KUPON 35
Borussia - Augsburg 1 @ 1,46
Stawka: 150 zł
EW Wygrana: 219 zł
Dzisiaj znów bez większego kombinowania aby utrzymać 100% passę w tym miesiącu w
typach dnia. Stawiam na Borussie, oglądałem ich ostatnie spotkanie z Leverkusen, które było dobre w ich wykonaniu i zakończyło się remisem, mimo że to Bayer był faworytem dla bukmacherów. Według mnie Borussia będzie o wiele lepiej spisywać się wiosną niż jesienią, pokazali to właśnie w ostatnim spotkaniu gdzie z trudnego terenu udało im się wywieść 1 pkt. Dziś podejmują słabszą ekipę niż Bayer i to przed własną publicznością, cel gospodarzy to na pewno upragnione 3 pkt. Augsburg w tym sezonie zajmuję wysoką jak dla nich 5 lokatę, ale słabo spisuję się w spotkaniach wyjazdowych, do tej pory na wyjazdach w 9 spotkaniach zdołali zdobyć jedynie 9 pkt. Również na niekorzyść dla Augsburga przedstawiają się ostatnie spotkania z dzisiejszym przeciwnikiem - Borussią, ostatnie 7 spotkań to 5 zwycięstw Borussi i 2 remisy. Ekipa z Dortmundu nawet będąc w "kryzysie" w rundzie jesiennej zdołała pokonać Augsburg 2:3. Osobiście sądzę że dziś Borussia wygra więcej niż 1 bramką, ale czysta jedynka po takim kursie dla mnie jest zadowalająca.
Wypowiedź J.Kloppa przed spotkaniem:
o będzie zupełnie inny mecz. Mamy za sobą cały stadion i doskonałą atmosferę. Drużyna ciężko pracuje na treningach, teraz pozostaje to pokazać to na boisku – mówi szkoleniowiec BVB.
Dzisiejsze spotkanie obejrzy komplet widzów. (80.667)
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Kampl, Reus, Aubameyang - Immobile
( Borussia słabiutko, od 64 minuty grając w przewadze jednego zawodnika, nie potrafili sobie stworzyć sytuacji bramkowej, żenada.)