Witam Typerów! Kaszaaanka! ???? Od zeszłej środy chodzę i sobie tak podśpiewuję nie mogąc się doczekać kolejnych spotkań Elitarnej Ligi Mistrzów. Na jutro wzięte specjalnie wolne, żeby móc w pełni i bez stresu spowodowanym wczesnym wstawaniem, delektować się piłką na najwyższym poziomie od godziny 21 ????
Eskapada do lokalu no i wielki angielsko-niemiecki pojedynek dwóch wielkich firm, The Reds vs Die Roten. Szykuje się spektakl godny uwagi. Bitwa, wojna, walka. Tak to widzę. Klopp znowu powalczy z Monachium, ale nie już o prym w Bundeslidze, ale na Europejskim podwórku. Jak wyglądają goście przed dzisiejszym meczem? Powiedziałbym, że tak sobie. Oczywiście gonią BVB w lidze, ale szczerze to Dortmund trwoni przewagę, aniżeli Bayern odrabia. Obejrzałem ostatni meczy Bawarczyków z ogórkami z Augsburga. Dwa razy przegrywali, po czym wyszli na prowadzenie. Wrażenie pozostawili jednak średnie, żeby nie powiedzieć słabe. Tak się zastanawiam, jeśli Augsburg jest w stanie załadować dwa gole Bayernowi, to jak to będzie wyglądać z Liverpoolem. Obrona Bayernu dziurawa jak durszlak, nerwowość, brak zrozumienie defensorów. Czym mogą się przeciwstawić Salahowi, Firmino i Mane? A no przychodzi mi jeden, bardzo prosty sposób. Faule, wybijanie przeciwnika z równowagi nieczystymi zagraniami, nie zwracając uwagi na zasady Fair Play.
Warto zerknąć w stronę arbitra. Gianluca Rocchi. Chłop zna się na rzeczy i jak zachodzi potrzeba to pompuje kartki jak trzeba ???? Makaroniarz lubi mieć wszystko pod kontrolą i gasi zapędy grajków plastykami z kieszonki ???? A, że to będzie intensywny mecz chyba nikt nie ma wątpliwości. Będzie kilka kartek, a ja poszukam kilku "bad boyów", którzy dzisiaj dostaną się do notesika rozjemcy dzisiejszej potyczki.Od razu przychodzi mi do głowy Kimmich. Ciągle mam w pamięci ostatni mecz grupowy z Ajaxem i kartkę tego gracza za niewiarygodnie niewyparzoną gębę i teksty rzucane w kierunku arbitra. Dzisiaj liczę, że też odpali jak nie z faulem to z dyskusją, czego Rocchi nie toleruje. Thiago Alcantara, ostatnio kilka razy dostawał kartkę, dzisiaj mecz największego kalibru. Przerwanie kontry i faul taktyczny? Czemu nie! No i ostatni dżentelmen, Hummels.(jeśli wyjdzie w podstawie). Facet naprawdę gra nierówno i niepewnie. Jak ma powstrzymać ataki Liverpoolu jak nie faulem z kategorii tych na kartkę? ???? Może trochę życzeniowo to wygląda, ale tydzień temu w meczu Manchesteru z PSG się poszęściło, więc może i dziś ????
No i tak bardziej na czuja i patrząc na ostatnio ruszających się ze zwrotnością tankowców defensorów Bayernu, może Mo Salah poszuka czegoś więcej niż jeden gol? :>
Godzina 21, odbezpieczamy browarki i oglądamy! Powodzenia typerzy! ????
Kimmich dostanie ż.kartkę -->TAK 4.0 Totolotek
Thiago dostnie ż.kartkę --> TAK 3.6 Totolotek
Hummels dostanie ż.kartkę --> TAK 4.5 Totolotek
I dla zabawy i emocji:
Salah strzeli przynajmniej dwa gole --> 7.0 Totolotek
Slah strzeli hat-tricka --> 30 Totolotek
Dzisiaj kursy powyżej 2.0 i za przynajmniej 20zł grane są bez podatku.