Moim zdaniem Roma mimo braków w składzie (Totti, Toni, Pizarro) jest w stanie pokonać Panathinaikos.
Rozgrywki
LE są bardzo ważne i sam Ranieri wypowiedział się na ten temat, że nie zamierzają odpuszczać, tym bardziej, że w następnej rundzie na zwycięzców czeka ktoś z dwójki Standard Liege lub Red Bull Salzburg. Oczywiście kluby jak najbardziej w zasięgu Romy.
Roma po prostu dzisiaj musi wygrać. Promuje ją każde dwubramkowe lub wyższe zwycięstwo oraz 1:0 i 2:1.
Mając w składzie: Vicinica, Baptiste, Meneza, Taddei oraz de Rossiego Roma jest w stanie bez problemu pokonać Koniczynki.
W ostatnich 2 kolejkach ligi greckiej Koniczynki straciły aż 4 bramki. Dodając 2 gole stracone u siebie w pierwszym meczu z Roma. To świadczy o 'delikatnych' problemach Greków w obronie.
Myślę, że duet Vucinic-Baptista bez problemu jest w stanie sobie poradzić i coś dzisiaj ustrzelić, co w konsekwencji da zwycięstwo Rzymianiom
Mój typ: 1
Kurs: 1.40
Buk: Expect
Typuje zwycięstwo gospodarzy. Za Ukraińcami przemawiają statystyki. Szachtar nie przegrał żadnego z ostatnich dziesięciu meczów w europejskich pucharach przed własną publicznością, a do awansu wystarczy mu skromne zwycięstwo 1:0.
W pierwszym meczu w Londynie Fulham można powiedzieć szczęśliwie wygrało 2:1, ale Szachtar byl zdecydowanie byl stroną przeważającą. Dzisiaj będzie tak samo, Szachtar będzie prowadził grę i w konsekwencji uda im się wygrac
Kurs: 1.45
FC Salzburg - Standard de Liège
2 gole strzelone na wyjeździe to bardzo przyzwoita zaliczka, mimo porażki 3:2.
Dzisiaj prognozuję zwycięstwo gospodarzy. Mają oni niesamowitego Marca Janko, który w ostatnich meczu ligowym zagrał jedynie 68' i jako pierwszy opuścił boisko. Co może świadczyć, że trener go po prostu oszczędza na dzisiejszy mecz.
Kurs: 1.75
Valencia CF - Club Brugge KV
Valencia trochę nieszczęśliwie przegrała pierwszy mecz, grając w osłabieniu po czerwonej kartce na D.Silvy. Mimo porażki 0:1 to gospodarze są faworytami w dzisiejszym meczu.
3 dni temu w meczu z Getafe formą błysnął Villa zdobywając dwie bramki. Myślę, że dzisiaj również udowodni, że dalej jest w formie.
W obu zespołach zabraknie zawodników pauzujących za kartki. W ekipie gospodarzy nie zagra wspomniany już David Silva, natomiast Belgowie nie będą mogli skorzystać z usług Jonathana Blondela.
Mój typ: Valencia (-1) - Club Brugge 1
Kurs:1.80
VfL Wolfsburg - Villarreal CF
Ogólnie prognozuje awans Wolfsburga. 2:2 w Hiszpanii to bardzo dobra zaliczka, przed meczem u siebie.
Poza Benaglio (pierwszego bramkarza) wszyscy kluczowi piłkarze będą do dyspozycji trenera w czwartkowym meczu. Zabraknie tylko Ricardo Costy Alexandra Essweina i Jonathana Santany. Do składu powraca natomiast Thomas Kahlenberg.
Sytuacja kadrowa w szeregach Villarreal nie jest tak dobra, jak w przypadku gospodarzy. Szkoleniowiec Żółtej Łodzi Podwodnej nie skorzysta z dwójki czołowych piłkarzy - G
onzalo Rodrígueza i Santi Cazorli. Dodatkowo zawieszony za kartki jest
Iván Marcano. Ze składu wypadli także
Fabricio Fuentes, Edu, Jonathan Pereira i Sebastián Eguren.
Brazylijczyk Grafite jest w formie w 2 ostatnich meczach zdobył 4 gole!!! z Villareal tydzien temu oraz w weekend w pojedynku z Schalke, wygranym przez Wilki 2:1.
Dzisiaj zdecydowanie na awans Wilków;
Kurs: 2.10
Buk:Expect
i
Mój typ: Grafite-strzelec bramki
Kurs: 2.30
oraz dla mniej odważnych
Mój typ: 1x
Kurs: 1,30