>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/8 finału - 9marca [środa] - REWANŻE

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS
SCHALKE 04 - CF VALENCIA
2,50 3,25 2,87

VS
TOTTENHAM - AC MILAN
2,25 3,40 3,20

Dla Schalke i Magatha puchary w tym sezonie są diametralnie inne niż Bundesliga tzn grają tutaj zdecydowanie lepiej. Na potwierdzenie tej tezy awans do finału DFB Pokal kosztem Bayernu Monachium. Z Mestalla przywieźli remis 1:1 i rewanż zapowiada się ciekawie. Czy Raul przyczyni się do wyeliminowania rodaków? Nie wiem jak ma się sytuacja z Huntelaarem,ale możliwe, że on nie zagra. Czy Neuer zatrzyma Soldado i Mate ? Dla mnie faworytem w tej parze zaraz po losowaniu była Valencia i tego się trzymam dalej, a jak będzie w rewanżu zobaczymy.

Zdziesiątkowany Milan będzie starał się odrobic straty na White Hart Line. Massimiliano Allegri ma problemów co nie miara, szczególnie ze skompletowaniem środkowej formacji. Wiadomo, że nie zagrają już Gattuso, Pirlo, Ambrosini, van Bommel, Emmanuelson. Dodatkowo w meczu z Juve staw skokowy na skutek ataku Felipe Melo skręcił Kevin Prince Boateng. Nie wiadomo jak ma się sytuacja z Pato, Cassano nie może grac w LM. Zatem nie jest za ceikawie. W dodatku White Hart Line to bardzo trudny teren. Czy zatem są jakieś szanse na awans MIlanu ?

Zapraszam do dyskusji ;)

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Jeśli chodzi o mecz Schalke z Valencia, to ciężko wytypować drużynę do awansu. Gospodarze w Bundeslidze bardzo zawodzą ale w Pucharach idzie im naprawdę nieźle. Valencia będzie miała ciężkie zadanie w Gelserkinchen. Pierwszy mecz 1:1 jest na korzyść graczy Schalke. Czy to wykorzystaja i wygraja na wlasnym boisku?Uważam, że tak i to oni awansują do ćwierćfinału.

Przechodząc do meczu Tottenhamu z Milanem, to Koguty są moim zdaniem faworytem tego spotkania. Pierwszy meczy na San Siro wygrali 1:0, Milan na rewanż w poważnym osłabieniu. Stąd nie przewiduje innego scenariusza, jak awans Kogutów do następnej rundy.

