Ale co się skończyło? Prowadzili 4-0, więc po co mieli w 2 połowie forsować tempo?
Dziś faworyt jest jeden i nie widzę tutaj żadnych argumentów po stronie Chorwacji, która na tym turnieju gra mocno przeciętnie. Owszem jest to turniej i wszystko może się zdarzyć, ale nie przeciwko tak dysponowanej Brazylii, która w każdej formacji jest świetna. Obsada bramki światowy top i co najważniejsze forma na turnieju, obrona, pomoc i atak tak samo. Tutaj się nie ma nawet do czego doczepić. Według mnie nawet jeśli trener wystawiłby tu kilku rezerwowych to dalej Kanarki są faworytem w tym spotkaniu, a szeroka kadra na takich turniejach jest bardzo ważna. W nogach Chorwaci mają o wiele więcej, a kilku ważnych graczy jak np. Modric to już nie są goście, którzy nie będą biegać całe 90 minut a dziś nabiegać będzie się trzeba.
Co jeszcze ważne to widać świetną atmosferę w ekipie Canarinhos. Pisałem przed meczem z Koreą, że w grupie wykonali plan doskonale i z każdym meczem będą się jeszcze bardziej rozkręcać.
Chorwaci nie przekonują. Wymęczony remis z Belgią i fura szczęścia, bo gdyby Lukaku miał ciut lepszą formę to by mieli po awansie. Przeciętny mecz z Japonią, w którym nie stworzyli sobie jakichś 100% sytuacji.
Nagle mieliby odpalić przeciwko tak świetnie dysponowanej Brazylii? Nie widzę tego.
Neymar gol // 2.25
fortuna (tutaj wchodzę grubiej, bo poza tym wszystkim co ten zawodnik posiada to ma patent na Chorwatów. Strzelił im 2 gole na Mundialu w 2014 i 1 przed Mundialem w Rosji. Dodatkowo wykonuje rzuty karne a czuję, że tu jakaś jedenastka dla Canarinhos będzie.)
Richarlison gol // 2.60
fortuna (Forma wyśmienita i tak jak przed meczem z Koreą pisałem to tu myślę tak samo, że przynajmniej raz znajdzie się w odpowiednim miejscu w polu karnym i dopełni formalności.)
zwrot
Powyżej 2.5 goli + powyżej 22.5 fauli+powyżej 7.5 rożnych // 3.50
fortuna
Powyżej 1.5 goli w 1 połowie // 2.59
fortuna
Rzut karny? Tak // 2.58
fortuna
Powyżej 4.5 gola // 6.20
fortuna (for fun dla lepszego oglądania)