>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/2 FINAŁU LIGI MISTRZÓW LIVERPOOL-CHELSEA (0:1)

Status
Zamknięty.
emdzej 0

emdzej

Użytkownik
[center:0e3d3fd8f7]LIVERPOOL vs CHELSEA[/center:0e3d3fd8f7]
[center:0e3d3fd8f7]
[/center:0e3d3fd8f7]
[center:0e3d3fd8f7]
[/center:0e3d3fd8f7]

Oferta na ten mecz BAH

Rewanż Ligi Mistrzów zostanie rozegrany na stadionie Anfield Road.Pierwszy mecz Chelsea wygrała 1-0 po bramce Joa Cola.Piszcicie swoje komentarze odnośnie tego spotkania ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zapraszamy do wypowiedzi na temat tego spotkania ;)

Czy magia Anfield Road pomoże The Reds w wywalczeniu awansu do finału Champions League? Czy może jednak zwycięży myśl taktyczna Jose Mourinho i wkońcu jego Chelsea awansuje do finału marzeń?

Kursy wg Bwin:

Liverpool - Chelsea 2,40 - 3,10 - 2,75

simons 646

simons

Forum VIP
W tym wypadku mysle ze najbardziej prawdopodobna opcja bedzie x2 ... nie sledze zbytnio meczy tych druzyn ... takze to raczej intuacja i tam pare komentarzy z poprzednich meczy na necie, bo nawet skrotow poprzedniego spotkania nie widzialem ;)

Liverpool na swoim boisku zapewne bedzie ostro atakowal ... lecz ja osobiscie &quot;zaryzykuje&quot; na X badz nawet X/X lub 0:0

Lecz jak juz mowilem to jest 99% przeczucie... ale mysle ze typ x2 jest tu chyba najbardziej prawdopodbny

To chyba taki lekki temat do dyskusji to mam nadzieje ze nie zostane ukarany za brak analizy, tylko chcialem sie podzielic swoja wizja ;)

kwiat 0

kwiat

Użytkownik
Długo czekałem tego dnia. Dziś mój faworyt do triumfu w LM - FC Liverpool zagra rewanżowe spotkanie z Chelsea. W pierwszym meczu The Blues wygrali 1:0, co stawia ich w roli faworytów, ale nie rozstrzyga awansu do finału. Gospodarze mają tą przewagę, że w lidze nie mają już o co walczyć, bo zapewnili już sobie start w LM w przyszłym sezonie, więc w meczu z Portsmouth wystawili rezerwowy skład. Javier Mascherano, Jose Reina, Daniel Agger, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Dirk Kuijt i John Arne Riise mogli odpocząć i zregenerować siły. Chelsea, która w styczniu przegrała na Anfield Road 0:2, przystąpi do tego meczu po remisie z Bolton Wanderers. Niestety remis ten oznacza, że Chelsea ma już bardzo małe szanse na mistrzostwo premiership i Jose Mourinho może skoncentrować siły drużyny na Lidze Mistrzów. Liverpool zagraja w tym meczu bez kontuzjowanych Fabio Aurelio, Luisa Garcii i Harry&#39;ego Kewella. Chelsea będzie natomiast osłabiona brakiem Michaela Ballacka, którego zabrakło także w pierwszym spotkaniu, a także Ricardo Carvalho i Andriy&#39;a Shevchenki. Wraca za to zawieszony wcześniej Michael Essien. W zespole gości aż 4 piłkarzy jest zagrożonych zawieszeniem w następnym meczu w przypadku otrzymania żółtej kartki - Arjen Robben, Ballack, Joe Cole, Didier Drogba i Lassana Diarra. W przypadku The Reds w podobnej sytuacji są Mascherano i Jermaine Pennant. Mam nadzieję, że zobaczymy mecz na miano półfinału LM i gospodarze wyjdą z niego zwycięsko. ✅ ✅ ✅

seneka 0

seneka

Użytkownik
Mecz trudny do przewidzenia i wszystko sie w tym spotakaniu moze zdarzyc ale jesli mialbym typowac to zdecydowalbym sie na under 2.5. Mourinho nie jest glupcem i nie bedzie bronil wyniku 1-0 ktory poki co daje im awans do finalu dlatego spodziewam sie ze chelsea zrobi wszystko aby oddalic gre od wlasnej bramki i skotrowac jesli bedzie okazja. Trzeba brac takze pod uwage ze jesli Liverpool pierwszy straci gola to praktycznie jest po meczu bo wtedy beda musieli strzelic 3brami zespolowi z londynu co napewno latwe nie bedzie. Dlatego tez spodziewam sie meczu walki z mala iloscia goli ;-)
A tak przy okazji to trzymam kciku za The Reds i mam nadzieje ze wymecza to 2-0 :]

tbm 642

tbm

Forum VIP
Mecz już za kilka godzin a coś cicho w temacie ;)

