Będzie rynek wolnych zawodników i będzie można coś skleić. Trudne to, fakt, ale daję palec u nogi sobie uciąć, że Apator nie pojedzie w 1 lidze. Nie można zrobić cyrku z licencjami, więc ten sposób odpada. Jedyny to powiększenie ligi. Ten sezon był bardzo emocjonujący. Potrzeba nowych nazwisk. A nie pieprzony cyrk objazdowy i ciągle kilkanaście tych samych nazwisk i powiększenie ligi sprawi, że je zobaczymy. Wtedy jakoś się udało. Są w niższych ligach zawodnicy którzy chcą już spróbować ekstraligi. Nie jest już tak, że nie ma nikogo chętnego do awansu jak to było jeszcze niedawno. Teraz jest aż kilka drużyn które chcą ekstraligi. Bo
I liga to taki
speedway na pół-gwizdka, no typowa
I liga jak w każdym sporcie, niby zaplecze, ale jednak to nie topka. A za rok wszystko się ustabilizuje, kontrakty wygasną i będzie można łowić tak tym razem udało się Lublinowi. A kto by chciał do eligi? ROW, pewnie awansuje. Pozostaje 1 drużyna do dokoptowania. Baraż może wygrać I ligowiec, wtedy zostawiamy przedostatnią ekipę ekstraligi i jest 10. Choć szanse wiadomo nie za duże. Witek z Orłem wziąłby zaproszenie z pocałowaniem ręki, bo sportowo nie wejdą w tym sezonie i ciśnienie rośnie, bo była obiecana eliga na nowy stadion. Tarnów też chce wrócić, ale z tym stadionem na razie bez szans. Ale prędzej czy później coś tam pomyślą i wybudują albo wyremontują. Potem
trójka Wybrzeze-Gniezno-Ostrovia. Wszystkie 3 chcą ekstraligi, ale jeszcze nie w tej chwili. Szczególnie Gniezno i Ostrovia dobrze wyglądają bo w końcu zarządzają nimi poważni, znający się na sprawie biznesmeni, a nie jakieś wsioki, gdzie co rok trzeba nowy klub zakładać. Pójdę jeszcze dalej - Polonia Bydgoszcz. Ok, na razie 2-ligowiec, ale Władek już oddał klub, stadion się rozbudowuje, Gollob i Boniek to mega nazwiska żeby przyciągnąć sponsorów. Szczególnie ten pierwszy, który nie tylko może załatwić wielkie pieniądze na Polonię, ale też samemu coś dorzucić np. na szkółkę z prawdziwego zdarzenia. Naprawdę teraz jest świetny klimat wokół tego klubu. I trzymam kciuki żeby i oni za parę lat wrócili do Ekstraligi i do żużla na najwyższym poziomie. Bo
2. liga nie jest miejscem dla takiego klubu, legendy żużla. I oni to zrobią, Polonia wróci tam gdzie jej miejsce. Bo trochę się pomieszało tam w kujawsko-pomorskim. GKM najlepszym klubem, potem Apator i daleko za nimi Polonia. Kiedyś sytuacja nie do pomyślenia tak jak mówili wczoraj w Eleven. Wyobraźmy sobie, że Unia Leszno jeździ w II lidze (jedzi Unia-Kolejarz ale mówię o tej głównej Unii). Podsumowując uważam, że 10 klubów na spokojnie może jeździć w Ekstralidze. Trzymam kciuki żeby spadli, bo 17 lat temu Apator z Puszakowskim na czele spierdzielił moją Stal Gorzów z ligi. To znaczy wbił ostatni gwóźdź do trumny, bo już wisieliśmy nad przepaścią. 2002 rok. Byłem wtedy młody, płakałem. A dzień później Hlib z Brzozowskim się bawili na całego na lodowisku, gdzie również byłem i zastanawiałem się jak oni mogą być w takich humorach. Także życzę spadku żeby była większa
Ekstraliga albo chociaż zabawne kombinacje alpejskie, plus za to, że uciekli w finału w ZG no i za to, że w 2002 spuścili Stal w otchłań, a, że żużlem zainteresowałem się na maksa w 2001 roku to widziałem tylko 1.5 sezonu ekstraligi. Później te ciągłe walki o awans z Ostrowem, ciągłe mecze z GKŻem jeszcze, z Wybrzeżem. Drużyna Mars RTV AGD Gorzów
No dobra, bo popłynąłem ze wspomnieniami. W każdym razie - będzie ciekawie. Szkoda, że mniej ciekawie na samej górze i że Unia zrobiła dynastię i odjechała wszystkim z takim składem. Pozdrawiam i zachęcam do wypowiadania się innych osób