>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/8 Finału Ligi Mistrzów 14.02.2012 - Wtorek

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Adlera,Barnetty,Sama i Derdyoka.W niedzielę kontuzji nabawił się Ballack. Są to zawodnicy,którzy stanowili o sile Bayeru na jesień.
Adler to bramkarz, który na 100% już nie wróci do bramki Bayeru bo mają lepszego.
Ballack odstaje od reszty drużyny umiejętnościami i gdyby nie to, że w Niemczech szanuje się wybitnych piłkarzy to wypchnęliby go gdzieś do Arabii.
Derdyok złapał formę w trakcie sezonu stąd też jego obecność w podstawowej jedenastce, za niego zagra objawienie ubiegłego sezonu, były zawodnik Mainz André Schürrle, który ma rozegranych 11 meczy w reprezentacji Niemiec i zapewne razem z Gotze i Reusem będzie reprezentował to nowe pokolenie Niemców na Polsko-Ukraińskim Euro.

Jedynym osłabieniem jest Sam ale jest to znaczne osłabienie, wszyscy inni to piłkarze do zastąpienia i nie są specjalnie większa stratą.

Właśnie czytam wszędzie, że Leverkusen jest strasznie osłabione i chciałem sprostować, bo nie ma tragedii jaką to w większości kibice Barcelony wieszczą.

Otrzymane punkty reputacji: +1
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Adler to bramkarz, który na 100% już nie wróci do bramki Bayeru bo mają lepszego.
Ballack odstaje od reszty drużyny umiejętnościami i gdyby nie to, że w Niemczech szanuje się wybitnych piłkarzy to wypchnęliby go gdzieś do Arabii.
Derdyok złapał formę w trakcie sezonu stąd też jego obecność w podstawowej jedenastce, za niego zagra objawienie ubiegłego sezonu, były zawodnik Mainz André Schürrle, który ma rozegranych 11 meczy w reprezentacji Niemiec i zapewne razem z Gotze i Reusem będzie reprezentował to nowe pokolenie Niemców na Polsko-Ukraińskim Euro.

Jedynym osłabieniem jest Sam ale jest to znaczne osłabienie, wszyscy inni to piłkarze do zastąpienia i nie są specjalnie większa stratą.

Właśnie czytam wszędzie, że Leverkusen jest strasznie osłabione i chciałem sprostować, bo nie ma tragedii jaką to w większości kibice Barcelony wieszczą.
No tak tylko powiedz mi kto tam ma kreować grę i posiadać tą piłkę przez 35 % czasu? Schurrle to jest napastnik i to nie taki,który potrafi się cofać i rozgrywać tylko jest to zawodnik pola karnego,egzekutor. Ja sobie obejrzałem cały mecz w Dortmundzie i to mi w sumie wiele mówi o ekipie Leverkusen w tej chwili. Nie potrafili przez 90 minut skonstruować akcji ofensywnej,a z całym szacunkiem dla Borussii-Barcelona nawet w głębokim kryzysie jest od nich zespołem lepszym. Napisałem o tych osłabieniach Leverkusen,ale nawet grając w swoim najsilniejszym zestawieniu nie mają szans z Barceloną,według mnie. Tak jak wspomniałem-jedyne czego się obawiam to Xavi i Iniesta na ławce.Jeśli wyjdą od początku razem z Messim,Fabregasem i Sergio jestem bardzo spokojny,że będzie ten over 67 %.Przekonamy się wieczorem.Aczkolwiek na win Barcelony po takim kursie się nie skuszę i dziwię się każdemu kto gra to mocniej.Pamiętajcie że to Liga Mistrzów,a ją się lepiej ogląda niż obstawia;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ja nie neguję twojego typu.

