Trochę się zastanawiałem jak ugryźć to spotkanie, bo nawiasem mówiąc wiele czynników pasuje. Polacy mimo mizernej obrony strzelają bramki praktycznie w każdym spotkaniu, więc tutaj nie dziwią mnie typy na BTTS. Z drugiej strony Chorwacja była jednym zespołem w ostatnim czasie (pomijając baraż z Walią), w którym
biało-czerwoni nie zdobyli bramki. Z trzeciej strony kursy na wygraną Chorwatów są zaskakująco wysokie, co mogłoby wskazywać na dużą przewagę własnego boiska i bądź co bądź lekką obniżkę formy rywala. Finalnie uznałem, że postawię na minimum dwubramkowe zwycięstwo Chorwatów. Rzadko decyduję na typ przeciwko Polakom, jednak tu wychodzi mi właśnie porażka. Chorwaci dobrze zaczęli rok, wygrywając między innymi w meczu towarzyskim z Portugalią. Euro w ich wykonaniu było słabe, ale gdyby nie gol Włochów w ostatniej minucie, awansowaliby co najmniej do kolejnej rundy. Z nami i ze Szkocją wygrali. Wszystko to pozwala myśleć, że Chorwacja nie jest już zespołem jaki czarował grą choćby na mundialu, jednak Polacy w obecnej fazie, to nie jest zespół który potrafiłby seryjnie ogrywać silniejszych rywali. Przegraliśmy w Osijeku i myślę, że przegramy i dzisiaj, choć chciałbym się mylić.