Mam nadzieję, że nie zgasną
Wszyscy chyba dobrze pamiętamy, kiedy Holendrzy bez problemu przeszli fazę grupową z kompletem zwycięstw i trener wg mnie dał graczom za długi odpoczynek. Pojawili się na boisku i nie potrafili rozklepać, o ile mnie pamięć nie myli przegrali z Rosją, która była pod wodzą bardzo dobrego i szanowanego przeze mnie trenera Hiddinka. Teraz to zupełnie inna bajka. Można zauważyć to w ich rozważnej grze. Grają spokojnie, ale skutecznie. Ich zwycięstwa nie są tak porywające i widowiskowe, ale najważniejsze 3 punkty czy też przejście do dalszej fazy rozgrywek.
Holandia trafiła teoretycznie najlepiej. Patrząc ze względu na położenie geograficzne to powinniśmy w jutrzejszym meczu kibicować Słowakom, ale ja uważam, że nie mają większych szans. Jedyną ich zaletą może być to, że podejdą do meczu niefaworyzowani, a to może im pomóc, tak jak to było w meczu z Włochami. Nie ma jednak co porównywać Włochów do Holendrów. Zupełnie odmienne style gry. Tak jak tutaj zauważono do gry wraca Robben - motor napędowy zespołu. Jeśli
Holandia się nie spali to ten mecz powinien ułożyć się dla nich pomyślnie już w regulaminowym czasie gry. Stawianie na awans po kursie 1.20 jest nieopłacalne, chyba, że w połączeniu z innym zdarzeniem, jednak mistrzostwa są mistrzostwami i o niespodzianki nietrudno. Holendrzy moim zdaniem są niedoceniani. Mało kto widzi ich w pierwszej trójce. Niby słusznie, bo w przypadku zwycięstwa z naszymi sąsiadami najprawdopodobniej zmierzą się z Brazylią (jestem za
Chile), ale jak dla mnie
Brazylia nie gra tego co kiedyś. W prawdzie
Brazylia to jest jednak
Brazylia i zawsze może coś szczególnego pokazać, jednak ja w finale nie chciałbym ich widzieć. Wracając jeszcze do tego meczu, jeśli Słowacy odkryli by się to w starciu z Holendrami nie mają większych szans, gdyż Ci linię ofensywną mają o klasę lepszą. Kurs co prawda niski, ale ja zmieszam to z jakimś zdarzeniem i dubel z kursem w okolicach 1.8-2.0 powinien wyjść.
Holandia - Słowacja Typ: 1
Oranje do boju! ????