Holandia - Anglia
Typ: Przedział goli Holandii - [1-5]
Kurs: 1.50 (forbet)
Nie chcę nawet myśleć, że tak grająca
Anglia mogłaby wejść do finału. Wejście do półfinału jednym karnym, wejście do 1/4 uratowane w 95 minucie meczu ze Słowacją, w dość słabej grupie tylko jedna wygrana 1-0 i dwa remisy. Jedyny powód dla którego chciałbym Anglików w finale to taki, żeby ich
Hiszpania ośmieszyła. Choć jeszcze lepiej jak zrobi to dziś
Holandia. Ciężko tu typować 1X2, jak
Anglia wturla na 1-0 i zamuli mecz nikogo nie zdziwi, awans Holendrów to też nie będzie żadna niespodzianka. Ogólnie jak tylko rozlosowane zostały 1/8 to wytypowałem Holendrów w finale (co prawda z Niemcami, więc może jedno z dwóch trafię) i tego się trzymam.
Holandia gra o wiele lepiej od Anglików na tym turnieju, są dużo ciekawsi w ofensywie, aż 9 bramek strzelonych przy 5 golach Anglików, przy czym
Anglia grała 60 minut dłużej. Poza wpadką z Austrią to
Holandia wygląda dość solidnie, szczególnie od fazy pucharowej. Gola w meczu nie zdobyli tylko z Francją, poza tym wszędzie padł gol. Do tego Gakpo ma apetyt na króla strzelców, kto wie czy nawet Malen się o to nie pokusi, Holendrzy kreują sporo akcji, a skoro
Anglia wpuściła gola ze Słowacją czy Szwajcarią, to dziś może tym bardziej. Czysto statystycznie zerkam na ostatnie 10 spotkań bezpośrednich, tylko w dwóch z nich
Holandia nie zdobyła gola. Pod
konkurs zamykam to granicą 5 bramek, która nie wierzę, że zostanie przekroczona, przez ostatnie 2 lata
Holandia dokonała tego jedynie z Gibraltarem, z drugiej strony nawet jeśli Holendrzy władują Angolom 6 goli w półfinale Euro... chętnie przegram ten
konkurs dla takiego widowiska. Nie chcę typować wygranego tego meczu, kibicuję mocno Holandii i spodziewam się, że bez względu na wynik strzelą tego jednego gola.