Rostów - Sparta
Popieram słowa
@Vidala odnośnie tej pary i samej Sparty. Solidna ekipa, rok w rok bardzo dobrze sobie radzi w pucharach co procentuje jakże ważnym doświadczeniem. Pamiętam jak się podniecali swego czasu fazą grupową, teraz to jest dla nich normalna sprawa. Rostów ciekawe statystyki, u siebie nie pokonana drużyna i prawie same zwycięstwa by na wyjazdach dostawać bęcki od wszystkich. Przegrali tylko z Atletico a tak wszystko do przodu łącznie z wygraną z Ajaxem i Bayernem jednak tutaj liczę na przygotowanie obu zespołów do wiosny. O ile o Pepików jestem pewny tak nie wiadomo co pokaże Rostów. Jak u siebie w Rosji nie zrobią dwubramkowej przewagi przed wyjazdem do Czech to nie mają czego szukać.Rostów remisuje z Jagiellonią, Sparta swój generalny sparing wygrywa z Zenitem, który grał w najsilniejszym składzie. Niby tylko
towarzyskie, ale wynik idzie w świat, Zenit też ma
LE i był w podobnych przygotowaniach. Sparta u siebie to jest mega silna drużyna, w tym roku przekonały się o tym Inter 3-1, Hapoel Beer Sheva 1-0 i Southampton 1-0. Także wyciągnęli komplet punktów u siebie a najlepszy pokaz siły pokazali jeszcze w eliminacjach gdy przegrywali u siebie z Sonderyjskie 1-2 a potrzebne było zwycięstwo by w ogóle awansować do grupy. W momencie jakby udało się coś strzelić w Rosji to sprawa będzie wyglądać na bardzo łatwą, dlatego ja zamiast X2 wolę zagrać awans. Kursy powinny wyglądać 50 do 50 czyli na obie ekipy 1.8 a tutaj mamy aż 2,2 na Spartę.
Awans Sparta @ 2,2
Astra - Genk
Szerzej o Genku pisałem w fazie grupowej podczas meczu z Rapidem, jak ktoś jest zainteresowany tą parą to myślę że warto przeczytać:
https://forum.bukmacherskie.com/f88/5-kolejka-fazy-grupowej-ligi-europy-24-11-2016-czwartek-140117-2.html#post6201617
Od tej pory wiele się zmieniło:
Dwie największe gwiazdy opuściły zespół. O ile Baily to była taka prawdziwa perełka w ofensywie typowa gwiazda tak Nindi w środku pola był po prostu niesamowity. Nie sądziłem, że władze klubu już zimą puszczą dwóch najlepszych zawodników. W lidze sytuacja mocno średnia nie pewny los czy dadzą radę ponownie zakwalifikować się do pucharów a tu takie decyzje. Kolejne dwa ciosy to kontuzje, najpierw zerwanie ścięgna najlepszego napastnika Karelisa równie bardzo fajny zawodnik kupiony za pół darmo z Panathinaikosu i na początku roku równie ciężka kontuzja podstawowego bramkarza grającego od dechy do dechy. Także bilans na dziś wygląda -4 mega ważnych postaci. W miejsce Bizota w bramce zajął wypożyczony z Valencii Mathew Rayan, z kolei za Bailego też na wypożyczenie przyszedł Beatius z Bazylei. Za Nindiego również sprowadzili następcę jakim jest młody bodajże 19 letni piłkarz z
Serie B konkretnie z Bari za 4 miliony. Dziury załatane, ale o tym samym poziomie nie prawa mówić. Inna sprawa jak Genk radzi sobie na wyjazdach, wygląda to bardzo mizernie zwłaszcza w lidze. W
LE od Bilbao dostali 5 bramek, od Rapidu 3 to także wiele mówi. Meczu wygranego we Włoszech z Sassuolo w ogóle nie ma co brać pod uwagę bo ten mecz nie dość że był przełożony na następny dzień to obie wyszły w rezerwowych składach, gdzie Sassuolo miało konkretnie w czterech literach ten mecz.
Astra u siebie nie powinna przegrać, nie jest to jakiś rewelacyjny zespól a powiedziałbym że jest solidny tylko tyle i aż tyle. Wyjście z grupy z Romą,Pilznem i Austrią Wiedeń to dobry wynik. O ile Roma była nieosiągalna dla nikogo tak pozostałe 3 ekipy praktycznie każdy z niej mógł wyjść. Podejrzewam, że Genk zadomowiłby remisem przywiezionym z Rumunii. A nie zapominajmy o tym jakie wyniki robili nawet w pre eliminacjach poza swoim boiskiem. 2-2 z Lokomotivią czy 2 runda i dopiero wygrana dogrywka w Czarnogórze dała im awans. Już te pierwsze wyniki dawały oznaki słabej gry na wyjazdach co teraz potwierdza się w lidze.
Astra 1X 1,7 Bet365 (to jest mój kurs, bez sensu jak wrzucę teraz o wiele niższy)
AWANS
W kwestii awansów nie wyobrażam sobie by Bilbao, Schalke czy Lyon nie przeszły dalej, zwłaszcza te dwie pierwsze ekipy. APOEL od x lat dostaje po głowach na wyjazdach, Bilbao zrobi u siebie 2-0 i jest po wszystkim. Jutrzejszy win też pobieram. PAOK swoją największą gwiazdę Garrego Rodrigesa, który na dobrą sprawę załatwił im ten awans po zajebiście dobrym meczu z Fiorentiną i bramką na sam koniec po prostu bajeczną... teraz gra dla Galatasaray. Sprzedany za zaledwie 3m5 bańki, zdecydowanie najlepszy zawodnik PAOK'u. Schalke o ile w lidze grało totalny piach tak swoją grupę z Niceą, Salzburgiem i Krasnodarem po prostu rozbiło w pył. Teraz w Bundeslidze od remisu z Bayernem ruszyli już chyba pełną parę i zrobili 2 kolejne zwycięstwa, powinno być tylko lepiej. Prijović chyba też nie może grać w tej fazie
Awans Bilbao + Schalke + Lyon @ 2,04 Bet365 i to idzie odpowiednią stawką
Awans
Ludogorets - Kopenhaga
@ 2,25 też jest dla mnie za duży. I tutaj już bardziej na sucho nie rozwiązując się za bardzo. Ludo już po meczu ligowym, jakieś przetarcie jest. Kopenhaga dobrze rozegrała
LM, ale umówmy się poziom Brugii był co najwyżej śmieszny podobnie jak zapaść Porto, które dopiero na koniec się obudziło. Widziałbym tutaj 1,8 -1,8 jak w przypadku Rostów - Sparta. Powiedzmy, że Ludo weźmie pierwszy mecz i już się robi dym dla "faworyta" a to będzie punkt zapalny dla kreatywnych i szybkich Brazylijczyków z Bułgarii. Dla mnie Basel > Kopenhaga zdecydowanie.
Oly - Osman
Jeszcze dwa słowa w kontekście
@Vidala i
@Leszczu5 o Olympiakos-Osmalispor obaj macie racje. Oly psuje od środka sam poziom greckiej ligi, nie mają z kim konkurować i to wychodziło już w zeszłym roku a teraz mamy jeszcze lepsze potwierdzenie. Rok temu przegrali dogrywkę u siebie z Anderlechtem a umówmy się Anderlecht to jest uzdolniona młodzież i tylko młodzież (Zenit pokaże w tym roku siłę Anderlechtu). Następny przykład, przegrana elLM z Hapoelem Beer Sheva, który później pokazał się w
LE. Nie ma tu żadnego przypadku, grupa z YB, Astaną i Apoelem to była chyba największa pato w tej edycji
LE. YB w wielkim kryzysie zwłaszcza na początku gdy było w ciul kontuzji gdy grali u siebie z Oly, Astana po swoim wielkim początku rok temu w
LM już bardzo opalona i na nikogo nie działająca i zbiór nazwisk z Cypru z Nikozji. Teraz doszła sprzedaż w zimę Milivojevicia za 13 milionów do Anglii konkretnie od CP i zostali w ofensywie z Fortouniesem i Brownem Indeye, tylko tyle i aż tyle.
Osmanlispor oglądałem w rundzie wstępnej na wyjeździe w Danii na "Midjuland" zabili z kontry konkretnie, kilku murzynów mega szybkich, dalej nie miałem przyjemności ich oglądać, ale podejrzewam że z Villarrealem mogło wyglądać podobnie. W Turcji wyniki co tu dużo mówić fatalne, środek tabeli w tej pato lidze to jest dramat i tego nic nie zmieni. Znawcy tej ligi mówią, że ten klub to taki klimat jak Nieciecza, gdzie nie ma wielu fanatyków itp. i to się chyba przekłada na rzeczywistość, czegoś tam brakuje. Wydaje się, że mają duże problemy z kreowaniem gry, i tak jak wspomniałem kontry to ich gra, także tutaj biorę się tylko za pierwszy mecz i możliwość sprawienia niespodzianki już w pierwszym meczu. Dla mnie dwumecz rozegra się dopiero w Turcji w rewanżu.
Osmanlispor 0,0 @ 3,80 Bet365 zwrot
Osmalispior X2 @ 2,3 Bet365 0-0
PS. Jakby ktoś znalazł w jakimkolwiek buku ofertę na kartki w Beer Sheva - Besiktas to będę wdzięczny.