutaj pewnego zwycięstwa gości, z dobrą zaliczką bramkową (1:2 / 1:3 ).
Bezpieczniejszy zakład (dla tych nielubiących ryzyka) : BTTS (Kurs: 1.85)