Dyscyplina: pilka nozna,
liga europy
Godzina: 21-05
Spotkanie: Roma - Lyon
Typ: Roma
Kurs: 1,75
Bukmacher: betsson
analiza:
Po emocjach związanych z Ligą Mistrzów i dość zaskakujacych w niej rozstrzygnięciach dziś czas na rewanże w Lidze Europy. Kilka spotkań jest raczej rozstrzygnięte, ale jedno zapowiada się nad wyraz ciekawie. To rywalizacja Lyonu z Romą. W pierwszym meczu jak dla mnie dość niespodziewanie wygrali francuzi aż 4-2, choć do przerwy to rzymianie prowadzili 2-1. Dla mnie to troszkę niespodzianka, bo osobiscie uwazałem włochów jako ten zespoł, ktory powinien zameldować się w ćwierćfinale
LE. Po pierwszym meczu trochę sobie skomplikowali sytuacje, ale uważam ze wcale nie stoją na straconej pozycji w meczu rewanżowym. To że straty z pierwszych meczy można odrabiać juz pokazały niektore zespoły - Barca odrobiła cztery gole z Paryża, Leicester choć nie było faworytem w dwumeczu z Sevilla, czy Monaco, ktore w Manchesterze przegrali aż 3-5. Dwie bramki to dużo, ale nie jest to niemożliwe, zważywszy że Roma to bardzo mocna i klasowa drużyna. I to drużyna, ktora na własnym boisku jest niezwykle trudna do pokonania. W tym sezonie przegrali pierwszy mecz w sezonie w eliminacjach
LM z Porto aż 0-3, później zanotowali serię szesnastu meczy bez porażki, tyle że w tym czasie zaledwie raz nie wygrali meczu (i było to w fazie grupowej
LE z Austrią Wiedeń). Ostatnio ponieśli dwie porażki na Stadio Olimico - pierwszy w poprzedniej rundzie
LE z Villareal 0-1, tyle ze w pierwszym meczu w Hiszpanii było 4-0 dla podopiecznych Spallettiego. Druga porażka to ligowa z Napoli, ktora zakończyła fantastyczną serię dwunastu ligowych zwycięstw w tym sezonie. Tak więc u siebie Roma gra praktycznie bezbłędnie. Dziś jesli marzą o awansie nie ma mowy o jakimkolwiek marginesie błędu. A moim zdaniem stać ich na wygraną i awans. Tym bardziej ze Lyon w lidze radzi sobie przeciętnie, a zdecydowanie lepiej radzi sobie u siebie niz na wyjazdach. Gdyby trochę lepiej grali na wyjazdach to może nie straciliby szansy na grę w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów, a tak strata do Monaco, Psg i Nice wynosi już trzynaście lub więcej punktów i jest to strata raczej nie do odrobienia na tym etapie rozgrywek. Roma dziś wystawia najsilniejszy możliwie skład ze swoimi gwiazdami - Dzeko, Salah, De Rossi, Strootman i mój ulubiony piłkarz ekipy z Rzymu Nainggolan to piłkarze którzy mają poprowadzić Romę do finału w Solnej. Moim zdaniem dziś znów zobaczymy comeback przegranego z pierwszego meczu. Stawiam na zwycięstwo, a nawet awans Romy