paint12 130

paint12

Użytkownik
Ja osobiście trzymam kciuki za schalke . W pucharach pokazują na prawdę bardzo fajną piłkę, a do tego mają w składnie Raula który w dalszym ciągu jest groźnym piłkarzem dla drużyny przeciwnej. Co do meczu Tottenhamu z Milanem myślę że będzie to bardzo nudny mecz bo Tottenham bardziej będzie bronił wyniku niż atakowal takie jest moje zdanie.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Schalke - Valencia
Schalke
-Huntelaar wypadł ze składu i Magath potwierdził, że uraz kolana jest na tyle poważny, że nie będzie mógł wystąpić w rewanżu. W jego miejsce możemy spodziewać się Edu lub Gavrancicia.
- zawieszony za kartki jest Schmitz. Na prawej obronie możemy spodziewać się Escudero lub Sarpei.
- Schalke nie mówi tego otwarcie, ale zanosi się na ostrożną grę i pilnowanie wyniku przywiezionego z Valencii.
- Duet defensywnych pomocników Kluge-Matip nie należy do najmocniejszej formacji drużyny. Do tego mało zwrotny Metzelder w obronie.
Valencia
-Poza kadrą meczową Miguel i Chori Dominguez, którzy są od pewnego czasu pomijani przez trenera Emery.
- dobra wiadomość to powrót Aduriza i Albeldy. Prawdopodobnie jednak zaczną na ławce.
- Valencia to kreatywna drużyna. Tino Costa, Ever Banega do spółki z Matą mogą zdominować środek pola.
- Co raz lepiej prezentuje się Jonas Goncalves, który jest dodatkową alternatywą dla linii ofensywnej.
===
Tottenham - AC Milan
Milan przez długi czas w tym sezonie ma mniejsze lub większe problemy z linią pomocy. Właśnie dlatego do klubu przybyli Van Bommel i Emanuelson, którzy w Lidze Mistrzów grać jednak nie mogą. Dołączamy do tego zawieszonych/kontuzjowanych: Gattuso, Ambrosini, Pirlo.
Z pomocników zostają nam: Flamini, Merkel, Strasser, Seedorf i nie w pełni zdrowy Boateng, którego występ jest wątpliwy.
Jeśli nie Boateng to def pomocnika może zagrać Thiago Silva - taki wariant był już w tym sezonie stosowany, ale ze średnim skutkiem.
Tottenham może zyskać przewagę w środkowej strefie. Milan miał już takie mecze w tym sezonie, kiedy przychodziło im grac z drużyną posiadającą dobrych pomocników, że Rossoneri nie potrafili stwarzać sobie wielu sytuacji. Podobnie może być jutro - i tutaj duża rola czy gotowy do gry będzie Boateng - według mnie jutro to postać kluczowa dla ustawienia Milanu.
Do kadry Kogutów powraca Bale co jest godne odnotowania.
==
a jak z typami? Wstępnie to przekonałem się do Valencii. Awans po kursie 2,00 wygląda kusząco. Nie mniej jednak ta defensywna taktyka Schalke w pucharach przynosi efekty... Np. wygrana z Bayernem 1:0 w DFB Pokal. Może jednak lepiej odpuścić?
A na WHL... tak jak wspominałem - istotne jest czy zagra Boateng czy Thiago Silva. Boateng jest liderem środka pola, a Thiago Silva drużyny do ataków raczej nie porwie.

rehtonall 2

rehtonall

Użytkownik
Mym skormnym zdaniem Szalke wynorduje awans do LM. Jak w lidze sie ich oglada rto ruszaja sie zolwim tempem, jak najmniej sil tracic, olewaja to bardzo, ale w Lm juz jest ambicja, motywacja i na prawde tam dopiero pokazuja ze cos potrafia. NIEPRZEWIDYWALNA DRUZYNA. wATPIE ZE VALENCIA DA RADE

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Tottenham - Milan 1 @ 2,25 ⛔

Przed dwoma tygodniami na San Siro wyrównane starcie zakończyło się po myśli przyjezdnych. Koguty, za sprawą Petra Croucha, wygrały 1:0 i są o krok od upragnionego awansu do ćwierćfinału. Przed rozpoczęciem meczu w Mediolanie drużyna Harry’ego Redknappa w ciemno wzięłaby nawet remis. Tottenham nigdy nie zachwycał na wyjazdach, o czym można było przekonać się choćby w fazie grupowej. Piłkarze z White Hart Lane zremisowali wówczas w Bremie oraz Enschede i nie zdobyli ani jednego punktu w Mediolanie. Natomiast siłą kogutów była bezbłędna gra przed własną publicznością. Wygrane z Interem, Werderem czy Twente muszą robić wrażenie. Ostatnio w lidze Tottenham zaliczył dwie wpadki, ale powrót Garetha Bale&#39;a musi podbudować tą drużynę. Na pewno Gareth będzie dużym wzmocnieniem kogutów, przekonali się o jego umiejętnościach już kibice Interu jak to im strzelił 3 bramki na San Siro.
Piłkarze Massimiliano Allegriego wygrali w sobotę niezwykle istotny mecz ligowy z Juventusem, ale okupili to zwycięstwo kontuzją Kevina-Prince&#39;a Boatenga. Na rewanż do Anglii nie wybierze się również zawieszony Gennaro Gattuso. Nie można także zapominać o tym, że niezgłoszeni do gry w pucharach są Mark van Bommel, Antonio Cassano i Emmanuelson. W wyniku tych absencji stawiam na minimalne zwycięstwo gospodarzy, którzy nadzwyczaj dobrze grają przed własną publicznością.
typ: 1
kurs: 2,25
bukmacher: betclic

