mlodywilc
Użytkownik
1. Chelsea miała za cel awansowac i to im sie udało. Sezon Chelsea jest strasznie długi i graja najwięcej meczów w sezonie wiec rotcja jest konieczna i to dość spora. co z tego, ze pregrali w Bukareszcie jak u siebie wygrali 3-1 i awansowali. Tutaj tez bedzie taka taktyka, zeby tutaj zapewnic sobie wygraną, a w rewanzu zagrac spokojnie w zmienionym składzie.A miales byc obiektywny...Mowisz, ze Benitezowi zalezy na tym torfeum pfff juz to widze, jak bardzo mu zalezy. Porazka w Bukareszcie, Ledwo co awans ze Sparta Praga, gra w 3 ostatnich meczach LE w wykonaniu Chelsea byla po prostu tragiczna (jedyny dobry okres gry to druga polowa meczu ze Steaua u siebie). Benitez wystawia rezerwowy sklad, a jak graja podstawowi zawodnicy to powiedzmy sobie szczerze oszczedzaja sie i tyle. Kolejna rzecz, to mowisz, ze Benitez w meczu ligowym zmieni sklad i wpusci zmiennikow a teraz zagraja najlepsi bo trenerowi zalezy na trofeum...nooo ja to widze inaczej. Dla Chelsea wazniejsza jest liga i awans no Champions League z 3 miejsca w tabeli. W tym sezonie skompromitowali sie w Lidze Mistrzow a puchar Ligi Europejskiej nikogo w Chelsea nie interesuje. Mecz ligowy za 3 dni i nie beda angazowac wszystkich sil w mecz z Rubinem, szczegolnie, ze w lidze idzie im mozolnie a wyniki osiagane przez zespol Beniteza sa bardzo slabe. Poza tym z twojej wypowiedzi wynika, ze Chelsea to jakis super zespol ktory powinien wszystko wygrywac, ale trener zmienia sklad i przez to przegrywaja. Powiem ci, ze wystarczy mi ostatni mecz z Southampton, jego pierwsza polowa i 20 minut drugiej i juz wiem jaka potega jest Chelsea. Przycisneli przez ostatnie 20 minut i to bylo by na tyle. Z Southampton, powiedzmy sobie szczerze ligowym sredniakiem. Londynczycy potrafi sie zmobilizowac na mecze z ManU bo to prestizowy mecz ale teraz takiej sytuacji nie ma. Do Londynu przyjedzie przez wszystkich niedoceniany Rubin z bardzo dobra obrona i mysle, ze Chelsea bedzie miala problem ze strzeleniem bramki. Mowie tak, bo w ostatnich 7 meczach o stawke w lidze rosyjskiej badz LE Rubin stracil 1 bramke! a gral z Atletico 2 razy, z Levante 2 razy z Zenitem, Rubinem i Lokomotivem czyli druzynami ktore badz co badz potrafia grac w pilke i bramki strzelac. To jest pierwszy mecz i mysle, ze Chelsea wyjdzie z zalozenia by spokojnie go sobie rozegrac i sie nie przemeczac a nie grac na szalonego i nastrzelac jak najwiecej goli.
Typ HT/FT X/2 @ 15
2. Ale piszesz pierdoły. Skąd Ty mo zesz z taką pewnoscią wiedziec jakim skłądem i jak zaangazowanea bedzie Chelsea? ja Cie uswiadomie wiec, ze się mylisz, bo popatrz tylko z kim graja na weekendzie? Grają z najsłabsza obok reading w statnim czasie drużyną ligi, która kompromituje sie niemalże na kazdym kroku (popatrz na mecz z Norwich kiedy u siebie grali godzine w przewadze, a gola strzelili tylko po durnym karnym rywala, albo popatrz na mecz z United, kiedy przez 90 minut nie strzelili chyba ani razu na bramkę rywala celnie). W dodatku Sunderland jest zmienił trenera, wypadł do końca sezonu Fletcher i Catermole tez juz nie wroci więc uwierz mi kolego, liczy sie dla nich ten mecz, a nie przechadzka na weekendzie ze słabeuszem Sunderlandem.
3. Popatrz na mecze tego średniaka z City, albo Liverpoolem na St. Marry`s Stadium, albo na wyjazdowy mecz z Uited jakis czas temu, kiedy sam SAF mówił, ze ManU nie zasłuzył na zwyciestwo i potem dopiero krytykuj Chelsea jak to słabo z nimi zagrała
Ja bym tutaj poszedł w stronę wygranej Chelsea do zera. Tak jak napisano wyzej, Chelsea ma mocno napiety kalendarz więc nie moze sie rzucac na hurrra tylko spokojnie rozgrywac kolejne mecze. Moc w przodzie mają, Hazard wrócił do swietnej dyspozycji a początku sezonu, Mata w gazie, a to od nich zalezy gra tego zespołu. Oni grają dobrze to i zespół bedzie grał dobrze. Pytanie jak zaprezentuja sie w obronie. To, że Rubin nie bedzie zainteresowany strzelaniem goli to jestem prawie pewny, to ze wygrali 2-0 z Atletico mnie nie przekonuje, oglądałem tamten meczi i to Atletico było zenujace, a nie Rubin mocny. Nawet jezeli by kots sie upierał, ze to Rubin jest taki genialny i tak świetnie poukładany to trzeba się zastanowic czy Rubin jest zespołem, który wykaże sie taka regularnością i znowu zachowa czyste konto i wykorzysta ta jedna czy dwie sytuacje, która bedzie miał? Ja tego nie kupuję więc gram:
Chelsea wygra do zera 2.40@Unibet
wynik: 3:1