Ja na dzisiaj stworzyłem przyjemne AKO składające się z pięciu zdarzeń.
Pierwszy zakład to gol dla drużyny z Hiszpanii - Villarrealu. Leverkusen nie jest zespołem, który w ostatnim czasie gra dobrze, bo idzie im raczej słabo. W ostatnich pięciu meczach u siebie stracili 9 goli. Mecz na
El Madrigal zakończył się wynikiem 2:0 dla gospodarzy tamtego spotkania. Dzisiejsi gospodarze muszą gonić wynik, jeżeli chcą walczyć nadal o awans do dalszej fazy turnieju, a więc muszą otworzyć drogę do własnej bramki przez atak większą liczbą zawodników. Kursy wg mnie trochę zawyżone na Villarreal, teoretycznie nic nie muszą już w tym meczu, bo zaliczka dwubramkowa to spory komfort, ale gdy strzelą minimum tego jednego gola to sytuacja Aptekarzy mocno się skomplikuje, bo wtedy muszą wygrać minimum czterema bramkami aby zapewnić sobie awans - w co naprawdę wątpię.
Villarreal strzeli gola przed 72 minutą meczu @1,69 Fortuna
Minimum jednego gola także upatruję w Belgii, gdzie Anderlecht podejmie Shakhtar. Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 3:1 dla drużyny z Ukrainy, a dzisiejsi goście spotkania nie są już tą samą drużyną co parę lat wstecz, a mam tutaj na myśli ich siłę defensywną, tym bardziej w meczach wyjazdowych. Myślę, że jak gospodarze dzisiaj zdobędą szybko gola, to może być bardzo ciekawy pojedynek. Shakhtar 4 dni temu przegrał wyjazdowy mecz z Dniprem w ramach Pari-Match League 4:1. Anderlecht u siebie jest ekipą bardzo dobrze dysponowaną, a jeżeli zdołali strzelić tego honorowego gola na mroźnym terenie, to myślę, że u siebie będą w stanie to powtórzyć, a nawet powalczyć o awans do ćwierćfinału
LE.
Anderlecht strzeli gola przed 72 minutą meczu @1,48 Fortuna
Pojedynek w Hiszpanii pomiędzy Valencią, a Bilbao. Jest to trzeci pojedynek obu zespołów w ciągu ostatnich 20 dni. Ostatnie dwa mecze pomiędzy nimi zakończyły się wygranymi Basków - na terenie Valencii w ramach Primera Division 0:3, oraz u siebie w pierwszym meczu 1/8 finału
LE 1:0. Myślę, że gospodarze dzisiejszego spotkania będą mieli ciężko o awans, a, żeby do niego doprowadzić muszą strzelić minimum gola aby doprowadzić do dogrywki, co nie będzie na pewno łatwe, biorąc pod uwagę obecną dyspozycję zawodników Bilbao. Jeżeli Nietoperze zaatakują od pierwszych minut, to na pewno narażą się na sporo kontrataków ze strony gości, na czele, których stanie Aduriz. Myślę, że zdobyty gol dla przyjezdnych to kwestia minut, i na to stawiam.
Bilbao strzeli gola przed 72 minutą meczu @1,47 Fortuna
Tottenham totalnie olał
LE już w pierwszym meczu tej fazy rozgrywek, dzisiaj będzie pewnie podobnie, natomiast BVB widać, że zależy im na trofeum. Dzisiaj Koguty wyjdą zapewne w podobnym składzie do tego z pierwszego meczu tej pary, a co za tym idzie, mam nadzieję, że stracą gola. Kurs nie jest super ekstra, ale do AKO jak najbardziej się nadaje, i podbija trochę naszą ewentualną wygraną.
BVB strzeli gola przed 72 minutą meczu @1,31 Fortuna
Braga u siebie na pewno nie odpuści, Fenerbahce u siebie wygrało tylko 1:0, a w meczach wyjazdowych grają dużo słabiej. Myślę, że w tym pojedynku kwestia awansu jest otwarta, a drużyna z Portugalii na pewno nie pozwoli sobie na porażkę. Idę w tę samą stronę w tym meczu co wyżej.
Braga strzeli gola przed 72 minutą meczu @1,46 Fortuna
KURS AKO: 7,03 Fortuna
oczywiście bez szaleństw ze stawką, bo to jednak Liga Europejska..