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Dzis odbedzie sie jedno ze spotkan rewanzowych 1/8 finalu ligi mistrzów. Schalke przed wlasna publicznoscia zagra z Valencia. W pierwszym spotkaniu padl remis 1:1 . Dzis sadze ze moze byc podobnie. Obydwa zespoly sa ostatnimi czasy w dobrej dyspozycji. Schalke ogralo ostatnio w lidze Bayern Monachium w spotkaniu wyjazdowym. Valencia rowniez na wyjazdach pokonywala Athletic Bilbao oraz Mallorce. Pierwsze spotkanie bylo spotkaniem stojacym na wysokim poziomie. Bylo rowniez bardzo wyrownane. Dzis takze licze na maksymalna walke z obydwu stron i ciekawy mecz. Sadze ze ta rywalizacja moze nie skonczyc sie po 90 minutach.
Schalke- Valencia typ: X

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Tottenham - Milan
Nie jestem zwolennikiem drużyn Seria A ale dzisiaj jestem skłonny postawić parę groszy na awans Milanu. Fakty są takie, że to drużyna z Londynu jest zdecydowanym faworytem do gry w ćwierćfinałach. Wygrali mecz na wyjeździe i są w dobrej sytuacji z racji rewanżu na swoim boisku. Trzeba pamiętać jednak, że 1 bramkowe zwycięstwo jest cenne ale już nie takie straty były odrabiane w pucharach.
Wczoraj z LM pożegnała się Roma. W kiepskim stylu przegrali z Ukraińcami. Inter przegrał z Bayernem i podobnie jak Milan jest w trudnej sytuacji. Jednak jeśli chodzi o tych drugich to moim zdaniem mają większe szanse na awans niż ich rywale zza miedzy. Milan w lidze idzie jak burza i po porażce w LM z Tottenhamem wygrał 3 kolejne mecze. Dzisiaj powinni wyjść na boisko w dobrym nastroju i walczyć o awans bo wcale nie jest to taka daleka wizja. Wystarczy, że wygrają ten mecz 0:1 (dogrywka) lub 1:2 (bezpośredni awans: 2 gole na wyjeździe).
W tym sezonie Milan gra bardzo dobrze co zaowocuje w następnym sezonie grą w kolejnej edycji LM. Prawdopodobnie zdobędą mistrzostwo Włoch. Londyńczycy wcale takiej pewności nie mają i będą pewnie do ostatniej kolejki walczyli o 4 miejsce w Premier L.
Reasumując, moim zdaniem dzisiaj Milan awansuje do kolejnej rundy. Starty po 1 meczu są nie duże i stać ich na zwycięstwo ... bo nie ma co się oszukiwać: Tottenham to nie Manchester, Chelsea czy Real. Londyńczycy są w zasięgu Milanu. Stawiam na awans Włochów.
Awans: MILAN
Kurs: 3.50
Bet365

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Spotkanie: Tottenham Hotspur - AC Milan
Typ: AC Milan strzeli w obydwu połowach
Kurs: 4,33
Bukmacher: Bet365
Analiza: Bardzo ciekawy typ na dzisiejsze spotkanie ligi mistrzów. Milan świetnie prezentuje się w Serie A, wyjazdowe zwycięstwo na Juventusem w ostatniej kolejce najlepiej o tym świadczy. Przedtem pokonali Napoli 3:0 czyli kolejną drożynę z aspiracjami gry o &quot;puchary&quot;. Przejdźmy do Tottenhamu remis w Wolves 3:3 i porażka z Blackpool 1:3 to wyniki, które świadczą raczej o słabszej obronie a przecież mój typ także na tym polega. Milan po porażce na własnym stadionie z Tottenhamem teraz jestem pewien, że rzuci się od 1 minuty do ataku, sądzę że typ dość prawdopodobny.

