VS
REAL MADRYT - LYON
Typ : Lyon +1,5 @ 1,862 Pinnacle
-Klątwa Realu w 1/8 będzie trwac nadal czy czarnoksiężnik Jose odczaruje ?
-Real u siebie wygrał dotychczas wszystkie mecze w tym sezonie czy to w
La Liga,
LM czy Copa Del Rey.
-Wraca CR7, Benzema w gazie wkońcu. Ozil i Di Maria również.
-Prawie nikt dzisiaj nie wyobraża sobie by Real zawiódł i stawiają po marnym kursie 1,30 na ich wygrana.
-Lyon w dobrej dyspozycji w ostatnich meczach. Ok, dzisiaj bez Bastosa i to jest niepodważalna strata.
-Lyon na 7 meczów ani razu nie uległ Realowi.
-Kurs wygląda kusząco, a Lyon jest w stanie powalczyc.
-Presja jest na Los Blancos. Zobaczymy jak sobie z tym poradzą. Ja to kupuje.
Popieram typ. Co prawda Real to bardzo dobry klub i większość przemawia za nimi, ale... pod presją grają słabo, o czym mogliśmy się przekonać wiele razy. W dodatku występ CR7 od pierwszych minut nie jest w 100% pewny i jeżeli Portugalczyk nie wyjdzie w pierwszym składzie to będzie to dla Realu duża strata. Kolejnym argumentem jest niechlubna passa - madrycki zespół od dłuższego czasu nie może przejść 1/8
LM - rok temu było podobnie - świetny skład, mecz ze skazywanym na pożarcie Lyonem, a było, no właśnie, każdy wie jak było. Lyon na pewno nie jest bez szans, walkę nawiążą na pewno, w pierwszym meczu wcale nie odstawali jakoś bardziej od Realu i jeżeli przegrają to nie sądzę, że wysoko, a przy wygranej Realu jednym golem typ wchodzi, a więc
1,85 na
Lyon + 2,0 Bwin wygląda według mnie odpowiednio i na pewno bardziej sugeruję granie tego typu niż szukanie szczęścia, grając na gospodarzy po 1,33...Myślę nawet i może uznacie mnie za wariata, ale że w tym meczu może być dogryweczka. Co za tym sugeruje? Real jeszcze nigdy nie wygrał z Lyonem, w Madrycie dwukrotnie padał remis (2010: 1:1, 2006: 2:2), ale Mourinho od 9 lat (?) nie przegrał u siebie. W regulaminowych 90. minutach mecz nie musi się rozstrzygnąć, tym bardziej, że już 1/8
LM, a my nie byliśmy świadkami dogrywki. W drugim meczu o niej możemy zapomnieć, tam Chelsea ma za dużą przewagę z pierwszego meczu, ale tutaj, dlaczego nie?
Oprócz Lyon
+2,0 po
1,85 Bwin proponuję:
Real Madrid - Olimpique Lyon
1/2 X @2,50 Bwin
Czy będzie dogrywka?
TAK @ ??? [brak bukmachera, nie wiem czy ktokolwiek oferuje taki zakład, Bwin na pewno nie, a nie mam teraz czasu szukać, lecz myślę, że kurs będzie w okolicach 5,00, więc adekwatny do ryzyka.]