>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/4 finału Ligi Europy (20.04.2017) - czwartek - REWANŻE

Status
Zamknięty.
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP

Kursy z ForBet:

Nie ma chwili na odpoczynek. Tydzień po pierwszych spotkaniach trzeba wyłonić najlepszą czwórkę.
Najbliżej awansu wydaje się być Ajax, który na własnym boisku pokonał Schalke 2-0. Czy na własnym stadionie zespół z Zagłębia Ruhry będzie w stanie odrobić straty i pokonać młodą ekipę z Amsterdamu?
Anderlecht w spotkaniu z Manchesterem w ostatnich minutach zdołał wyrwać remis. Teraz przyjdzie im walczyć na Old Trafford o awans, gdzie Czerwone Diabły nie zwykły przegrywać. Czy najmocniejszy na papierze zespół tej ósemki potwierdzi swoją moc i awansuje do półfinału?
Celta wygrała u siebie z Genk 3-2. Zaliczka jest ale tak nikła, że Belgowie tanio skóry nie sprzedadzą. Iago Aspas i spółka utrzymają to co wywalczyli w Hiszpanii?
Na koniec Lyon leci do Stambułu na mecz z Besiktasem. W pierwszym meczu trybuny przejęli Turcy. To jednak nie pomogło piłkarzom, którzy w ostatnie 10 minut wypuścili z rąk korzystny wynik. Czy wyciągną wnioski w rewanżu? A może piłkarze z Francji szybko ich wyleczą z marzeń o awansie?
Jakie są Wasze propozycję? Kto według Was wygra, kto awansuje?
Zachęcam do wyrażania opinii, analizowania i komentowania.

winiar93 12,8K

winiar93

Użytkownik
Coś cicho w tym temacie, więc biorę na siebie brzemię i rzucam pierwsze typy. ;)
Genk - Celta
Typ: btts - tak, kurs: 1.50
W pierwszym meczu obu ekip zobaczyliśmy 5 bramek, a Celta wygrała 3:2. To może tylko oznaczać kolejne emocje w rewanżu. Ekipa z Belgii gra bez kompleksów, oni niczego nie muszą, dotarcie do 1/4 finału to dla nich sukces, więc grają bez presji, ale na pewno nie odpuszczą drugiego starcia. Celta w 2 poprzednich rundach potrafiła wygrywać zarówno w Doniecku jak i Krasnodarze. Na ligowy mecz trener wystawił drugi garnitur, więc ekipa z Hiszpanii myśli już o starciu z Genk. Biorąc pod uwagę fakt, że Celta jest zespołem lepszym, do tego gra solidnie delegacje, a Genk to przebojowy zespół, można spodziewać się bramek z obu stron.
Besiktas - Lyon
Typ: 1, kurs: 2.50
W pierwszym spotkaniu Lyon szczęśliwie (z pomocą bramkarza Besiktasu) zwyciężył 2:1. Przewaga gospodarzy, szczególnie w drugiej części spotkania, nie podlegała dyskusji. Teraz przyszedł czas na rewanż, w którym wszystko jest możliwe. Turcja to bardzo trudny teren i wiele silniejszych zespołów od Lyonu się o tym przekonało. Besiktas jest na swoim terenie bardzo solidny, w poprzedniej fazie potrafił strzelić 2 bramki grającemu w przewadze Olympiakosowi (na 3- oraz 4:1). Dodatkowo wróci Aboubakar, czyli pewny punkt w ataku Turków. Lyon męczył się w pierwszym meczu i teraz nie czeka go raczej nic lepszego. Uważam, że waleczny Besiktas w połączeniu z atmosferą, którą zgotują jego kibice może być dla Lyonu przeszkodą nie do przejścia.

