Słuchaj Elvis mnie skłoniło do napisania reklamacji tekst który zaraz wkleje z supportu zakładów bukmacherskich
fortuna.Oto jak koleś mi wytłumaczył sam siebie pogrążając.Mieli oni także tą samą parę i wynik był także korzstny dla Harrisa.
"Dzień dobry,Remis w żużlu wg. regulaminu
Grand Prix rozpatrywany jest w następujący sposób:a) Pierwszeństwo będzie dane zawodnikom (wśród których jest remis punktowy) posiadającym największą ilość miejsc 1, 2, 3 lub 4 (â0â pkt. za ostatnie miejsce jest traktowane wyżej niż dyskwalifikacja z jakiegokolwiek powodu)b) Jeżeli po zastosowaniu pkt. a) nadal mamy remis i dotyczy on tylko dwóch zawodników to pierwszeństwo będzie dane zawodnikowi, który zajął lepsze miejscew biegu lub biegach w których obaj zawodnicy się spotkali.c) Jeżeli po zastosowaniu pkt. a) nadal mamy remis i dotyczy on więcej niż dwóch zawodników, należy sprawdzić czy istnieje sposób na określenie prawidłowej kolejności, przykład:3 zawodników A, B, C posiada taką samą ilość punktów:zawodnik A pokonał zawodnika Bzawodnik A pokonał zawodnika Czawodnik B pokonał zawodnika CW takim przypadku pierwszeństwo będzie dane zawodnikowi A, następnie zawodnikowi B oraz C.d) Jeżeli punkt a), b) i c) nie rozstrzygnie remisu to o kolejności decyduje numer startowy zawodnika.W
GP Czech sytuacja wyglądała następująco:HARRIS, Chris, IVERSEN, Niels-Kristian i PEDERSEN, Bjarne zodbyli po siedem punktów.Stosując punkt a) nie jesteśmy w stanie określić prawidłowej kolejności tej trójki gdyż wygląda to następująco:Chris HARRIS - 1x3, 1x2, 2x1, 1x0Niels-Kristian IVERSEN - 1x3, 1x2, 2x1, 1x0Bjarne PEDERSEN - 1x3, 2x2, 0x1, 2x0Tak więc w przypadku tym sytuacja dwóch zawodników nadal pozostaje niejasna i należy przejść do punktu c), gdzie sytuacja wygląda następująco:Harris pokonał PedersenaIversen pokonał HarrisaPedersen pokonał IversenaPo zastosowaniu punktu c) kolejny raz nie jesteśmy w stanie określić prawidłowej kolejności tych trzech zawodników, należy więc przejść do punktu d), który mówi o tym, że w takim przypadku o prawidłowej kolejności decydować ma numer startowy zawodnika, czyli:Chris HARRIS z numerem 9 zajmuje miejsce 9,Bjarne PEDERSEN z numerem 11 zajmuje miejsce 10,Niels-Kristian IVERSEN z numerem 12 zajmuje miejsce 11"
Więc według mnie punkt a) tutaj w zupełności rozstrzyga ponieważ Pedersen jak i Harris mieli po jednej Trójce ale Pedersen miał dwie dwójki.Koleś się pogubił i na innym forum mi podsuneli że buki naziemnie mają regulamin jakiś biegopunktowy czy jakoś tak i żebym czy prędzej pisał reklamacje ???? .Zobaczymy jak to się skończy.Kiedyś była podobna sytuacja czytałem gdzieś na necie i ponoć kolesiowi zmienili wynik.Ja kupon na szczęście trzymam ???? Dam znać jak się sprawa zakońćzy.