A ja w takim razie zapytam na przekór - a co takiego niby zagrał Urugwaj żeby wierzyć, że pokonają Francję ? Męczarnie z Egiptem, minimalizm z Arabią, pokonanie Rosji... Dopiero mecz z Portugalią coś pokazał, ale to też nie była żadna dominacja Urugwaju no i grali z Cavanim. Dla mnie sprawa jest prosta - jeśli Cavani grał by od początku i byłby w pełni sił sam bym grał 1x bo wg mnie to najlepszy gracz URU, który robił różnicę i którego nie będzie... Z Suarezem czytali sobie w myślach. Zanim jeden podał drugi już wiedział gdzie będzie to podanie i takim duetem mogli by strzelić o tą bramkę więcej od Francji, ale z zastępcami to nie będzie wystarczająca jakość na Francję... Ja wiem, że Francja ma problemy w defensywie więc może i Urugwaj im coś strzelić, ale ze swoją ofensywą myślę, że strzelą o tą jedną bramkę więcej...Nie rozumiem czemu wszyscy tak nagle sugerują się tym zwycięstwem z Argentyną skoro po grupie każdy mówił jacy to oni nie są słabi? Przecież ten mecz tylko pokazał braki Francji w obronie bo, że z przodu mają szybkich zawodników to wiedział każdy tylko żeby to wykorzystać potrzebny jest rywal, który się otworzy a Argentyna jest do tego idealna. Po grupie również wszyscy mówili, że Francja jeszcze nic nie pokazała i nagle ogrywają słabiutką Argentynę po wyrównanym meczu i już mega faworyt a Mbappe zagra jeden dobry mecz i już MVP I Złota Piłka dla niego. Przecież oni mają kim zastąpić tego Cavaniego wiem, że to będzie niższy poziom jednak to nie są jakieś ogóry: Stuani (21 goli w Gironie więcej niż GRIEZMANN) czy Gomez (17 goli w Celcie Vigo) rozumiem jak by to był ktoś pokroju Teodorczyka czy Milika. Jakby zabrakło np. Godina to bym się martwił bo Urugwaj mecze wygrywa obroną ale akurat w miejsce Cavaniego jest 2 bardzo dobrych napastników. Jak dla mnie nie ma żadnego value w grze na Francję i dużo lepiej coś próbować na Urusów 1X po 1.81 czy awans po 2.75 Fortuna
Jakie braki w obronie ? 1. strzał Di Maria z za pola karnego, drugi to gol po rykoszecie. Wyłącznie trzeci gol to błąd obrońcy który nie dosięgnął piłki lecącej na głowę Aguero. Przy okazji ten gol Di Marii- ładny, ale ten gość nie zagrał poza meczem z Francją żadnego dobrego meczu na tych mś- więc ślepej kurze raz się trafiło ziarno i to był ten gol.Nie rozumiem czemu wszyscy tak nagle sugerują się tym zwycięstwem z Argentyną skoro po grupie każdy mówił jacy to oni nie są słabi? Przecież ten mecz tylko pokazał braki Francji w obronie bo, że z przodu mają szybkich zawodników to wiedział każdy tylko żeby to wykorzystać potrzebny jest rywal, który się otworzy a Argentyna jest do tego idealna. Po grupie również wszyscy mówili, że Francja jeszcze nic nie pokazała i nagle ogrywają słabiutką Argentynę po wyrównanym meczu i już mega faworyt a Mbappe zagra jeden dobry mecz i już MVP I Złota Piłka dla niego. Przecież oni mają kim zastąpić tego Cavaniego wiem, że to będzie niższy poziom jednak to nie są jakieś ogóry: Stuani (21 goli w Gironie więcej niż GRIEZMANN) czy Gomez (17 goli w Celcie Vigo) rozumiem jak by to był ktoś pokroju Teodorczyka czy Milika. Jakby zabrakło np. Godina to bym się martwił bo Urugwaj mecze wygrywa obroną ale akurat w miejsce Cavaniego jest 2 bardzo dobrych napastników. Jak dla mnie nie ma żadnego value w grze na Francję i dużo lepiej coś próbować na Urusów 1X po 1.81 czy awans po 2.75 Fortuna
Bramka Di Marii to ewidentny błąd obrony bo zostawili mu pustą przestrzeń przed polem karnym zostając głęboko w polu karnym. Gość uderzał praktycznie ze stojącej piłki. Nie zmienia to jednak faktu, iż obrona Francji faktycznie nie prezentowała się tak słabo jakby na to wskazywał wynik.Jakie braki w obronie ? 1. strzał Di Maria z za pola karnego, drugi to gol po rykoszecie. Wyłącznie trzeci gol to błąd obrońcy który nie dosięgnął piłki lecącej na głowę Aguero. Przy okazji ten gol Di Marii- ładny, ale ten gość nie zagrał poza meczem z Francją żadnego dobrego meczu na tych mś- więc ślepej kurze raz się trafiło ziarno i to był ten gol.