mojojojowojo 95

mojojojowojo

Użytkownik
Tottenham - AC Milan typ: Over 2.5 1.84
Schalke 04 - Valencia typ: Over 2.5 2.15

ako: 3.96
stawka: 6/10

Unibet

Obie drużyny gonią wynik Milan przegrał musi wygrać. Anglicy tak łatwo nie odpuszczą w milanie zabraknie pirlo gattuso amborsiniego w srodku tylko flamini Tottenham moze miec troche łatwiejsze rozgrywanie piłki. Oczywiście włosi maja Ibre Pato Robinho do tego doszedł
Cassano co pokazuje duża siłę ognia chociaż wiadomo że włoski football jest typowo defensywny no ale Milan by marzyć o grze dajel wygrać musi. Valencia u siebie zremisowała do awansu potrzebują strzelać bramki. Na niemieckiej ziemi gra się łatwiej i pada więcej bramek co widać po sumie bramek w lidze niemieckiej

tbm 642

tbm

Forum VIP
Schalke Gelsenkirchen - Valencia @ Valencia -0,5 [handicap azjatycki] - 2,85 w Bet365 ⛔ 3:1
* wersja bezpieczniejsza Valencia +0,5 [handicap azjatycki] - 1,55 ???? ⛔
Wcześniej podałem garść informacji odnośnie tego meczu, a teraz już konkretnie o wybranym przeze mnie typie ;)
Schalke
Brak kontuzjowanego Huntelaara jest dodatkowym osłabieniem i tak mocno przeciętnej linii ataku Schalke. Zawieszony za kartki jest Schmitz, który może grać na prawej obronie lub w środku pomocy. Zwracam uwagę na mało kreatywny środek pomocy: Matip-Kluge. W porównaniu do fazy grupowej kiedy wygrywali u siebie z Benficą, Hapoelem i Lyonem w kadrze nie ma także pomocników: Rakitic oraz Jones. Pole manewru jest więc mniejsze.
Nie ma co ukrywać, że Schalke w Bundeslidze kompletnie zawodzi. Gra słabo, brakuje drużynie skuteczności, a teraz na dodatek brakuje Huntelaara. Spodziewam się więc defensywnej gry gospodarzy i pilnowaniu remisu 0:0. Taka gra często jednak kończy się niepowodzeniem i uważam, że tak może być dzisiaj.
Valencia
Valencia to drużyna bardzo dojrzała taktycznie. Unai Emery wykonuje fantastyczną pracę ze swoim zespołem. Valencia doskonale potrafi obnażyć braki przeciwnika. Co prawda nie strzela przy tym 5 bramek jak Barcelona, ale jest cierpliwa w dążeniu do swojego celu. Valencia nauczyła się szukać różnych rozwiązań... jak nie idzie Adurizowi w górnych pojedynkach, to indywidualną akcją popisze się Mata lub zaczną grać skrzydłami gdzie brylują Joaquin i Pablo. Innym razem długo będą utrzymywali się przy piłce za sprawą Banegi, Tino Costy czy Albeldy. Valencia ma ten komfort, że posiada wiele różnych opcji w ataku, nie opiera się w ofensywie właściwie tylko na konkretnym schemacie jak ma miejsce w Schalke. Co ważne Valencia nawet kiedy teoretycznie drużynie nie idzie, potrafi się zebrać i zagrać fantastyczne 30 minut, które potrafią odwrócić losy meczu jak np. w pojedynku z Athletic Bilbao wygranym 2:1 na San Mames. Byłem pod wrażeniem postawy Nietoperzy w ostatnich 30 minutach tamtego spotkania.
Podsumowanie
Gra na 0:0 może być przekleństwem dla Schalke, ale mimo to nie sądzę aby Magath mając taką a nie inną kadrę zdecydował się na zupełnie inny wariant. Miałem przyjemność oglądania kilku ostatnich spotkań Valencii i przekonałem się co do umiejętności tej drużyny. Unai Emery szybko reaguje na wydarzenia boiskowe i jestem zdania, że z tego pojedynku taktycznego to jego drużyna wyjdzie zwycięsko - zwłaszcza dlatego, że w Valencii są lepsi wykonawcy i są wyglądają na lepiej dysponowanych.
Odważnie, ale uważam, że z szansami na powodzenie. Valencia zwycięstwo - 2,80, ale handicap azjatycki -0,5 po 2,85 daje nieco lepszy kurs. Dobrze wygląda również wersja bezpieczniejsza Valencia +0,5 - 1,55 Pobieram!