Moim zdaniem w dzisiejszym meczu moze paść każdy wynik. Jak wiemy Liverpool potrafi zagrać rewelacyjnie na swoim magicznym Anfield Road. Dzisiejszego wieczoru to właśnie The Reds będą musieli dyktować warunki gry o ile oczywiście chcą awansować do finału, a śmiem twierdzić, że chcą i to bardzo ;) Tak więc The Reds będą budowali ataki pozycyjne, które defensorzy Chelsea będą się starali jak najskuteczniej rozbijac i natychmiast wyprowadzać kontrataki możliwe, że poprzez szybkiego Joe Cola bądź też mocno trzymającego się na nogach &quot;Czołga&quot; Didiera Drogbę ;) Ogólnie rzecz biorąc wynik tego spotkania zapowiada się na underowy, ale jak powiedziałem na wstępie.. każdy wynik jest możliwy. Podsumowujac jesli byłbym zmuszony do grania tego spotkania, postawiłbym under 2,5, ale... chyba odpuszcze.. podkreślam chyba ;)

A jaka jest Wasza opinia? The Reds czy The Blues?

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik
No zapowiada się ciekawe spotkanie, Liverpool ostatni mecz w Lidze zdecydowanie odpuścił przegrana z Portsmouth 2-1, nie grało tam bardzo dużo graczy z podstawowego składu i dlatego przegrana. Jeśli chodzi o Chelsea no w wybornej formie to oni nie są remis u siebie na Stamford Bridge gdzie bardzo rzadko tracą punkty z Boltonem 2-2. Jednak Lm to zupełnie inna bajka pierwszy mecz zakończył się wynikiem 1-0, jednak The Blues mogło strzelić ze 2 lub 3 bramki bo mieli ku temu okazję jednak skuteczność zawodziła i dziś było by po zawodach. Liverpool u siebie gra też bardzo dobrze, i dlatego dziś stawiam przynajmniej w wygranej w meczu na The Reds 1-0, i czekam z niecierpliwością na pierwszą dogrywkę w tej edycji bo w meczu Milan-Man Utd na to się nie zapowiada no i mój poprzednik TBM, pisze że dał by Under i ja chyba tak samo by postawił bo będzie to mecz zacięty z małą ilością bramek. Wszystko się okaże dziś wieczorem kto zagra w Atenach.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Dogrywka była już w Mediolanie, w pojedynku Milan - Celtic.

Z wypowiedzią wiśni zgadzam się tylko w jednej kwestii - LM a liga to dwie inne sprawy. Na pewno po wyikach ligowych można stwierdzić jak dany team będzie poczynał sobie w CL, ale nierzadko te porównania są omylne...

Chelsea gra trzeci z rzędu sezon, w którym myślą przewodnią jest zdobycie Korony Europy. Mam nadzieję, że przysłowie &quot; Do 3 razy... &quot; się sprawdzi i The Blues z meczu w Atenach wyjdą zwycięsko. By wogóle znaleźć się w tym meczu muszą pokonać LFC. Na Anfield gra sie bardzo ciężko, tego nie trzeba nikomu mówić... Pozostają pytania dot. samego meczu, tzn. kto będzie prowadził grę, kto będzie bardziej zdeterminowany, itp.

Na pewno to Liverpool jest w gorszej sytuacji - nic dziwnego, zawalili pierwszy mecz i muszą gonić wynik. Taka sytuacja jest bardzo na rękę graczom z Londynu - pierwsze rozwiązanie to szarże szybkich: Cole&#39;a, Robbena (zagra?), a takze doskonale czującego się w kontratakach Essiena. Drugi typ rozegrania to długie podanie do Didiera, który doskonale wie co z piłką zrobić ????

