Benfica - AZ Alkmaar / Benfa win + 2,5 over goli |2.00| Betsson !
Benfica u siebie jest solidnie mocnym zespołem i sama może wykręcić ten over, na swoich śmieciach czuje się bardzo pewnie. Na swoim boisku będą wyznaczać swój najwyższy level nad przeciwnikiem i z pewnością to właśnie ekipa z Portugalii będzie dyktować warunki w meczu. Są ekipą bardziej regularną a goście, mimo że zajechali już w tych rozrywkach bardzo daleko, że tak powiem to i tak szacunek im się należy. Mimo, że jeszcze w ostatniej rundzie, Benfica grała u siebie z Kogutami (Tottenham) remisując u siebie 2:2 to rywal był bardziej silniejszy od tego, jaki jest dzisiaj. Nie twierdzę, że AZ jest bez szans, bo wiadomo że i takie turnieje rządzą się swoimi prawami, ale Benfa jasno się wypowiadała, na konferencji prasowej a dokładniej trener '' Celujemy po puchar Europy !! '' tak w skrócie. Ja osobiście podzielam jego zdanie, bo jego zespół jest i bardziej doświadczony i lepszy w w swoich poczynaniach, zwłaszcza grając u siebie. Liczę od samego początku przewagę dla Benfici, bo taka jednobramkowa zaliczka, z ostatniego meczu to nie jest jakaś wielka rata, na awans więc będą za wszelką cenę atakować i mam nadzieje gole zdobywać bo stawiać ich win po kursie 1,30 to się mija z celem, chociażby w mojej opinii.