robson-united
Użytkownik
Owszem budzli podziw, ale Dominguez już jest graczem Valencii CF.para napastnikow gospodarzy powinna budzic szacunek Alejandro Domínguez i Aleksandr Bucharow to gracze ktorzy potrafia przebic sie nawet przez najlepsza obrone.
Bucharow owszem został w zespole, a teraz jego partnerem w ataku może byc Turek sprowadzony z Zenitu Kazań - Fatih Tekke. Tyle że to zupelnie inny typ gracza. Warto również dodac że do Rubina dolączyl zawodnik z Hapoelu Tel Awiw Bibras Nath za 7,5mln Euro.
Owszem Rubin ma lepszy sklad, ja jednak sobie odpuszcze ten mecz. Ale powodzenia życze wszystkim stawiającym
Postaram się kilka słow o kilku meczach napisac
AJAX AMSTERDAM - JUVENTUS TURYN
Jak pisałem wcześniej najciekawiej zapowiadający się mecz dzisiejszego dnia. Ajax do tego meczu przystąpi bez Lindgrena i Gabriego. Co ważne pozostali zawodnicy sa do dyspozycji Martina Jola. Zatem trzon zespołu powinien byc taki sam jak w ostatnich meczach. Nie sądze by doszlo do jakichś diametralnych zmian w składzie. Ajax ma ogromną siłę rażenia. Juve w obronie nie spisuje się najlepiej. W ogóle to grają tragicznie w ostatnim czasie co widzi kazdy. Dobrą wiadomością dla nich jest zapewne że pomalu szpital maleje i zawodnicy wracają do gry. I tak dzisiaj są już w kadrze Camoranesi czy Trezeguet. Zabraknie jeszcze Iaquinty, Cannavaro i Poulsena.
Oba zespoły mierzyły już się w Europejskich pucharach. Na Arenie Juve nie przegrało w 3 meczach. Dzisiaj jednak to inny Juventus. Ajax równiez ma ochote powalczyc o dobry rezultat. Tak sobie myślę jaki typ tutaj najrozsądniejszy i wychodzi na to że lepiej odpuścic typowanie takich meczów i skupic się na oglądaniu i emocjonowaniu
------------------------------
Mecz Brugge - Valencia równiez odpuszczam a to ze względu na domową solidnośc Belgów i to że Valencia w LE eksperymentuje ze składem więc nie będe ryzykował postawienia na Nietopezry. Może się okazac że Villa i Siva zaczną na ławce czym wcale się nie zdziwie. Wystarczy popatrzec jaki skład grał w meczach grupowych.
-------------------------
Bardzo interesująco zapowiadający się mecz. Werder w ofensywie wiadomo potrafi się zaprezentowac bardzo dobrze. Gorzej u nich z defensywa no i w bramce nieobliczalny Wiese.
Akcje w ofensywie Twente również mogą imponowac. Świetnie rozgrywa Perez, na skrzydlach szalejący Ruiz i Stoch, a na szpicy muskularny N'Kufo. Obrona Werderu pęknie o czym jestem pzrekonany. Kursy na takie zdarzenie równiez bardzo kuszace. Owszem w lidze Twente słynie z dobrej obrony, ale to głównie w meczach ze słabszymi zespołami. Że idzie ich defensywe rozmontowac zademonstrowali gracze Ajaxu. Ze skutecznością też u nich czasem na bakier, ale styl w jakim grają wyraźnie pokazuje że starają się atakowac. Werder też duzo strzela. W Bundeslidze jest na 3msc pod względem zdobytych bramek. Coś czuje że bariera 2,5 może pęknąc.
TWENTE : Boschker - Stam, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli - Brama, Perez, Tiote - Ruiz, N'Kufo, Stoch
WERDER : Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Niemeyer, Frings - Marin, Özil, Borowski - Pizarro
Potem coś jeszcze będe dodawał ...
Jak tak patrze na zestaw dizsiejszych meczów to ciężko o coś pewnego, wiele wyrównanych meczów się szykuje. Wcześniej wspomniałem że meczem wieczoru jest spotkanie w Amsterdamie, ale wcale nie mniej cekawie będzie w Hamburgu gdzie zawita PSV czy w Atenach gdzie przyjedzie niepokonana od 20 meczów AS Roma.Dodatkowo w Grecji jak dotąd Rzymianie nie stracili bramki. WIem ze to tylko takie statystyczne doniesienia które nie zawsze się sprawdzaja co pokazał mecz na San Siro gdzie ManU też dotąd nic nie strzeliło a tu we wtorek wpadły 3 gole Rzekłbym tak że dzisiaj nie ma nieciekawych meczów!
Dzisiaj chyba nie będe przewidywał wygranych zespołów tylko pobawie się w typowanie bramek tj że dana drużyna strzeli lub że padnie over/under. Bo nie widze takiego jednoznacznego faworyta na jakiś mecz.
-------------------
Hertha z zapowiedzi przedmeczowych wcale nie zamierza się poddac w dniu dzisiejszym. Wyjdą najlepszym składem jaki mają do dyspozycji na dany moment. I Tutaj właśnie kolejna ciekawostka statystyzcna. Benfica dotąd nie wygrała w Niemczech ani razu na 9 gier. Oczywiście teraz wydaje się najlepszy moment na to bo Lizbońskie Orły grają bardzo dobrze w rodzimej lidze i pucharach. Ofensywna siła zespołu jest imponująca. Ze składu nie brakuje nikogo kluczowego wiec można się spodiewac Di Marii i Savioli m.in w ataku. Typowanie 1x2 w tym meczu odpuszczam. Ale za to wydaje mi się że ujrzymy bramki z obu stron. Owszem Hertha nie strzela ich za dużo, ale stwarza okazje, w meczu z Mainz mieli ich sporo, jednak jak zawsze brakuje skutezcności. Dzisaij jak Benfica pójdzie do przodu czego można się spodziewac żę zagrają otwartą piłkę to kontra Berlińczyków może coś wpasc. Kurs @1,80 kuszący. Szczególnie liczę że Ramos coś strzeli, a może któras z akcji Raffaela zakończy się bramką. Benfica na wyjazdach może tak nie dominuje jak na własnym obiekcie ale też sadze że strzeli conajmniej jednego gola.
HERTHA : Drobny - Piszczek, A. Friedrich, von Bergen, Kobiashvili - Dardai, Cicero - Ebert, Nicu - Raffael - Ramos
BENFICA : Julio Cesar - Ruben Amorim, Luisao, David Luiz, Cesar Peixoto - Javi Garcia - Ramires, di Maria - Carlos Martins - Saviola, Cardozo
-------------------------
Lille - Fenerbahce, w tmy meczu pokusiłbym się o postawienie na Lille. Fener to już nie jest tak wielka siła jak pare sezonów temu kiedy w LM doszli daleko. Szcególnie wtedy dominowali u siebie na Sukru Sarocoglu. Obecnie ich skład już nie jest tak imponujący w mojej ocenie. Mają problemy w defensywie. Forma równiez nie najwyższa. Szcególnie problemy mają w obronie. Tracą wiele bramek. Lille u siebie bywa niezwykle skuteczne, szczególnie w obecnym sezonie.
Póki co takie mecze mi się widzą, ale w innych równie wiele ciekawego się wydarzy więc trzeba cos z tego wybrac odpowiednio jeszcze.
Zapraszam do dyskusji i wspólnego analizowania