Tylko napisałem co sądzę o tych osłabieniach, bo znając życie do wieczora posypią się dziesiątki analiz, w których fakt że w Leverkusen gra rezerwowy bramkarz (który rezerwowym już nie jest) stanie się koronnym argumentem by grać nieskończone handicapy na Barcelonę.

hawiros 23

hawiros

Użytkownik
Trzeba jednak przypomnieć, że gdyby Holendrzy nie zostali wydymani przez sędziów Les Gones graliby jutro w Lidze Europejskiej.
a Lyon nie został wydymany gdy nie dostał w końcówce karnego w pierwszym meczu z Ajaxem?
Zaraz ktoś powie że Lyon niecodziennie ograł Dinamo 7:2, uprzedzając odpowiem Valencia rozniosła Genk 7:0 i żadnych podejrzeń nie było.
Nie stwarzaj insynuacji, gdyby były dowody na ustawienie meczu, klub zostałby odsunięty z rozgrywek, tak jak miało to miejsce niegdyś z Fenerbahce.
Co do samego spotkania, Lyon wystąpi w optymalnym składzie Lloris - Réveillère, B. Koné, Cris, Cissokho - Gonalons, Källström - Briand, Lisandro, Bastos - Gomis. Jednak bramek nie powinno paść sporo, spodziewałbym się raczej walki w środku pola. Cypryjczycy będą chcieli wywieźć cenny punkt, by na gorącym terenie u siebie powalczyć o awans, lecz te kalkulacje im się nie opłacą i mający niejednokrotnie problemy ze skutecznością Lyon zdoła przechylić szale zwycięstwa dopiero w końcówce meczu, w czym może pomóc młody zdolny Lacazette, który zapewne pojawi się na ostatnie minuty, wspierając nieco drewnianego Gomisa i walczaka Lisandro, który bywa osamotniony w swoich poczynaniach.
Dlatego wg. mnie typem godnym rozważenia za niedużą stawkę jest
połowa/koniec spotkania x/1 kurs 4.1 ✅
i nieco ostrożniej
poniżej 2.5 kurs 1.8 ✅
// Lacazette strzelił... ????

ice29 251

ice29

Użytkownik
Bayer-Barcelona

Trochę już o tym meczu zostało napisane. Mimo słabej grze na wyjazdach Barcelony nie widzię w tym meczu większych szans Bayeru. Niemcy ostatnio w lidze u siebie nie zachwycają, porażka z Nurnberg, remis ze Stuttgartem i wymęczona wygrana z Mainz. Barcelona zagra zapewne wreszcie w miare podstawowym składzie i od początku na boisku pojawią się Cesc, Iniesta, Xavi i być może Busquets. Jeśli zagra ten ostatni, a w obronie wystąpi Puyol-Mascherano to jestem w miarę spokojny jeśli chodzi o zabezpieczenie bramki VV. Wydaje mi się, że Bayer zbyt wiele do powiedzenia w ataku mieć nie będzie. Z drugiej strony Barcelona nigdy nie szukała większej ilości goli za wszelką cenę w wyjazdowych spotkaniach 1/8 LM (Arsenal 1-2, Stuttgart 1-1, Lyon 1-1). Czy tym razem może być inaczej? Wydaje mi się, że może, bo trzon zespołu (poza Messim) jest wypoczęty. Nie spodziewam się jednak dużej ilości bramek.

Typy
under 2.5 @2.20 4/10 bet365
Bayer strzeli - Nie @1.90 4/10 bet365
Bayer posiadanie piłki - under 34,49% @1.85 6/10 expekt
Barcelona wygra 2-0 @6.0 1/10 bet365

P 907

pawel-1

Użytkownik
a Lyon nie został wydymany gdy nie dostał w końcówce karnego w pierwszym meczu z Ajaxem?
Zaraz ktoś powie że Lyon niecodziennie ograł Dinamo 7:2, uprzedzając odpowiem Valencia rozniosła Genk 7:0 i żadnych podejrzeń nie było.
Nie stwarzaj insynuacji, gdyby były dowody na ustawienie meczu, klub zostałby odsunięty z rozgrywek, tak jak miało to miejsce niegdyś z Fenerbahce.
Nie zrozumieliśmy się. Nie rzucam cienia podejrzeń korupcyjnych na mecz Lyon - Dinamo. Chodzi mi o mecz Ajax - Real gdzie Holendrom nie zaliczono dwóch prawidłowo strzelonych bramek. Wtedy zapewne ugraliby punkt i wyprzedzili Les Gones w tabeli. Ale zostawmy już to gdybanie na boku i zajmijmy się analizą i ciekawymi typami.;)

