VS
Schalke - Ajax
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,60 Totolotek
Według mnie nie ma co czarować. Kwestia awansu to tylko i wyłącznie sprawa Ajaxu. Mam nadzieję, że przystawią kropkę nad "i'. Po tym co pokazali w Amsterdamie w pierwszym meczu to ten awans jest koniecznością. Schalke było tłem, Schalke było bez sztycha. Fahrmann uratował ich przed kompromitacją i wynikiem w stylu 0:7 jakimś. Dodatkowo dwa strzały w poprzeczkę o ile mnie pamięć nie myli go ratowały, raz Sanchez z głowki po rożnym zdaje się i raz van de Beek z dystansu. To pokazuje już dobitnie jak ten mecz wyglądał.
Dzisiaj Schalke bez Kehrera, Coke, Chuopo Motinga, Naldo i Baby. Kehrer to się może cieszyć, że nie zagra bo to co Younes z nim robił w Amsterdamie to szok, miał zabawkę i kręcił nim niemiłosiernie. Ajax dziś już z Lasse Schone w składzie. Jedyny brak to Daley Sinkgraven. Za niego na lewej obronie zagra pewnie Viergever.
Ajax ma wszelkie atuty, nawet jak Dolberg znowu zacznie na ławce to Traore na szpicy spisuje się dobrze. A wtedy boki przeciez bedą mieli Younes i Justin Kluivert więc latawce aż miło! Ajax takim potencjałem wspieranym przez Ziyecha musi coś strzelić, jestem o to spokojnym.
Zastanawiam się co z Schalke. Czy są zdolni coś trafić? Wydaje mi się, że tak, że u siebie muszą spróbować chociaż, szans im nie daje bo Ajax strzeli swojego gola i wtedy im trzeba aż 4... Bardziej widzę jakiś remis 1:1, czy 2:1 ale dla Ajaxu.
Znane są już składy wyjściowe:
Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Schöne, Klaassen, Ziyech; Kluivert, Traoré, Younes.
Schalke 04: Fährmann; Riether, Höwedes, Nastasic, Kolasinac; Stambouli, Bentaleb; Caligiuri, Goretzka, Meyer; Burgstaller.
Francuzów dziś satysfakcjonuje remis. Oddadzą piłkę rywalowi, a sami zagrają z kontry. A w taki sposób grać mają kim.
Do tego czy nie lepiej byłoby dla Uefy aby dalej grali spokojni zawodnicy z Lyonu czy zahukani Turcy?
Widać, że meczów Ol.Lyonu nie oglądasz. OL gra zupełnie inaczej. Oni muszą posiadać piłkę. Pierwszy mecz cisnęli całą drugą połowę. Wynik jest na styku, po co mają oddawać dzis piłkę Besiktasowi? Nie tędy droga.
Poza tym, czy aby na pewno Turcy są zahukani? Czy znamy znaczenie tego słowa?
No i dopatrywanie się co dla UEFA będzie lepsze, rany... bez przesady. To jest piłka a nie kto ma większe wsparcie od UEFFy czy coś...