Z mojej strony trochę bardziej statystycznie niż merytorycznie. W żadnym z dotychczasowych pojedynków 1/16
LE oraz 1/8
LM nie było dogrywki. Dzisiaj liczę, że może się to zmienić.
Po wstępnej analizie wykluczyłem Atletico, które ze swoją żelazną obroną nie jest w stanie stracić 3 goli w Moskwie. Marsylia pojedzie bronić korzystnego wyniku jak najmniejszym nakładem sił przed ligowym starciem z Lyonem, spodziewam się meczu underowego. Arsenal, Sporting i Lyon, bez względu na wynik końcowy, powinny strzelić przynajmniej po jednym golu, co z automatu wyklucza dogrywkę. Na tablicę wziąłem zatem 3 pozostałe spotkania.
Zenit - RB Lipsk
DW: 2:1
kurs: 11
2/10
Lipsk powinien rozstrzygnąć sprawę awansu w pierwszym meczu, jednak nie wykorzystali kilku ciekawych sytuacji. Strzelona w końcówce bramka przez Zenit dała im nadzieję na awans w perspektywie rewanżu u siebie. W Rosji zimno, zapowiadane lekkie opady śniegu. Przemawia to za gospodarzami, ale RB stać spokojnie na strzelenie tutaj bramki.
Salzburg - BVB
DW: 1:2
kurs: 10
2/10
Borussia zaczęła grać w tym meczu dopiero przy wyniku 0:2. Wcześniej równie dobrze Salzburg mógł zapewnić sobie awans już w Dortmundzie. Pomimo słabego pierwszego spotkania to jednak goście są drużyną lepszą, prezentującą większą jakość na boisku i na papierze. Salzburg na pewno nie położy się na boisku, ale liczę na gole Michy'ego i dogrywkę.
Dyn. Kijów - Lazio
DW: 2:2
kurs: 12
1/10
Ukraińcy pokazali, że nie będą chłopcami do bicia. U siebie bardzo mocni, w tym sezonie jeszcze nie przegrali. Ostatni mecz ligowy zagrali bardzo zachowawczo, oszczędzając siły na rewanż z Lazio. Wydawało się, że to Włosi są faworytami do awansu w tym dwumeczu jednak pierwsze spotkanie udowodniło, że nie będzie tak lekko. Mam nadzieję na bramki.
Podsumowując, liczę na przynajmniej jedną dogrywkę w powyższych meczach, a i dwie lub trzy nie są wykluczone. Kursy adekwatne do ryzyka, singlami można spróbować bez szaleństw ze stawką. GL!