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Lyon - APOEL
Ja w tym meczu fajerwerków bym się nie spodziewał ,co pokazały wcześniejsze mecze tych drużyn w LM (underowo) ,kurs na Lyon jest co najmniej śmieszny goście potrafią się postawić i na pewno uczynią to APOEL na wyjazdach czy to w lidze cypryjskiej czy w lidze mistrzów traci bardzo mało bramek z kolei Lyon we francuskiej u siebie gra po prostu lepiej z czego tam więcej strzela ,w lm pokazały to dobitnie mecze z D.Zagrzeb ,Realem Madryt czy Ajaxem .Lyon będzie bił głową w mur ,bo APOEL pewnie nie przyjedzie tutaj z nastawieniem ofensywnym ,będą solidnie kontrować patrz mecz z Porto ewentualnie Szachtarem Donieck i Zenitem gdzie na tak ciężkich terenach nie przegrali meczu .Ja tutaj broń Boże nie chce przekonywać kogoś że APOEL to wygra tylko ,że kurs na gospodarzy jest nie adekwatny do tego co obie drużyny grają .
Typ;
Under 2.5 1.80 Bwin✅
FT 1-0

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Liga Mistrzów rządzi się swoimi prawami, więc nie biorę pod uwagę ostatnich wyników Bayeru Leverkusen i FC Barcelony w meczach ligowych. Obie drużyny zawodzą i na tym poprzestanę. Faworyt jest oczywiście jeden, ale w dzisiejszym meczu nie widzę zwycięstwa Hiszpanów. Dlaczego? Dlatego, że w przeciwnym wypadku, Bayer skazuje się na porażkę w przebiegach i na Camp Nou jedzie rekreacyjnie. Gospodarze Bay Arena nie byli gościnni dla swoich rywali z fazie grupowej. Zjawiała się tam Chelsea, Valencia, a także Genk. Żadnej z ekip nie udało się wywalczyć choćby punktu. Pierwszych skrzypiec wcale nie grali Derdiyok czy Ballack, których dzisiaj zabraknie. Bayer wyśmienicie radził sobie z silniejszymi rywalami, nie bił głową o mur. Remis czy nawet minimalne zwycięstwo z Barceloną pozwoliłoby podopiecznym Dutta optymistycznie patrzeć w przyszłość i przystąpić do rewanżu z nadzieją sensacyjnego awansu. Hiszpanie mają drugi mecz przed własną publicznością i dzisiaj wcale nie są na &quot;musiku&quot;. Remis nie byłby dla nich tragedią, a porażka dla Bayeru wręcz przeciwnie. Myślę, że na Bay Arena, Niemcy poradzą sobie całkiem nieźle.
Moja propozycja: Bayer lub remis - 2,75 Betclic

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Mimo słabej grze na wyjazdach Barcelony nie widzię w tym meczu większych szans Bayeru. Niemcy ostatnio w lidze u siebie nie zachwycają, porażka z Nurnberg, remis ze Stuttgartem i wymęczona wygrana z Mainz.
a co Barca w lidze jak gra ? Jak mówimy, że LM to co innego, to mówmy też, że Leverkusen też może zagrać dobry mecz pomimo, że w lidze nie miotają. Patrzmy na możliwości danej drużyny. Wiadomo, że Leverkusen to nie jest żaden europejski TOP, ale zdecydowanie mają wartościowych zawodników. Większość osób myśli, że tam to Ballack niewiadomo jak gra. Przecież są lepsi od niego i to oni kręcą grę tego zespołu. Ja sądzę, że ten zespół na własnym obiekcie jest w stanie zatrzymać Katalończyków. Na CN będzie pewnie odlot, ale trzeba pamiętać, że to dwumecz, zakładam wynik 1:1 (bo w taki bym celował) a Pep powie &quot;to bardzo dobry wynik w perspektywie rewanżu na CN&quot;.

skeleton 729

skeleton

Użytkownik
Olympique Lyon - Apoel Nikozja 1:0
Typ: Apoel +1 (AH) @ 2.17 zwrot
Buk: Pinnacle

