Rapid - Djurgarden
over 9.5 rr @1.88 sts
bb: Każda drużyna over 3.5 rr + over 8.5 rr @2.38
fortuna
Wymęczone 1:0 przez Rapid na wyjeździe, ale Szwedzi wcale nie byli drużyną gorszą, meczu nie oglądałem, ale kilka statystyk z 1. spotkania, xG 1.33 (djurgarden) vs 1.17, strzały 13 - 14, posiadanie 60% - 40% i najważniejsza dla tego typu statystyka 8 - 8 w rożnych. Sporo tego wykręcili i to obydwie drużyny, w rewanżu takich cudów aż chyba nie ma co się spodziewać, ale kilka tych stałych fragmentów powinniśmy zobaczyć, Rapid u siebie, mają niby zaliczkę, ale skromną, 1:0 to szału nie ma, na pewno piłki nie oddadzą, bo zresztą to też nie w ich stylu, sofascore pokazuję średnią na poziomie 8 rr, to bardzo dużo, myślę, że te 4 sztuki są w stanie dzisiaj zrobić. Obawiać się można o Szwedów, ale mam nadzieję, że linię pokryją, jak wspomniałem u siebie 8 szt zrobili, tutaj wyjazd, będzie gorzej, ale muszą wynik odrabiać, a pierwszy mecz pokazał, że w tej parze wcale nie są kopciuszkiem. W porównaniu do Rapidu, gdzie mają ligę na ukończeniu i tam walka o pkt jest, Djurgarden ma początek dopiero, poprzedni mecz ligowy przegrali, być może się szykowali na ten rewanż, bo na chwilę obecną straty w lidze nie powinny nikogo dziwić, to będzie można odrobić, a dla drużyn takich jak Szwedzi liga konferencji to święto, podobnie jak dla naszych. Mam nadzieję, że zobaczymy podobny przebieg do pierwszego meczu