Chelsea - PSG
Środa - 20:45
Nie rozumiem jak TVP może emitować Bayern-Szachtar, a nie ten mecz. Każdy ma swoje zdanie ale obiektywnie patrząc ten mecz zapowiada się o wiele ciekawej.
Starałem się do tego meczu podejść jak najbardziej obiektywnie, mówi się, że swoim drużyn się nie obstawia ale myślę, że znajomość jednego z klubów może tym razem pomóc.
Po 1.
Zmęczenie
Chelsea od ligowego meczu miała cały tydzień przerwy, Jose po meczu z WHU dał podopiecznym 2 dni wolnego. PSG grało u siebie w sobotę z Lens i czeka ich wyjazd do Londynu. Chciałbym zauważyć, że przed finałem COC drużyna z Londynu też miała 10 dni przerwy co było widać na boisku i spokojnie wygrała 2-0, kontrolując większość spotkania. Myślę, że odegra to dużą rolę na korzyść Chelsea, która dodatkowo gra u siebie.
Po 2.
Korzystny wynik i gra u siebie.
Chelsea na wyjazdach gra słabo ostatnimi czasy. To że wywieźli remis z Paryża to zasługa ogromu szczęścia i niesamowitej formy Thibo w tym meczu. PSG grało o wiele lepiej i pewnie musza być mega niezadowoleni z tamtego wyniku. Jednak Chelsea u siebie to całkiem inna drużyna wystarczy popatrzeć na statystki Mourinho na tym stadionie i porównać je do meczy wyjazdowych.
Po 3.
Doświadczenie
Wiele się mówi o tym ile doświadczenie odgrywa w rozgrywkach międzynarodowych. Nie każdy się z tym zgadza ale to co osiągało City i PSG w ostatnich edycjach
LM doskonale to potwierdza. Nie sądzę aby Jose dał się ograć w tych rozgrywkach na swoim boisku. Rok temu było tu 2-0 dla drużyny z Londynu, co dało im awans po przegranym wczesniej meczu 3-1. Teraz sytuacja jest lepsza bo wywieźli remis 1-1 z Paryża.
Dodatkowo Chelsea pełnym składem(brak Obiego nie traktuje jako osłabienie, mimo całej sympatii do tego zawodnika ???? ). Zawieszenia FA nie dosięgają
LM. Co do drugiej drużyny nie mogłem znaleźć nic na ten temat ale na pewno wróci paru graczy nieobecnych w poprzednim meczu. Jeżeli ktoś ma informacje o nieobecnych z Paryża to proszę o uzupełnienie.
Moje typy
Chelsea win 2,00 Bet365 Katastrofa....
Chelsea awans 1,40 Bet365
Niestety nie ma na Bet365 kartek na zawodnika ale polecam na granie kartki dla
Luiza. Wielokrotnie widziałem jak w ważnych meczach traci kontrole i głupio fauluje, a teraz dodatkowo pod presja gry na stadionie gdzie do niedawna grał.
edit:
Luiz zółta kartka 2,30 Betsson
Co do innych typów tak bez analizy na szybko:
Real (-1,5) 1,57 Bet365 (straszna forma realu)
Ronaldo gol 1,36 Bet365
(kurs śmieszny, na pewno nie w tej formie jakiej jest Cristiano obecnie liczę, że właśnie się przełamie bo meczach
LM zawsze dawał z siebie wszystko)
Wydaje mi się, że Real po remisie i przegranej w lidze będzie sie chciał zrehabilitować i zaserwować kibicom wysoką wygraną, a Schalke jeśli ma jakieś nadzieje musi się odsłonić i zaatakować. To, że Real nie odpuszcza meczów
LM już ktoś pisał wyżej i się z nim zgadzam. Wysoka wygrana podniesie też ostatnio kiepskie morale drużyny.
Porto win 1,45 Bet365
Suma Kartek powyżej 5,5 1,83 Bet365
Czuje, że będzie bardzo zacięty mecz ale Porto nawet bez Martineza powinno wygrać mecz. Statystyki ostatniego meczu pokazują jaką dominacje miało Porto na wyjeździe u siebie powinni zakończyć sprawe.
Bayern - Szachtar
Ilość kartek powyżej 4,5 2,10 Bet365
Świetny kurs patrząc na ostatni mecz. Spodziewam się dużego posiadania piłki przez Bayern co będzie irytować piłkarzy z Ukrainy i zmusi ich do fauli.
Osobiście nie spodziewam się niespodzianek w tym tygodniu.