Wkraczamy w decydująca fazę Champions League. Na Stade Gerland przyjeżdża rewelacja rozgrywek, zespół Apoelu Nikozja - podbudowany ostatnimi bardzo dobrymi wynikami w lidze, gdzie do lidera tracą już zaledwie 1 punkt. Na uwagę zasługuje w tym miejscu defensywa gości, która w 20. kolejkach bieżącego sezonu straciła do tej pory zaledwie 9 bramek. Dobrą defensywę mogliśmy z resztą zaobserwować już jesienią, w rozgrywkach grupowych, gdzie stracili tylko 6 bramek, mając za przeciwników bardzo mocne zespołu Zenitu, Szachtara i FC Porto. Ponadto, pięknem rozgrywek europejskich są niespodzianki - pierwszą Apoel już sprawił, wychodząc z tej silnej grupy; teraz czas na kolejną, a wydaje mi się, iż wbrew pozorom nie stoją na straconej pozycji. Do dzisiejszego spotkania przystępują w najmocniejszym składzie, a gospodarze dzisiejszego meczu przegrali w ostatni weekend na własnym boisku spotkanie ligowe z Caen 1:2, co pokazuje, że Stade Gerland wcale nie jest twierdzą nie do zdobycia. Pogrom w tym meczu jest raczej mało prawdopodobny, dlatego stawiam na Apoel +1, z wykorzystaniem handicapu azjatyckiego.

S 35

sokker

Użytkownik
Bayer Leverkusen - FC Barcelona

moim zdaniem duma katalonii pojechała po pewne zwycięstwo do niemiec. wszystkie argumenty są po stronie katalończyków, i sensacyjnych rozstrzygnięć szukał bym raczej w innych meczach tej fazy rozgrywek. do składu blaugrany wracają xavi, iniesta i cesc. myślę, że to jest gwarantem sukcesu w tym meczu.
owszem w leverkusen nie gra tylko ballack, którego dzisiaj zreszta zabraknie, są rolfes, schurrle i kiessling. ale to gracze co najmniej przeciętnego formatu, nie grzeszący formą w tym sezonie. napewno dużym osłabieniem będzie brak derdiyoka.
nie wykluczam, że mimo wszystko gospodarze strzelą bramkę, bo defensywa FCB nie jest ostatnio w najlepszej dyspozycji i popełnia zaskakująco dużo błędów.
w związku z tym spotkaniem, na które czekam z niecierpliwością postawiłem cztery single z całkiem przyjemnymi kursami. wydaję mi się, że są one pewniejsze od szukania na siłę tutaj niespodzianki w postaci zwycięstwa bayeru, czy chociażby remisu.

propozycje:

suma bramek - over 3,5 2,75 ✅
suma punktów za kartki - over 55 3,10 ⛔
suma rzutów rożnych w meczu - over 12 4,20 ⛔
barcelona suma rzutów rożnych - over 6 2,70 ⛔
WilliamHill

dacity 15

dacity

Użytkownik
vs.

Typ: Ilość rzutów rożnych w pierwszej połowie - under 4.5
Kurs: @1.93 (Betsson) ✅
Ja nie zaryzykuje grania zwycięzców, ponieważ gdy patrzę na ostatnie mecze tak jednych jak i drugich mam zupełną pustkę w głowię. Wiadomo, Liga Mistrzów to zupełnie inna stawka niż Primera Division czy Bundesliga. Co prawda nie widzę w Barcelonie wielkiego faworyta i spodziewam się dosyć wyrównanego pojedynku w tym spotkaniu, uważam że będzie ono mimo wszystko pod dyktando Blaugrany. A zwłaszcza w pierwszej połowie gdzie mam nadzieję będzie raczej wzajemne badanie przeciwnika. Warto dodać też że Barcelona w Lidze Mistrzów pierwsze mecze wyjazdowe zawsze grała asekuracyjnie. Atutem gości są na pewno absencje w drużynie Aptekarzy (zabraknie Sama, Derdiyoka, Adlera, Barnetty a także Ballacka). U Katalończyków sprawy mają się zupełnie inaczej. Do dyspozycji Pepa będą praktycznie wszyscy oprócz, rzecz jasna Villi i Affellaya. Spodziewam się przewagi wizualnej gości co sprawi że Bayer nie zdoła w pierwszej połowie zdobyć żadnego rzutu rożnego, tak to widzę.