Mój typ to remis. 0:0 przy małej ambicji graczy The Reds lub 1:1, kiedy przełamią defensywę CL (brak Carvalho!). Ważnym punktem tego meczu, przynajmniej dla mistrzów Anglii, bedą kartki. Niestety, przewiduję, że nawet przy awansie Chelsea do Aten będzie ona bardzo osłabiona - wątpie, by Drogba wytrzymał taką presję bez kartki. Poza nim zagrożeni są bodajże Ballack (nie zagra), Diarra, Robben i Joe. Jestem przekonany, że któregoś z tych graczy zabraknie w Grecji :;/:

napoleon 55

napoleon

Użytkownik
LIVERPOOL-CHELSEA
Ja nie będę się rozpisywał. Myśle że bedzie remis np. 1-1 a do finału przejdzie chelsea.
Liverpool w lidze ostatnio nie poszło 2-1 z portsmouth, myśle że dzisiaj będą walczyć ale wywalczą jedynie ⚽ remis.

M 0

magy84

Użytkownik
A ja sobie przypominam ostatnie spotkanie na Anfield Road pomiedzy tymi druzynami i moj pewny wtedy typ &quot;1&quot; !! Szybkie 2 akcje, 2 gole i po meczu !! tak wlasnie bedzie i dzisiaj !! Under pewny. Bo The Reds beda sie starali strzelic 1,2 bramki bez straty gola na swoja niekorzysc. Moj typ na dzisiejszy dzionek to Liverpool przejdzie dalej

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Liverpool zagra jak z PSV i spokojnie wywalczy awans do finalu LM. Widac ze Chelsea dostala zadyszki lekkiej i wszystkie trofea przejda jej kolo nosa na rzecz ManU :mrgreen:

skarbnik 0

skarbnik

Użytkownik

Liverpool FC ⚽ Chelsea

Dziś o godzinie 20.45 piłkarski świat zwrócony bedzię na stadion AYNFILD ROCW gdzie gospodarze zespół LIVEROPOOL podejmowac będzię odwiecznego rywala CHELSEA LONDON.
Drużyne te to scisła czołówka ANGIELSKIEJ PREMIERSHIP, oczywiście stawka dzisiejszego meczu nie będ punkty ligowe tylko awans do finału ChamPIONS LEAGUE.Jest to rewanżowe spotkanie w tej fazie i pamiętamy jak
J. Cole w pierwszym meczu rozstrzygnoł wynik na kozysc CHELSY dając jej zwyciestwo na własnym obiekcie STANFORD bridge 1:0.
Mecz ten nie należał do fascynujacych spotkan którymi moża się fascynowac. Obie druzyny nie przedstawiły walecznosci oraz polotu w grze , jednak wynik zachowany przez Chelse stawia ich dziś w roli faworyta.
Dzisiejsza taktyka obu trenerów napewno nie będzie opierac sie na druzgocacych atakach lecz na konsekwentnej grze w środku boiska.Napewno przewarzajacy w tej strefie przechyli szale zwyciestwa na swoja kozysc.
Rafael Benitez na dzisiejsze spotkanie ma dodyspzycji cały skład oprócz Fabio Aurelio, Luisa Garcii i Harry&#39;ego Kewella którzy są kontuzjowani, to jednak zabardzo nie wpłynie na obraz gry THE REDS.
Siłana pedowa na dzisiejsze spotkanie napewno bedzie kapitan STEVEN GERARD który jest jak to można powiedziec starym wyga i dobrze pamieta spotkanie z AC MILAN (FINAŁ 3:3).Stawiał bym tu równiez na PENANTA , który bardzo dobrze rozdziela piłki z skrzydła do lini ataku.
Mysla ze na tym właśnie bedzie opierało sie dzisiejsze spotkanie gospodarzy, majcych przeswiadczenie o silnej obronie Londyńczyków która kieruje kapitan gosci j. Terry.
Co do dzisiejszych przyjezdnych to J.MURINICHO jak ktoś wyzej napisał stracił,szansa w ostatnim ligowym spotkaniu na walke o mistrza ligi.
Co na dziś można powiedziec o THE BLUS to napewno to że brak im polotu którym fascynowali nas w ubiegłym sezonie. Oczywiscie zakupy Szewy jak i dzisiaj nie grajacego BALACKA nie poprawiły efektywnej gry w lini środkowej,
Dziurę tę zapełnia ostatniop wystepujacy w p[ierwszym składzie S.Wright-Philipsdwojąc sie i trojąc pod oby dwoma bramkami.
Bardzo słaba gra zespołu THE BLLUS w ostatnim spotkaniu na własnym obiekcie z zespołem BOLTON WANDERS zremisowana 2:2 napewno nie napiewa optymizmem jak i działaczy jak i kibiców.Można było zobaczyc bardzo słabą grę
wynikającą z braku koncepci jak i zangarzowania , piłkarze napewno myślami byli przy dzisiejszym meczu.Nawet sam J.Morinho po nie fortunnych zagraniach podśmiewał sie pod nosem gdy wynik był kożystnym póżniej nie było mu już do smaku .Nadisiejsze spotkanie nie może stawic
do swej jedenastki takich graczy jak M.Balack , A.Robben ,A.Schevenko bardzo silnym osłabieniem jest brak w lini obrony R.Carvalio .
Jednak nie jest to spotkanie o małą stawkę i piłkarze obu drużyn wykrzeszą z siebie 110% sił i umiejętności.

Disiejsze składy drużyn wraz z rezerwowymi
Liverpool : Reina, Finnan, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Agger, Riise, Gerrard, Alonso, Sissoko, Pennant, Zenden, Bellamy, Kuyt, Mascherano, Crouch, Dudek, Gonzalez.

Chelsea : Cech, A Cole, Makelele, Terry, Essien, Ferreira, Boulahrouz, Robben, Lampard, J Cole, Drogba, Mikel, Geremi, Bridge, Wright-Phillips, Diarra, Kalou, Cudicini

Moje typy na ten mecz
Zwycięztwo Liverpoolu
Over 2,5 gola
Czas pierwszej bramki Od 1-szej do 30-tej minuty
Która drużyna wykona najwięcej rzutów rożnych Liverpool FC (-2)
Ogólna liczba rzutów rożnych. powyzej 10.5

Przepraszam za blędy w pisowni

onos 28

onos

Użytkownik
Co ja moge dodac?Wszystko zostalo napisane juz wczesniej.Under bardzo prawdopodobny chociaz jesli lpool wsadzi szybko brame to bedzie ciezko_Ogolnie to mysle ze Chelsea teraz nie popelni bledow z ostatnich lat i pojedzie do Aten(zeby tam przegrac z ManUnited).Ogolnie rzecz biorac to juz sie nie licza w walce o Premiership a wiec skupia sie na dzisiejszym meczu i moim zdaniem tutaj powtorka z ostatniego meczu czyli 0:1 dla Chelsea

M 0

mikecfc

Użytkownik
Mecz Liverpool-Chelsea jak spodziewają się bukmacherzy zbyt wiele bramek nie przyniesie. Jednak gospodarze chcąc awansować muszą odrobić jedno-bramkową stratę z pierwszego spotkania. Chelsea jednak jest nieobliczalna i wszystko może się wydarzyć (mikecfc przyp. 02.10.05 LFC-CFC 1:4 :grin ????
Trudno mówić o niespodziankach w składzie Jose Mourinho. Ricardo Carvalho zastąpi zgodnie z planem Michael Essien - Andriya Shevchenko, Salomon Kalou. Na ławce znalazł się Arjen Robben. Z kolei w drużynie gospodarzy nie zobaczymy w pierwszym składzie Xabiego Alonso.

Chelsea zagra dziś ustawieniem 4-3-3, w składzie:
1. Petr Cech; 20. Paulo Ferreira, 5. Michael Essien, 26. John Terry, 3. Ashley Cole; 12. John Obi Mikel, 4. Claude Makelele, 8. Frank Lampard; 10. Joe Cole, 11. Didier Drogba, 21. Salomon Kalou.
Na ławce: 23. Carlo Cudicini, 14. Geremi, 19. Lassana Diarra, 9. Khalid Boulahrouz, 18. Wayne Bridge, 24. Shaun Wright-Phillips, 16. Arjen Robben

Piłkarze &quot;The Reds&quot; wybiegną w ustawieniu 4-4-2, z przodu Dirk Kuyt i Peter Crouch. Niespodzianką może być nieobecność w pierwszym składzie Xabiego Alonso. W środku pomocy The Reds zagrają Mascherano i Gerrard. Skład LFC: Reina; Finnan, Carragher, Agger, Riise; Pennant, Gerrard, Mascherano, Zenden; Kuyt, Crouch.
Na ławce: Padelli, Arbeloa, Hyypia, Alonso, Gonzalez, Bellamy, Fowler.

trzymam kciuki i liczę na: AWANS CHELSEA ???? :gool: ????

onos 28

onos

Użytkownik
A wiec pierwsze co chce napisac to ze moj typ 0:1 dla Chelsea juz nie wszedl :eek: chociaz caly czas mysle ze to Chelsea wywalczy awans ale chcialbym pochwalic lpool bo w pierwszej polowie swietnie grali.Zobaczymy co przyniesie druga ale sadze ze chelsea sie podniesie i cos wsadzi.

M 0

mikecfc

Użytkownik
Liverpool Football Club w finale Ligi Mistrzów!
Liverpool [1 - 0] Chelsea
22&#39; D. Agger

*penalty shoot-out : [4 - 1] :przeklina:
Geremi, Robben - missed.

W 2

wislak

Forum VIP
No i wypas ;) Jestem w 7 niebie! Szczerze sie przyznam ze nienawidze niebieskich. Nie lubie tez Czerwonych ale w tym meczu bylem calym sercem za nimi! Po wpadce w lidze teraz LM. HEHE ???? Ciekawe czym bedzie sie wymigiwał Moirinho? moze powietrrze bylo za wilgotne albo cos... poza tym uwazam ze bramka Kuyta powinna byc zalioczna, a do spalonego brakło conajmniej pol metra!
i Lpool powinien to wygrac w normalnym czasie, ale coz- wazne ze Reyna poszedl w slady naszego Jurka i wygral mecz ;)

Co do finału: na pewno bedzie super ciekawy! Jesli awansuje Milan (nie chcialbym tego) to bedzie rewanz za final z przed dwóch lat. Jak ManU - spotkają sie 2 chyba najbardziej nienawidzące sie kluby na swiecie... Tak czy owak aktualnie sie wszystko moze zdarzyc. Nie ma takiego faworyta jak rok temu Barca... Milan jest niby faworytem meczu z ManU, ale ManU calej LM... ciekawe, ciekawe ;)

Oby tylko nie bylo zadym bo na final do Glasgow i Liverpoolczycy i Manchesterczycy mają blisko ;P

tbm 642

tbm

Forum VIP
Oby tylko nie bylo zadym bo na final do Glasgow i Liverpoolczycy i Manchesterczycy mają blisko ;P
Wydawało mi się, że finał jest w Atenach, ale może nie mam racji ;) A co do meczu to z perspektywy tego spotkania The Reds zasłużyli na awans. Magia Anfield Road zadziałała i Liverpool po raz kolejny w przeciągu kilku lat może cieszyć się z awansu do finału. Mam nadzieję, że będzie to finał wewnątrzangielski i zmierzą się w nim z Manchesterem United. Na zakończenie co do typu to jestem zadowolony bo stawiałem wynik underowy ✅ ;)

rzn10 0

rzn10

Użytkownik
:jupi: Mourinho okżykniety wybitnym strategiem zrobił pare podstawowych błędów.
Po pierwsze Chelsea zagrała zbyt pasywnie w ofensywie i to był gwóźdź do trumny.Liverpool grał z ogromną determinacją i zgodze sie z Wiślakiem że powinni to wygrać w regulaminowym czasie ale jeśli sędzia uznał by tego gola Kuyta t byłyby napewno pretensje i bóle Chelsea.Drugi błąd to było wprowadzenie Geremiego i Robbena w dogrywce do strzelania karnych.Przeciez równie dobrze mogli to strzelić zawodnicy którzy byli cały mecz na boisku np Drogba czy nawet charyzmatyczny Terry.Wiadomo spalili sie psychicznie,Reyna wygrał karne i zapowiada sie powtórka z rozrywki a&#39;la Dudek Show

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom