Slavia Praga -Sevilla 2 (awans) @1.85
Sevilla u siebie zremisowala 2:2, ale moim zdaniem wciaz ma szasne na awans. Slavia w Sevilli zdobla dwie bardzo dziwne bramki, jedna padła po rykoszecie, a druga to bylo jeszcze wieksze kurozium, gdy po rzucie roznym zawodnik Sevilla zdobyl bramke barkiem, tyle ze nie wiedzial ze nawet ta bramke zdobyl i dopiero po chwili ku jego zaskoczeniu okazalo sie, że pilka wpadla do siatki.
Sevilla sytuacji sobie w 2 polowie stworzyla w miare duzo, ale tam brakowalo kroku nad "i".
Mam wrazenie, ze Slavia wyjdzie mimo wszystko bardzo zachowawczo dzis, majac na uwadze korzystny wynik, a to moze okazac sie zgubne. Sevilla ma lepszych zawodnikow, to wieksza pilkarska kultura i wydaje sie, ze bedzie wciaz w stanie wygrac w stolicy Czech. Bardziej celowalbym w awans hiszpanskiej druzyny, bo kurs jest zblizony, a tu jeszcze jest potencjalny margines, gdyby doszlo do dogrywki. Ja sprobuje wytypowac awans druzyny, która od kilku sezonow regularnei gra w Lidze Europy, a grala tez po drodze w Lidze Mistrzow, takie ogranie i doswiadczenie wyniesione z europejskich pucharow wydaje mi sie, ze moze miec tutaj znaczenie.