Inny warty zagrania typ to również rzuty różne, jednak H2H na Barcelone (-1.5) ;)
E: Wszystko jak zakładałem, Barca w RR 1-0 do przerwy. Drugi typ również wchodzi, niestety go nie zagrałem, ale może ktoś skorzystał ;)

henry87 32

henry87

Użytkownik
Lyon - APOEL X2 2.81 bet-at-home
Az zdziwilem sie, jak zobaczylem ten kurs. Lyon od jakiegos czasu nie zachwyca, albo bardzo sie meczy albo zwyczajnie przegrywa. Jest na pewno faworytem wieczornego starcia, ale kursy na jego zwyciestwo sa po prostu smieszne. APOEL to druzyna bardzo waleczna, przekonala sie o tym Wisla Krakow. Druzyna z Nikozji potrafi sie tak zamurowac, ze strzelenie im bramki graniczy z cudem. Sami potrafia wyprowadzic zabojcze kontry. Na pewno podejda do tego spotkania zmotywowani, ale bez zadnej presji, sa dogiem, juz osiagneli wielki sukces wychodzac z grupy. Oni moga, Lyon musi. Czesto pierwszy mecz w Pucharach konczy sie w poblizu remisu. Uwazam, ze mecz ma prawo zakonczyc sie niskim remisem, 0:0 badz 1:1. Przekonamy sie o tym przed godzina 23.

D 120

dankas

Użytkownik
Champions League wraca do gry! Na ten dzień czekaliśmy całą zimę - 16 najlepszych ekip zmierzy się w fazie pucharowej. Dzisiaj odbędą się dwa mecze.
Przede wszystkim mecz, o którym trwa żywa dyskusja. Nie bez powodu, bo starcie będzie niezwykle ciekawe. Barcelona jest w wyraźnym kryzysie. Nawet nie świadczą o tym wyniki, ale sama gra Blaugrany. System gry oparty na posiadaniu piłki posypał się wraz z brakiem Xaviego i Iniesty. Choćby w ostatnim meczu z Osasuną, brak tych dwóch geniuszy spowodował że Messi był kompletnie niewidoczny, gdyż został zwyczajnie odcięty od podań. Obrona Barcelony wygląda jeszcze gorzej. W ten walentynkowy dzień pozwolę sobie zauważyć, że ogromny regres formy Gerarda Pique da się wytłumaczyć tylko w jeden sposób - związkiem z Shakirą. Facet który w zeszłym sezonie był jednym z najlepszych obrońców świata, obecnie kopie się w czoło i popełnia bardzo głupie błędy. A prawdopodobnie będzie dzisiaj zmuszony zagrać, ze względu na związek przyczynowo-skutkowy który obrazuje fatalną politykę transferową Pepa Guardioli. Otóż ustawieniem Barcy jest 4-1-3-2 w wersji z jednym wybitnie defensywnym pomocnikiem. Piłkarzy na tą pozycję jest w Katalonii trzech - Sergio Busquets nie zagra z powodu kontuzji, a Seydou Keita dopiero co wrócił z Pucharu Narodów Afryki, i jeszcze nie jest w stanie zagrać. Zostaje Javier Mascherano. Argentyńczyk za czasów gry w Liverpoolu był fantastycznym DM, lecz niestety Guardiola zrobił mu krzywdę zmuszając notorycznie do gry w obronie - a to na środku, a to na prawej stronie. Od tego wszystkiego odzwyczaił się od gry w środku pola, co było nadto widoczne w meczu z Osasuną. Dość powiedzieć że to był chyba pierwszy mecz Mascherano w pomocy w tym sezonie! Cała nadzieja Barcelony w Puyolu, który jako jedyny wydaje się być pewnym punktem obrony. Dani Alves jest świetny w akcjach ofensywnych, ale dzisiaj będzie musiał się BARDZO pilnować, gdyż zagra na przeciw Andre Schurrle - niezwykle błyskotliwego lewoskrzydłowego Leverkusen. W bramce Valdes też nie jest okazem pewności.
Skoro nie w obronie, to siła może drzemać w ataku? Wydaje mi się że tak. Jeśli Guardiola nie będzie kombinować, i wystawi swoją podstawową trójkę ofensywnych pomocników (Iniesta, Xavi, Fabregas) to można być pewnym że Messi i Sanchez w ataku dostaną odpowiednią ilość podań. Właśnie tego, czego w ostatnim meczu nie zapewnili im młody Sergi Roberto, czy błąkający się bez celu Pedro.
Co do zakładów, to proponowany wyżej over na rzuty rożne wydaje mi się dobrym rozwiązaniem, gdyż Barcelona zazwyczaj wybija stosunkowo dużo cornerów, niekoniecznie z dobrym skutkiem. Rywale wiedzą że nie ma w Dumie Katalonii jakiegoś wybitnie grającego głową gracza, toteż rzut rożny jest niewielkim ryzykiem.
Zakłady 1X2 są dzisiaj obarczone wielkim ryzykiem. Barcelona jeśli zagra tak jak potrafi to wygra, ale jeśli zagra tak słabo jak ostatnio ma w zwyczaju, to nie skreślałbym poukładanej drużyny z Bay Arena.