Otrzymane punkty reputacji: +18
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna LE
Godz: 21:05
Spotkanie Besiktas-Lyon
Typ: 1/1
Kurs 4.15
Buk Betsson
Analiza: Rewanżowe spotkanie ćwierćfinału piłkarskiej Ligi Europy. Besiktas na własnym stadionie gościł będzie Lyon. Goście w pierwszym spotkaniu wygrali 2:1, ale męczyli się niemiłosiernie, pierwszą połowę przegrali i byli zespołem delikatnie słabszym od ekipy z Turcji, druga część gry to zdecydowana dominacja zespołu z Francji i strzelone dwie bramki pod koniec meczu, tym samym Lyon jest teraz bliżej półfinału Ligi Europejskiej, jednak korci mnie gra w stronę gospodarzy z kilku powodów , po 1 . W Turcji zawsze gra się bardzo ciężko, pokazują to europejskie puchary przez parę ostatnich lat, gospodarzom do awansu tak na prawdę potrzebna jest jedna bramka+czyste konto. 2 Sprawa to słabe spotkania wyjazdowe zespołu Lyonu, który w ostatnich 5 kolejkach tylko 1 raz zdołał wygrać do tego zanotował 2 porażki oraz 2 podziały punktów natomiast patrząc na szerszą perspektywę ekipie gości nie idzie już dobrze na wyjazdach od początku roku 2017 bowiem w tym czasie w 10 spotkaniach notowali tylko 2 razy wygrane, jest to strasznie słaby wynik jak na ekipę która chce w tym sezonie zawalczyć o wygraną w Lidze Europejskiej, dlatego też upatruję tutaj szans gospodarzy, pisałem o wyniku 1:0 ,ale według mnie to spotkanie będzie otwarte, Lyon bramkę strzelić powinien bowiem ma dobrych zawodników z przodu, jednak stracić również bramki straci , kwestia ile ich będzie, bowiem goście nie stracili tylko bramki na wyjeździe z zespołem słabego Metz w poprzedniej kolejce tak to taka sytuacja miała miejsce w listopadzie roku poprzedniego, tak więc liczę na wygraną gospodarzy oraz wynik 2:1 może 3:1 po 90 minutach tej rywalizacji.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Schalke - Ajax
Tydzień temu proponowałem grać na młodzież z Holandii i nie zawiodłem się. Pewna gra na Amsterdam Arena dała im sporą zaliczkę. Ajax wraz z końcem sezonu wrzucił kolejny bieg co widać to także w lidze. Kolejne pogromy świadczą, że ten zespół złapał dobrą formę. W czwartkowym meczu gol dla Ajaxu ostatecznie przypieczętuje ich awans jednak myślę, że młoda oraz ambitna ekipa na tym nie zakończy.
Schalke, jak już pisałem podczas pierwszego meczu tych ekip, grało nadspodziewanie dobrze w LE. Niemiecka drużyna od wielu miesięcy ma własne problemy co uwidocznione jest na ligowym podwórku. Ich ostatnie występy nie dają wielu argumentów na to, że podczas rewanżowego meczu Schalke będzie w stanie odebrać awans rywalowi. Nie spodziewam się wielu goli i sądzę, że Ajax od początku będzie kontrolował to spotkanie.

Ajax lub remis 1,96
Unibet ⛔

luken7 121

luken7

Użytkownik
Takie poboczne pytanko mam ... czy jak Man.Utd wygra lige europy to 4rty zespol z PL nie łapie sie juz do LM na nastepny sezon?

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Takie poboczne pytanko mam ... czy jak Man.Utd wygra lige europy to 4rty zespol z PL nie łapie sie juz do LM na nastepny sezon?
Łapie. W zeszłym roku Sevilla wygrała LE i z hiszpańskiej ligi w grupie zagrali Barca, Real, Atletico i Sevilla + Villareal w eliminacjach. Zwycięzca nie zabiera miejsca z puli kraju.

luken7 121

luken7

Użytkownik
Łapie. W zeszłym roku Sevilla wygrała LE i z hiszpańskiej ligi w grupie zagrali Barca, Real, Atletico i Sevilla + Villareal w eliminacjach. Zwycięzca nie zabiera miejsca z puli kraju.
No faktycznie ! ;) ps. Villareal odpadl z eliminacji z Monaco :cool:

J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Ja z kolei jutro w jeden tylko mecz - Schalke właśnie.
Schalke wygra @ 1,9 Unibet✅ Niemcy u siebie nawet walczą o awans, po 90 minutach 2-0 dla Schalke
Niemcy skomplikowali sobie życie i praktycznie są w sytuacji, w której odrobienie strat będzie ogromnym wyczynem. My jednak nie gramy na awans Schalke a na ich zwycięstwo. Stadion w Gelsenkirchen to całkiem solidny obiekt w skali ligowej, Schalke gra w lidze niemieckiej w kratkę i zalicza nawet katastrofalne wyniki (jak ostatnia porażka w Darmstadt, która musiała oburzyć wielu kibiców), ale u siebie ta ekipa prezentuje się nieco lepiej i jest bardziej zmotywowana - ostatnio sporo remisów, ale także pokaźna wygrana z Wolfsburgiem, który ma o co walczyć. Spora zagadka to nafciarze.
Ajax? Szczerze -nie wyglądał na zespół, który zamelduje się w półfinale nawet w meczach z Legią. Męczyli się, w lidze także słabo a ostatnio odpalili i chyba nadal liczą na mistrzostwo kraju (a Feyenoord lubi sobie wypuścić z rąk trofeum i mnie mistrzostwo dla Ajaxu nie zdziwi). Im tak naprawdę jak słusznie zauważono - wystarczy jeden gol. Mogą przegrać 2-1, mogą przegrać nawet 3-1 - ważne, aby ten gol padł. I w sumie takiego wyniku się spodziewam. Coś w stylu 2-1 dla Niemców. Na pewno skład młody, trochę osłabiony, ale ambicja powinna zrobić swoje. Niemcy na pewno wciąż wierzą i będą grali do końca (jak to mają w zwyczaju) - dodam też, że ta Liga Europy mogła być dla S04 pewnym pocieszeniem a teraz wychodzi na to, że ich piękna przygoda się kończy i to w miejscu, w którym mało kto tego oczekiwał po wyeliminowaniu Moenchengladbach - Ajax raczej już nie robi na większości takiego wrażenia w skali Europy, wynik z Amsterdamu zatem to na pewno zawód, ale z przebiegu meczu taki się należał. Kurs 1,9 jednak na wygraną u siebie z mającym taką zaliczkę Ajaxem jestem w stanie przyjąć, bo Holendrzy w tym starciu nic nie muszą.
Co do innych spotkań raczej w kwestii luźnych przemyśleń?
- Nie wiem jak inni, ale na etapie półfinału LE nie wyobrażam sobie Belgów. Zaimponował mi ich wynik na wyjeździe i naprawdę mają spore szanse awansu, ale wydaje mi się, że Celta także wietrzy swoją szansę na Ligę Europy i nieustanne rotacje przed pucharami w lidze to pokazują. Szedłbym bardziej w stronę jej awansu, bo wynik sprawia, że 1:0 i mamy sensację - nie wiem, czy takową zobaczymy, ale raczej w to wątpię.
- Besiktas i Lyon to dla mnie spotkanie zagadka. Jestem niemal pewny tylko jednego - obie strzelą. Turcy u siebie mocni i naładowani, ale Lyon to także pokaźna moc rażenia. Widziałbym tam nawet dogrywkę, ale widzę pewne absencje u gospodarzy, co odejmie im siłę rażenia i szczerze to niezbyt śledzę turecką ligę. Raczej mecz do oglądania niż obstawiania (jak ktoś lubi oglądać takie starcia, bo nie ukrywajmy - derby Europy to nie będą).
- Manchester raczej bez niespodzianki. Właściwie to oni nawet strzelić nie muszą. Anderlecht na wyjeździe nie będzie tak groźny, skupią się zapewne na kontrach, ale Mourinho chcę także Ligę Europy i wydaje mi się, że słusznie wystawiono takie a nie inne kursy na ten mecz. Takie, że do ruszenia tylko dla największych koneserów (czyli raczej nikogo tutaj ;) ), ale jednocześnie nie nadto zaniżone - dla mnie nie do gry.