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Schalke Gelsenkirchen - Valencia @ Valencia -0,5 [handicap azjatycki] - 2,85 w Bet365
* wersja bezpieczniejsza Valencia +0,5 [handicap azjatycki] - 1,55 ????

Wcześniej podałem garść informacji odnośnie tego meczu, a teraz już konkretnie o wybranym przeze mnie typie ;)

Schalke
Brak kontuzjowanego Huntelaara jest dodatkowym osłabieniem i tak mocno przeciętnej linii ataku Schalke. Zawieszony za kartki jest Schmitz, który może grać na prawej obronie lub w środku pomocy. Zwracam uwagę na mało kreatywny środek pomocy: Matip-Kluge. W porównaniu do fazy grupowej kiedy wygrywali u siebie z Benficą, Hapoelem i Lyonem w kadrze nie ma także pomocników: Rakitic oraz Jones. Pole manewru jest więc mniejsze.

Nie ma co ukrywać, że Schalke w Bundeslidze kompletnie zawodzi. Gra słabo, brakuje drużynie skuteczności, a teraz na dodatek brakuje Huntelaara. Spodziewam się więc defensywnej gry gospodarzy i pilnowaniu remisu 0:0. Taka gra często jednak kończy się niepowodzeniem i uważam, że tak może być dzisiaj.
Huntelaarwoi w Niemczech zaczynają liczyć w ilu minutach nie strzelił bramki, jego brak to raczej wzmocnienie bo to nazwisko, które musi grać ze względu na kibiców, ale nie jest wiodąca postacią.

Raul sam sobie spokojnie poradzi, doskonale zna Hiszpański styl gry i to jest typowy łowca bramek.

W pierwszym spotkaniu Uchida i Farfan robili na skrzydle co chcieli, jak Hiszpanie nie wyciągną wniosków to dziś też tak będzie.

W Schalke brak skuteczności to nie jest problem bo tak jest, było zawsze, Magath to specyficzny trener dla którego liczy się dwie rzeczy: bieganie i stałe fragmenty, w BL zrobił z tą drużyną bajzel ale to nie jest BL tylko LM tu S04 super sobie radzi.

Grać na 0-0 S04 też nie będzie bo w końcu to jest Niemiecka drużyna.

Oglądałem pierwszy mecz bo miałem wybór i z gry był ciekawszy i po tym co widziałem nie mam wątpliwości że S04 sobie poradzi z Valencią, bo przecież u siebie Hiszpanie nie dawali sobie rady, wiec jak mają to zrobić w Niemczech na takim stadionie przy publiczności domagającej się sukcesu.

I jeszcze jedno jak S04 nie awansuje przy już korzystnym wyniku z pierwszgo meczu to Magath wylatuje.

Typ: Awans Schalke Kurs: 1.67

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Oglądałem pierwszy mecz bo miałem wybór i z gry był ciekawszy i po tym co widziałem nie mam wątpliwości że S04 sobie poradzi z Valencią, bo przecież u siebie Hiszpanie nie dawali sobie rady, wiec jak mają to zrobić w Niemczech na takim stadionie przy publiczności domagającej się sukcesu.
co Ty opowiadasz, jak do momentu bramki dla Schalke to Valencia powinna ich strzelić ze trzy tylko zgubiła ich nonszalancja i pewność siebie. Schalke nie miało nic do powiedzenia i tylko dzięki bardzo dobremu zachowaniu Raula (bo nie każdy napastnik strzelił by z tej sytuacji) wywieźli cenny remis bramkowy z Mestalla. Szczerze sam nie wiem co myśleć o tym meczu, najprawdopodobniejszym typem dla mnie tutaj jest under 2.5, chociaż to też ryzykowne bo gdyby zdarzyło się, że szybko padnie bramka to któraś z drużyn będzie musiała się otworzyć i wtedy mogą się posypać gole zarówno z jednej jak i drugiej strony. bardzo ciężki mecz do wytypowania.

B 30

betclic_expert

Użytkownik
Tottenham - AC Milan

Goście osłabieni w lini pomocy. Czy zdołają odrobić straty z pierwszego spotkania? Moim zdaniem tak. Troszkę rywala Włosi zlekceważyli. Tym razem powinni być bardziej zmotywowani. Są w dobrej formie, w ostatniej kolejce wygrali z Juventusem. Anglicy w słabszej formie. Nasi bukmacherzy analizują to spotkanie w TV Betclic na Expekt Blog. Zobacz materiały video.
Ja obstawiam 2, Milan ma większy potencjał, lepszy atak. Można pokombinować z zakładamy na żółte kartki, powinien być twardy mecz.

Wszystkie zakłady i najlepsze kursy w Betclic i Expekt.

http://www.youtube.com/watch?v=hhS9bk5Kxqg&amp;amp;feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=pQr15EDGYyI&amp;amp;feature=player_embedded

M 0

mazine

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Schalke - Valencia CF
Typ: dokładny wynik połowy czasu: 1:0
Kurs: 4.40
Bukmacher: Expekt

Dzisiaj o 20:45 na Veltins-Arena stoczony zostanie rewanżowy pojedynek między miejscowym Schalke a hiszpańską Valencią, którego stawką będzie awans do ćwierćfinału Champions League. Gospodarze w lidze w tym sezonie spisują się słabo, zajmują dopiero 10 miejsce, więc można uznać że sezon ligowy mają już stracony. Co innego w pucharach, w Pucharze Niemiec i Lidze Mistrzów, tydzień temu pokonali w wyjazdowym meczu krajowego pucharu Bayern Monachium 1:0 po bramce Raula. Dzisiaj tak samo ważne spotkanie, z większą stawką i to przed własną publicznością. Schalke z Hiszpanii przywiozło korzystny remis bramkowy 1:1, dlatego dzisiaj wystarczy im choćby 0:0. Napewno będą bardzo skoncentrowani i myślę, że w dzisiejszym meczu nie stracą bramki, a prowadzenie do przerwy w stosunku 1:0 jest bardzo możliwe patrząc na potencjał tej drużyny. Valencia CF ma udany sezon, w lidze zajmuje trzecie miejsce za bogaczami z Barcelony i Madrytu, jednak jeśli w meczu u siebie nie potrafi się wygrać z zespołem całkowicie w zasięgu ręki to myślę że dzisiaj będzie im jeszcze ciężej uzyskać korzystny wynik. Sądzę, że Schalke dzisiaj zwycięży!

tbm 642

tbm

Forum VIP
Huntelaarwoi w Niemczech zaczynają liczyć w ilu minutach nie strzelił bramki, jego brak to raczej wzmocnienie bo to nazwisko, które musi grać ze względu na kibiców, ale nie jest wiodąca postacią.
Ale to właśnie w tej Lidze Mistrzów, o której mówisz, że Schalke gra bardzo dobrze - Huntelaar zdobył trzy gole. Był &#39;katem&#39; Lyonu, dobił także Benficę. Mogę powiedzieć to samo tylko w odwrotną stronę. W lidze słabo, ale w Lidze Mistrzów spełniał oczekiwania.
I jeszcze jedno jak S04 nie awansuje przy już korzystnym wyniku z pierwszgo meczu to Magath wylatuje.
Słyszałem, że po sezonie i tak odchodzi. Chyba, że już po tym meczu mają go wyrzucić.
Raul sam sobie spokojnie poradzi, doskonale zna Hiszpański styl gry i to jest typowy łowca bramek.
Zgadzam się, łowca bramek... ale żyje z podań, sam sobie sytuacji nie wypracuje.
Boisko zweryfikuje nasze przewidywania ???? Jak przegram z chęcią pogratuluję Tobie trafnych rozważań.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Ostatnie minuty spotkania Schalke - Valencia czekałem na gola na 2:2 albo 3:1... i niestety dla mnie padła bramka na 3:1. Nie oglądałem pierwszej połowy meczu, a jedynie ostatnie 30 minut. Valencia wyglądała lepiej kondycyjnie, ale to nie wystarczyło. Nie doceniłem Gavranovicia, a to zdolny piłkarz.
darius010 gratuluję typu na Schalke ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom