W lidze nie stoją jeszcze na straconej pozycji, ale wobec łatwej drabinki w CI ten sposób awansu do europejskich rozgrywek wydaje się pewniejszy.
Pewniejszy to chyba niezbyt dobre słowo. Bo jednak w ewentualnym finale spotkają kogoś z Lazio/Juventus lub Napoli/Inter, a samo uczestnictwo w finale
Coppa Italia przepustki do europejskich pucharów nie gwarantuje. Nawet zakładając, że zwycięzca
Coppa Italia będzie w top3 w
Serie A, które da awans do
LM. W takim przypadku kolejny zespół z ligi dostaje możliwość rywalizacji w
LE.
Ale faktycznie dla Milanu drabinka po odpadnięciu Fiorentiny i Romy ułożyła się kapitalnie, grzechem byłoby nie skorzystać z tego faktu.
Formę Carpi opisaleś, naprawdę wyniki obiecujące, a i rywale przecież wymagający.
Milanu po takim kursie jednak nie mam zamiaru grać, chociaż uważam, że są w stanie awansować bo pewne promyki nadziei z ich strony w meczu z Romą zauwazyłem. Pierwsze 20min mezcu kompletnie przespali, ale im dłużej trwał mecz tym Milan grał lepiej. Zresztą świetny tytuł po meczu Roma - Milan dała La gazetta dello Sport "SI nisa, NO Rudi" jednoznacznie sugerując, który zespół zaprezentował się lepiej. Coś było na rzeczy bo Rudiego Garcii w Rzymie już nie ma (uuuufff, wreszcie!).
W grę Balotellego od początku dziś nie wierzę, bardziej dopiero na wejście z ławki się przygotowuje pewnie.
Ale takiego Boatenga to bym bardzo chętnie obejrzał od początku za plecami Bacci i Nianga. Bo Luiz Adriano już na wylocie podobno z klubu, oferta z Chin na stole.
Corierre dello Sport przewiduje takie składy
MILAN (4-4-2): Abbiati; De Sciglio, Zapata, A. Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Kucka, Bonaventura; Bacca, Niang
CARPI (4-4-1-1): Brkic; Zaccardo, S. Romagnoli, Gagliolo, Letizia; Pasciuti, Cofie, Lollo, Martinho; Di Gaudio; Lasagna.
Super, że Niang bo ostatnio nie wiem dlaczego nawet nie podniósł się w meczu z Romą?! Ale Honda jest beznadziejny, nie wiem co się stało, że Sinisa znowu na niego stawia. Za niego niech daje Kevina Prince'a!
Twój typ z handi na Carpi ma solidne argumenty, ale ja nie ryzykuje, coś czuję, że Milan zagra dziś naprawdę dobre zawody i wygra, ale też nie ryzykuję i nie gram w ich kierunku bo wiadomo jak to nieobliczalny zespół.
------------------------------
Plan relacji z meczów ¼ finału Pucharu Włoch:
13.01.2016, godz. 20.55:
Milan – Carpi, Polsat Sport Extra
18.01.2016, godz. 1:07:
Spezia – Alessandria, Polsat Sport News (retransmisja)
19.01.2016, godz. 20.40:
Napoli – Inter, Polsat Sport News
20.01.2016, godz. 1:07:
Lazio – Juventus, Polsat Sport News (retransmisja)
Niestety w przyszłym tygodniu na antenach Polsatu królowała będzie
piłka ręczna i tylko dwie retransmisje ????