To i ja coś zapodam co będę grał dziś. Pierwsze mecze odbędą sie w grupie F która będzie rywalizowała w duńskim Slagelse. Gospodarze zmierzą się z rywalami zza miedzy czyli ze Szwecją. Pierwsze co zrobiłem patrząc na składy spojrzałem czy w zespole Trzech Koron jest Marcus Nilsson. Gdy ujrzałem jego nazwisko wiedziałem w którą stronę zagram. Nie będę ukrywał że te dwa zespoły są dla mnie wielkimi niewiadomymi ponieważ wiadomo na jakim poziomie stoi tam
siatkówka. W zespole Szwecji znajomą osoba jeszcze jest Wilhelm Nilsson, który wystepuje w zespole Moliko Maaseik na pozycji środkowego. Reszta zawodników reprezentuje zespoły szwedzkie oprócz Erika Sundberga który gra w czeskiej Ostravie na przyjęciu. W zespole duńskim przyznam się bez bicia nie znam nikogo ???? Przejrzałem skład i paru zawodników gra w niemieckiej Bundeslidze, po jednym w Turcji, Belgi i Francji i dodam że nie są to topowe kluby z danej ligi. Przejrzałem również zeszłoroczne wyniki no i Szwedzi wyglądali w przekroju całeg sezonu i w H2H (które nie jest dla mnie wyznacznikiem) też byli 2 razy lepsi. Skłonny jestem zagrać tu na reprezentację trzech Koron gdyż kurs 2.5 uważam za value. Plusem gospodarzy powinna być własna hala (ale ile ludzi tam chodzi na mecze, jaka atmosfera jest podczas meczu tego nie jestem w stanie powiedzieć) natomiast dużym atutem Szwedów jest wcześniej wspomniany Marcus Nilsson który obecny sezon spędził w Kuzbasie Kemerovo z rosyjskiej Superligi. Początek meczu o godz. 19:30