Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Liga Mistrzów
Spotkanie: Manchester United - Schalke 04 Gelserkinchen
Typ: Schalke 04 Gelserkinchen powyżej 2.5 kartek
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365
Analiza: Na Old Trafford, czy jak kto woli "Teatr Marzeń" dojdzie do rewanżowego spotkania pomiędzy Manchesterem United, a przyjezdnymi z Niemiec czyli Schalke 04 Gelserkinchen. Ekipa gości, doszła już bardzo daleko, za co w pełni ich podziwiam i szanuje.
Pomimo tego, że podopieczni Ralf'a Rangnicka mają do odrobienia 2 bramkową przewagę, którą stracili już na własnym stadionie, uważam, że Schalke 04 Gelserkinchen nadal ma szanse, widzieliśmy co potrafiło Schalke zrobić z Interem, a wytłumaczenie, ze Inter był i jest bez formy nic nie zmienia, bo biorąc pod uwagę obie marki, to Inter nawet bez formy powinien coś ugrać.
W ekipie "Czerwonych Diabłów" właściwie nie wiadomo czego się spodziewać.
Niepewny występu jest Fletcher (wirus), a kontuzjowani przed tym spotkaniem to Rooney (ścięgno udowe), Fabio (stłuczenia), Hargreaves (bark). Może to mało ale głównie chodzi nam wszystkim po głowie to, jak ustawi swoją drużynę Sir Alex Ferguson. Wydaje mi się, że skład będzie bardzo pomieszany zważywszy na to, że walka o Mistrzostwo Anglii wchodzi w decydującą fazę i już w najbliższą niedzielę na Old Trafford przyjeżdża najgroźniejszy rywal "Czerwonych Diabłów" w walce o tytuł czyli goście z Londynu - Chelsea Londyn. Niby 2:0 to dobra zaliczka i mogło by się wydawać, że to spotkanie Manchester przejdzie bez nerwów, według mnie jest to mylne stwierdzenie. Schalke stać na strzelenie bramki, a taki przebieg może wzbudzić niepokój w szeregach Manchesteru.
Schalke, drużyna, której na wstępie trzeba się ukłonić, bo na prawdę sporo już osiągnęli w tej edycji Ligi Mistrzów. Jadą do Anglii praktycznie w najmocniejszym składzie, niepewny jest występ Howedes (brak kondycji), Huntelaar (kolano), jednak z tego co przyszło mi wyczytać w róznych portalach, stronach klubowych utwierdza mnie w przekonaniu, że jest możliwość ich występu. Kontuzjowani są Moritz (kolano), Pandera (palec).
I w sumie to by było na tyle jeśli chodzi o skład. W Schalke stary wyjadacz Raul, który może pociągnąć drużynę do Finału.
Na pewno nie braknie walki na boisku, Schalke jedzie na Old Trafford z myślą, że jest jakaś szansa na Finał i dobrze, bo taka istnieje.
Sędzią dzisiejszego spotkania będzie pan Pedro Proença Oliveira Alves Garcia, portugalski sędzia na co dzień arbiter Portugalskiej Ligi - Liga ZON Sagres.
W tym sezonie był arbitrem w 6 spotkaniach Ligi Mistrzów, w których 21 razy używał kartoników, ale to słaby wynik w porównaniu do tego, co ten sędzia robi w narodowej lidze. W 9 spotkaniach Ligi ZON Sagres pokazał 69 kartek.
Wybrałem taki typ, gdyż uważam, że Schalke pokaże się z jak najlepszej strony i cały czas będzie walczyło o upragniony finał, co spowoduje sporo fauli jak i kartek, myślę, że 3 kartki dla ekipy z Niemiec, to bardzo nisko postawiona poprzeczka przez bukmacherów.
Pozdrawiam.