Olympique Lyon - APOEL Nikozja
Następny trudny do wytypowania mecz. Moim zdaniem faworytem jest Lyon, ale kursy na nich są śmiechu warte. Les Gones ostatnio zawodzą, i często zdarzają im się głupie wpadki. Nie ma się jednak co oszukiwać, APOEL to drużyna piłkarsko o wiele słabsza od Francuzów. Wygrali grupę - brawo. Teraz jednak zadanie będzie o wiele trudniejsze. Dochodzi dodatkowa presja - to jest faza pucharowa. Stawianie na którąkolwiek z drużyn wiąże się z dużym ryzykiem, toteż ja dzisiejsze mecze bukmachersko odpuszczam, a skupiam się na jutrzejszych meczach, które są dużo fajniejsze pod kątem typowania.

ice29 251

ice29

Użytkownik
Ważna informacja: Xavi nie zagra. Mógł grać na środkach przeciwbólowych, ale Pep nie chce ryzykować pogłębienia kontuzji - problemy mięśniowe.
Prawdopodobny jest występ Busquetsa.

E: skład:
Valdés, Alves, Puyol, Mascherano, Abidal, Adriano, Busquets, Iniesta, Alexis, Messi, Cesc

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Bayer Leverkusen - Barcelona 2
unibet 1.40 ✅✅✅ 1-3

Lyon - Apoel Nikozja
under 2,5 gola 1.80 expert
1-0✅✅✅

Bayer - Barcelona

&#39;Blaugrana&#39; ostatnio spora zadyszka formy. Liga stracona na rzecz Realu, finał Copa de la Rey jest już, tylko skupić się na LM trzeba. Dziś zadanie niełatwe, Barcelona w LM gra bardzo dobrze, ale w lidze na wyjeździe ma strasznie słabą skuteczność, tylko 17 zdobytych punktów na 33 możliwe. Dziś na drodze stanie im Bayer, w ostatniej kolejce gracze z Niemiec przegrali z Borussia D 1-0, w lidze zajmuje bodajże 6 miejsce więc ostatnio też spuścili z tonu. Do składu Barcelony wraca Busqets, Iniesta, mobilizacja pełna. Szczerze mówiąc uważam, że Barcelona będzie chciała mieć już dziś zaliczkę. 70% posiadania piłki i 2-1 dla Barcelony.

lyon - Nikozja

Tu nie ma co opisywać, cała Nikozja żyje tymi meczami. Jednak klasy zawodników są nieporównywalne. Lyon jest faworytem i nie wierzę, że odpadnie. Gracze Apoelu na pewno przyjadą bronić się, by móc w rewanżu w swoim diabelskim kociołku odrobić ewentualne straty. Dziś stawiam jeżykiem bukmacherskim underowo 1-0 dla Lyonu, co myślę, również ucieszy graczy z Nikozji.

edit. Izi ???? ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom