Spotkanie: Man Utd - Schalke
Typ: DW 0:2 ( w przypadku wyniku bezbramkowego zwrot stawki )
Kurs : 40,0
Bukmacher:
Unibet
Analiza : Zdecydowałem się na taki dość dziwny typ , nie ze względu na to , że widzę szansę dla zespołu Schalke na odrobienie strat z pierwszego meczu , kieruje mną tu głównie czysta matematyka . Otóż uświadomiłem sobie pewną rzecz . Mianowicie , że w rozgrywkach Ligi Mistrzów brakuje mi dogrywek . Jak to głębiej przeanalizowałem , okazało się , że ostatnim pojedynkiem fazy playoff , zakończonym dogrywką był mecz 1/8 finału pomiędzy AS Roma a Arsenalem , dokładnie 11 marca 2009 roku . Od tamtej pory odbyło się 35 kolejnych , w których dodatkowy czas gry nie był konieczny do wyłonienia zwycięscy ( włącznie z meczami finałowymi ) . To trochę dużo , zważywszy na dość wyrównany poziom zespołów , które pozostają w fazie pucharowej . Czy taki scenariusz , jak dogrywka , jest w tym meczu możliwy ? Rzekłbym niewykulczony . Świetne umiejętności bramkarza Schalke , nieobecność w wyjściowym składzie United Rooneya i Giggsa , oraz fakt , że obrona niemieckiego zespołu gorzej jak przed tygodniem już zagrać nie może , czy w końcu że "
El Chicarito " nie będzie strzelał wiecznie , są pewnymi argumentami , przemawiającymi za tym , że jest dla Schalke szansa na zero z tyłu . Trudniej raczej o to dwa z przodu ale Raul i spółka są przy odrobinie szczęścia w stanie się o to zatroszczyć . Gdyby jednak obrona ManU , okazała się zbyt silna , zawsze jest jakaś nadzieja na chociażby zwrot stawki .