Liczę na dobre widowisko, jednak jeżeli dziś nie gra Cavani to stawiam na Francuzów. Nawet jeżeli Urugwaj ma super obronę- -kiedyś ona musi pęknąć, a to tylko otworzy spotkanie, które wg. mnie wykorzysta Francja.
Ursus to taki traktorUrugwaj - Francja
Francja więcej rzutów rożnych @1,64 fortuna
Francja awans @1,51 1xbet
Cięzki mecz do typowania, za Francją na pewno przemawia brak cavaniego w Urugwaju, jednak tak jak większość uważam, że trochę potrwa zanim Francuzi skruszą Urugwajską defensywę, która jest jedną z lepszych na tym Mundialu, dlatego bardzo dobrym typem wydaje mi się bet na rzutu rożne dla Francji, Francja będzie budowała atak pozycyjny za atakiem próbując rozmontowac defensywę Ursusów, większość meczu będzie się toczyła na połowie piłkarzy z Ameryki Południowej, więc trochę tych rożnych musi zostać nabitych przez piłkarzy Deschampsa, Urugwaj nastawi się na kontry, więc siłą rzeczy powinni mieć cornerów, jedyne zagrożenie dla tego beta to szybklie 2 bramki dla Francji i cofnięcie się do obrony, ale na to się raczej nie zanosi, nawet jakby dość szybko wyszli na prowadzenie to uważam, że nie oddadzą piłki Urugwajowi,żeby to on grał atak pozycyjny, drugi zakład to awans drużyny z Europy, myślę, że mają lepszy skład, dodatkowo brak Cavaniego u rywali, będzie ciężko, ale powinni awansować do kolejnej rundy.
Mądrze napisane. Bardzo możliwe, że Muslera zostanie zawodnikiem meczu. Ja zagrałem na Drużyna gości - Ponad 4,5 strzału na bramkę (w tym doliczony czas gry) po kursie 2.1 w Unibet.Ja niestety dumam przy kawce...i tak chciałbym zeby wygrała Belgia a o 16-tej to...wszystko sie moze zdarzyć. Waleczni Urusi i troszkę kulejącą w obronie Francja za to z Donatelo w 1 linii i jak na razie przeciętnie grającym Grizmannem kto odpali...moze Lukaku bo mam go po granego na króla strzelców
ZAWODNIK MECZU (MAN OF THE MATCH WG PORTALU FIFA.COM) TYP: F. Muslera 13.00 forBET
Hm a dlaczego nie jeśli będzie to taktyczne spotkanie do końca- nikt nic nie strzeli to dogrywka karne realne a w niej doświadczony bramkarz ma szanse za istnieć miec swoje 5 minut a moze juz w meczu zamuruje i będzie wszystko łapał kurs ok stawka nie wielka do lepszego oglądania .Urugwaj jak powtarza el maestro sie cofnie będzie przesuwał i po stara sie odbierać piłkę wiadomo zagrają bez swoje strzelby jakim jest Cavani ale myślę ze nie będzie to miało wpływu na styl grania. Zagrają twardo konsekwentnie przede wszystkim obrona zeby nie stracić kontra i stały fragment to jest ich duza siła jak wiadomo spotkania mozna wygrać na wile sposób grając brzydko konsekwentnie w dogrywce karnych tutaj będą szachy. Urugwaj troszkę nie doceniany a to jest błąd to jest ekipa która sie świetnie mobilizuje gra nie tylko dla siebie ale i dla narodu troszkę patetyczne ale prawdziwe i ja to lubię...i kupuje.Obie ekipy lubię obie sie znają doskonale pary z Atletico Griezmann zakochany w Montevideo szkoda ze ktos odpadnie....