mch91 261

mch91

Użytkownik
Liga Europy
Manchester United - Anderlecht
Typ: Gospodarze powyżej 2,5 bramki w meczu
Kurs: 2.1⛔// Mam nadzieje, że za rok ManUnited będzie miał znowu możliwość wygrania LE bo do LM to trochę im brakuje ;)
Zacznę od tego, ze kolejny sezon bez Ligi Mistrzów w czerwonej cześć Manchesteru będzie katastrofą a terminarz w lidze dla ManUnited nie wygląda korzystnie ponieważ do końca ligi mają 7 spotkań a 5 z nich grają na wyjazdach (Arsenal, Tottenham, City, Burnley, Southampton) oraz tylko 2 u siebie (Swansea i Crystal Palace) więc jak widzimy spotkania mega trudne i ciężko będzie zająć miejsce w TOP 4. Dlatego uważam, że Mourinho w końcówce sezonu postawi zdecydowanie na Lige Europy i własnie przez te rozgrywki będzie próbował zakwalifikować się do LM.
Ale co do samego meczu to pierwszego spotkania nie oglądałem a po samych statystykach widać, że to United mieli przewagę i myślę, że po ostanim triumfie 2:0 w lidze z Chelsea będą chcieli pewnie i bez żadnej nerwówki awansować do dalszej fazy rozgrywek i dlatego idę w bet, że Manchester strzeli przynajmniej 3 bramki. Myślę, że z uwagi na sytuacji w lidze, Mourinho nie będzie oszczędzał żadnego z podstawowych zawodników więc wyjdą w najmocniejszym możliwym składzie.
A co do meczu Besiktas - Lyon to widzę, że sporo osób idzie w stronę Turków tylko chciałbym zaznaczyć, że w tym meczu na pewno nie zagrają Aboubakar (20 spotkań, 7 bramek) i obrońca Marcelo (26 spotkań, 3 bramki) obaj zawieszeni są za kartki i nie wiadomo na razie co z Quaresmą a jednak trzeba mieć na uwadze, że to własnie Besiktas musi odrabiać straty a bez 2 tak ważnych zawodników ofensywnych będą raczej mało efektywni w ataku co stworzy okazje do kontry dla Lyonu, którzy w Europie na wyjazdach grają bardzo solidnie ponieważ w Lidze Mistrzów przegrali nieznacznie z Sevilla 1-0, później zremisowali z Juventusem 1-1 i wygrali 1-0 w Zagrzebiu a w Lidze Europy wygrali 4-1 z Alkmaar i przegrali 2-1 z Roma więc widzimy, że jeśli już przegrywali to tylko z mocnymi ekipami. Dlatego ja idę w stronę Olimpique i gram czystą dwójkę po kursie 2,3⛔ //Sam Lacazette mógł zamknąć mecz już w pierwszej połowie

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Besiktas-Lyon
Besiktas win @ 2.75
Besiktas lub remis @ 1.57
Besiktas Awans 3.25
Przed tygodniem miałem przyjemnosć oglądać mecz pomiędzy tymi zespołami. Przed meczem Lyon był zdecydowanym faworytem, ale tak naprawdę nic szczególnego nie pokazała ta ekipa przez większość spotkania. Owszem udało im się strzelić dwie bramki, lecz ekipa z Turcji miała na przestrzeni całego pojedynku znacznie więcej szans na strzelenie bramki. Przede wszystkim podopieczni Gunesa największe zagrożenie stwarzali ze stałych fragmentów gry, gdzie to w dosyć łatwy sposób dochodzili do sytuacji bramkowych.
Spodziewam się, że podczas dzisiejszego spotkania będzie również podobnie. W dodatku Besiktas gra u siebie, gdzie to niezwykle mocny jest, ponadto ta ekipa nie przegrywa przed własną publicznością! Nie można również zapominać o kibicach, którzy jak to mają w zwyczaju stworzą piekło ekipie OL.
Owszem OL nie jest drużyną do bicia. Jeszcze przed tygodniem byli dla mnie jednym z głównych faworytów do wygrania tych rozgrywek (obok United). Jednak jakoś nie chce mi się w to wierzyć, żeby mogliby awansować. Zgadza sie mają zaliczkę z piewszego spotkania, ale jest to zaledwie jeden gol. A skromna nawet przegrana dzisiaj 1-0 pozbawi ich szans awansu. Poodpieczni Genesio przede wszystkim dobrze prezentują się w ofensywie, gdzie prym wiedzie Lacazette (29 bramek w tym sezonie). Owszem są jeszcze Fekit czy Valbuena. Jednak Ci zawodnicy przynajmniej dla mnie przed tygodniem nic szczególnego nie pokazywali. Zdarzały im się proste błędy jak i przestoje w grze. Czasem wręcz gubili się w polu karnym rywala. A tutaj na pewno nie będzie im łatwo dojść do sytuacji bramkowych. A trzeba przyznać, że defensywa tego zespołu nie wygląda za dobrze. Co zresztą wspomniałem już wcześniej. A na wyjazdach wygląda to znacznie gorzej, gdzie regularnie tracą bramki.
To wszystko sprawia, że Besiktas tutaj nie jest bez szans. Kurs jak dla mnie za mocno wystawiony w stronę gospodarzy. Więc warto jest skorzystać z tego &quot;prezentu&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +9
furman19 928

furman19

Użytkownik
Schalke v Ajax

Schalke powyżej 51% posiadania @ 1,45 ✅

Dla mnie to świetny typ i ciezko będzie aby to nie weszło. Wynik 2:0 do odrabiania także Niemcy muszą atakować od początku. W pierwszym meczu 51:49 dla Ajaxu gdzie pierwsza połowę zdominował Ajax, druga połowa już dla Schalke. Ta linia jest za niska przy tym wyniku.
Polecam

1xbet

Otrzymane punkty reputacji: +19
jacek1992 13

jacek1992

Użytkownik
Liga Europy
Kurs: 2.1

Zacznę od tego, ze kolejny sezon bez Ligi Mistrzów w czerwonej cześć Manchesteru będzie katastrofą a terminarz w lidze dla ManUnited nie wygląda korzystnie ponieważ do końca ligi mają 7 spotkań a 5 z nich grają na wyjazdach (Arsenal, Tottenham, City, Burnley, Southampton) oraz tylko 2 u siebie (Swansea i Crystal Palace) więc jak widzimy spotkania mega trudne i ciężko będzie zająć miejsce w TOP 4. Dlatego uważam, że Mourinho w końcówce sezonu postawi zdecydowanie na Lige Europy i własnie przez te rozgrywki będzie próbował zakwalifikować się do LM.

Ale co do samego meczu to pierwszego spotkania nie oglądałem a po samych statystykach widać, że to United mieli przewagę i myślę, że po ostanim triumfie 2:0 w lidze z Chelsea będą chcieli pewnie i bez żadnej nerwówki awansować do dalszej fazy rozgrywek i dlatego idę w bet, że Manchester strzeli przynajmniej 3 bramki. Myślę, że z uwagi na sytuacji w lidze, Mourinho nie będzie oszczędzał żadnego z podstawowych zawodników więc wyjdą w najmocniejszym możliwym składzie.

A co do meczu Besiktas - Lyon to widzę, że sporo osób idzie w stronę Turków tylko chciałbym zaznaczyć, że w tym meczu na pewno nie zagrają Aboubakar (20 spotkań, 7 bramek) i obrońca Marcelo (26 spotkań, 3 bramki) obaj zawieszeni są za kartki i nie wiadomo na razie co z Quaresmą a jednak trzeba mieć na uwadze, że to własnie Besiktas musi odrabiać straty a bez 2 tak ważnych zawodników ofensywnych będą raczej mało efektywni w ataku co stworzy okazje do kontry dla Lyonu, którzy w Europie na wyjazdach grają bardzo solidnie ponieważ w Lidze Mistrzów przegrali nieznacznie z Sevilla 1-0, później zremisowali z Juventusem 1-1 i wygrali 1-0 w Zagrzebiu a w Lidze Europy wygrali 4-1 z Alkmaar i przegrali 2-1 z Roma więc widzimy, że jeśli już przegrywali to tylko z mocnymi ekipami. Dlatego ja idę w stronę Olimpique i gram czystą dwójkę po kursie 2,7
Na unibecie już kurs na Lyon zaledwie 2,30 a na Besiktas 2,95 jeszcze wczoraj wieczorem były one wyrownane,ale do rzeczy.Z tego co się orientuje to w meczu w Lyonie również grali bez
Aboubakara i jakos w 1 połowie byli lepsi od zawodników Lyonu,w drugiej owszem Lyon przejął inicjatywe,ale Besiktas to przegrał na własne życzenie co zrobił bramkarz Besiktasu chyba każdy widział, jak można łamać do środka przy swoim polu karnym,gdy biegnie do niego trzech zawodników przeciwnika troszke to dziwne było że Besiktas tak łatwo dał sobie to zwyciestwo odebrać.Dzisiaj również bym się skłaniał bardziej ku Besiktasowi wiemy jakim ciężkim terenem jest Turcja dla europejskich klubów,Quaresma podobno ma grać a to wielki plus. Besiktas w tym sezonie w lidze bilans 10-3-0 czyli jeszcze nie przegrał w Lidze Mistrzów w fazie grupowej zaliczyli 3 remisy 3-3 z Benfica 1-1 z Napoli i 1-1 z Dyn Kijów a w Lidze Europy to już dwa zwycięstwa 4-1 z Olympiakosem i 2-1 z Hapoelem.Czuję że będzie to dzisiaj mecz otwarty z wieloma bramkami i że Besiktas zwycięży.

Besiktas 2,95 ✅
Besiktas DNB 2,17 ✅
Besiktas win and BTS 4,20 ✅

mch91 261

mch91

Użytkownik
Na Unibecie już kurs na Lyon zaledwie 2,30 a na Besiktas 2,95 jeszcze wczoraj wieczorem były one wyrownane,ale do rzeczy.
Co do kursu to wziąłem go z sts-u bo bo tam zazwyczaj wchodzę, żeby poprzeglądać mecze, ale może i masz racje kurs zmienię bo jednak jak się rozejrzałem to kursy są w granicach tego co pisałeś.
Dzisiaj również bym się skłaniał bardziej ku Besiktasowi wiemy jakim ciężkim terenem jest Turcja dla europejskich klubów,Quaresma podobno ma grać a to wielki plus. Besiktas w tym sezonie w lidze bilans 10-3-0 czyli jeszcze nie przegrał w Lidze Mistrzów w fazie grupowej zaliczyli 3 remisy 3-3 z Benfica 1-1 z Napoli i 1-1 z Dyn Kijów a w Lidze Europy to już dwa zwycięstwa 4-1 z Olympiakosem i 2-1 z Hapoelem.Czuję że będzie to dzisiaj mecz otwarty z wieloma bramkami i że Besiktas zwycięży.
Każdy ma inne zdanie ;) ja uważam, ze Lyon w pierwszym meczu miał dość duża presje na sobie i stąd te problemy, ale teraz sytuacja jest inna bo to Besiktas musi strzelić bramkę aby myśleć o awansie a Francuzi mogą się cofnąc i czekać na kontry a mają kilku szybkich zawodników takich jak Lacazette, Fekir, Valbuena więc taka gra na pewno będzie im odpowiadała. A poza tym przy dużej presji, Besiktas może nie wytrzymać i gorące tureckie głowy mogą dać znać o sobie podobnie jak to miała miejsce w ostaniej kolejce fazy grupowej LM gdzie wystarczyło, że wygrają Dynamem Kijów a przegrali 6-0. Mi Lyon zaimponował w dwumeczu z Romą i myślę, że i z tego dwumeczu wyjdą zwycięsko; )

jacek1992 13

jacek1992

Użytkownik
Co do kursu to wziąłem go z sts-u bo bo tam zazwyczaj wchodzę, żeby poprzeglądać mecze, ale może i masz racje kurs zmienię bo jednak jak się rozejrzałem to kursy są w granicach tego co pisałeś.

Każdy ma inne zdanie ;) ja uważam, ze Lyon w pierwszym meczu miał dość duża presje na sobie i stąd te problemy, ale teraz sytuacja jest inna bo to Besiktas musi strzelić bramkę aby myśleć o awansie a Francuzi mogą się cofnąc i czekać na kontry a mają kilku szybkich zawodników takich jak Lacazette, Fekir, Valbuena więc taka gra na pewno będzie im odpowiadała. A poza tym przy dużej presji, Besiktas może nie wytrzymać i gorące tureckie głowy mogą dać znać o sobie podobnie jak to miała miejsce w ostaniej kolejce fazy grupowej LM gdzie wystarczyło, że wygrają Dynamem Kijów a przegrali 6-0. Mi Lyon zaimponował w dwumeczu z Romą i myślę, że i z tego dwumeczu wyjdą zwycięsko; )
Właśnie to mnie martwi &quot; gorące tureckie głowy&quot; tyle że ja to w meczu z Dynamo wietrzyłem spisek w tym meczu czerwona kartka w 30 min przy wyniku tylko 1:0 pozniej Aboubakar i wynik końcowy 6:0 tak jak i meczu Lyonie dziwne żeby bramkarz przy takim wyniku robił taki &quot;trick&quot; ah ta Turcja.No zobaczymy jak to dziś będzie i zapraszam do dyskusji.Pozdrawiam

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Dla mnie zaliczka jednej bramki Lyonu z Besiktasem to nie jest żadna zaliczka. Tym bardziej, że Besiktas strzelił na wyjeździe.
@mch91 uważasz, że Lyon się cofnie i będzie liczł na kontry?
W żadnym wypadku mi się nie chce to w to wierzyć. Przede wszystkim temu, że Lyon w defensywie wygląda bardzo słabo. Besiktas może mieć sporo pretensji do siebie, że nie prowadizł w pierwszej połowie wyżej. Praktycznie z kazdego stafego fragmentu gry, Turcy dochodzili do sytuacji bramkowych.
A Lyon dobrze czuje się w ofensywie. Na pewno lepiej niż w defnesywie. WIec nie chce mi się wierzyć, żeby chcieli tutaj grać defensywnie.
Dodać do tego &quot;gorący kocioł&quot; jaki sprawią kibice gospodarz, niezbyt dobrze wroży dla gości. A każdy każdy dobrze wie jak ciezki teren jest stadion Besiktasu

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:05 Besiktas - Lyon
Typy:
Besiktas z remisem @ 1.63 ✅
Besiktas DNB @ 2.17 ✅
Besiktas @ 2.96 ✅
kursy: unibet
Przed pierwszym spotkaniem dużo pisało się, że Lyon obok Manchesteru United jest faworytem do wygrania Ligi Europejskiej. Jednak w pierwszym spotkaniu gdyby nieudolność obrony Besiktasu i przede wszystkim bramkarza, Turecki zespół wyjechałby z Francji z niezła zaliczką. Teraz potrzebują tak naprawdę tylko jednego bramki do upragnionego awansu. Nie będę pisał, że gospodarze rzucą się od pierwszych minut na swojego rywala bo nie ma takiej potrzeby. Besiktas spokojnie i konsekwentnie będzie dążył do swojego celu. Z biegiem czasu i wydarzeń jakie zapanują gospodarze będą podkręcać tempo. W pierwszym spotkaniu nie byli wcale zespołem gorszym, a dziś mając ze sobą ściany stadionu powinni być podwójnie zmotywowani. Jedynie czego będą musieli się obawiać to pressingu jaki stosuje Lyon. Goście naprawdę potrafią stosować to bardzo dokładnie i przynosi to efekty w postaci odzyskania piłki czy też goli. Lyon jednak niestety nie jest tak dobry w spotkaniach wyjazdowych co w meczach u siebie, i tu goście z Francji mogą mieć duży problem Odnośnie takich małych statystyk to Besiktas nie przegrał na swoim terenie jeszcze ani jednego spotkania przeciwko francuskiemu rywalowi. Besiktas jeszcze nie przegrał spotkania na swoim nowym obiekcie, w pięciu meczach zanotował dwie wygrane i trzy remisy, lecz niestety przynajmniej w każdym z tych spotkań tracił gola. Ja wszystkie podane typy próbuję grać w stronę gospodarzy, którzy mam nadzieje sprawią miłą niespodziankę.

Otrzymane punkty reputacji: +18
M 0

mar1x0

Użytkownik
Liga Europy
Kurs: 2.1
popatrz na średnią ilość bramek Anderlecht&#39;u to jest zaledwie 1,3 gola na mecz.Myślę że nie dadzą rady wcisnąć 3 bramek.Dobrze będzie jeśli strzelą chociaż jedną bo Belgowie na pewno nie przyjadą z zamiarem obrony Częstochowy

pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Na dzis tylko 2 mecze.
Besiktas vs Lyon. Besiktas 2.8 Sportingbull
Turcy to swiry, na wyjezdzie Lyonowi bedzie bardzo ciezko. Gra sie tam naprawde trudno. Juz w pierwszym meczu Lyon mial lekkie klopoty ale w koncowce pokazali klase. Dzis w Stambule nie daje im za duzych szans. Lyon tez nie jest mistrzem gry na wyjezdzie. W tym meczu Besiktas na pewno pierwszy strzeli, pojda za ciosem i prawdopodobnie beda mieli awans.
2:1.

Schalke vs Ajaks. Schalke 1.9 Sportingbull

Schalke nie jest w formie, jednakze u siebie stac ich na wygrana. Ajaks rowniez na wyjezdzie nie jest juz taki mocny jak u siebie. Ogolnie rzecz biorac Ajaks powinien awansowac dalej, jednakze u siebie Schalke jest zawsze grozne i Burgstaller na pewno cos trafi. Ide tu w wygrana druzyny niemieckiej.
2:0.
Robson// Nie ma takiego zespołu jak &quot;AjaKS&quot;, proszę stosować poprawną nazwę!
Dla mnie zawsze to bedzie Ajaks Amsterdam ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom