Siemka, przeglądam troche twoj wątek i bardzo fajnie działasz, ale jestem ciekaw czy do swoich często wrzucanych typów na over/under lub strzeli gola kierujesz sie swoim autorskim programem do wyliczania value? No i nie natrafilem na żaden post z podsumowania tych typów, prowadzisz jakieś statystyki tego wątku, pozdro!
Cześć, dziękuję za kilka słów komentarza. Jak najbardziej zdarza mi się korzystać z tego programu, ale jednak znacznie częściej robię to po prostu w pamięci. Wstawiając kupony w tym wątku, nie wybieram tylko i wyłącznie zdarzeń, które mają value, a wszystkie, które wg różnych moich kryteriów mają szansę wejścia. Dlatego jest ich dużo i dlatego nie ma co się łudzić że ogólne saldo będzie dodatnie
. Nie będzie. Dążę natomiast do tego by starać się mieć yield zbliżony do marży buków (minus 5-7%). Tym bardziej, że w tym wątku stosuję zawsze taką samą stawkę, co wg mnie zawsze oznacza liniowe powiększanie się straty. Podsumowania (raz na miesiąc) robię w moim wątku ze statystykami - tutaj [
KLIK ].
Miło że odwiedzasz, ale ja żadnym znawcą nie jestem i nigdy nie byłem i chyba wolę, żeby za wiele osób nie kopiowało moich typów, no chyba że zakłady traktują jako zabawę, to wtedy ok
PS. A historyczne podsumowanie tego wątku prezentuje się tak:
Liczba zagranych kuponów:
528
W tym wygranych kuponów:
203 (38,45%)
W tym zwrotów:
4 (0,76%)
W tym przegranych kuponów:
321 (60,80%)
Łączna suma postawionych jednostek:
528,00j
Łączna suma wygranych jednostek: