#1Zaczął się nowy sezon, coś tam na forum skrobię od czasu do czasu więc powrzucamy sobie trochę wirtuali, trochę tego co gram na prawdę i zobaczymy jak to będzie.
KUPON 1 - żużel liga angielska STS - wirtual bo w weekend nie dojdzie mi hajs.
Eastbourne - Birmingham 1 (-10,5) @1.70
Peter Ljung over 6,5 @1.50
Birmingham swój 'potencjał' pokazało w Wolverhamtpon. Eastbourne ma porównywalny, a może nawet ciut lepszy skład od Wilków więc ich wyczyn powinno spokojnie powtórzyć. Pomoże w tym również atut swojego, bardzo specyficznego, toru.
Over Ljunga - jak zwykle podgląd na rozpiskę biegów:
1. Jason Doyle, Tai Woffinden, Peter Ljung, Jacob Thorssell - 1 punkt na Thorssellu.
7. Peter Ljung, Ricky Wells, Max Clegg, Joe Jacobs - 2-3 punkty - groźny Wells.
10. Tyron Proctor, Jason Doyle, Chris Harris, Peter Ljung - 1 punkt na Proctorze.
12. Jacob Thorssell, Peter Ljung, Ashley Morris, Tom Perry - raczej 3 punkty.
Jak widać 7-8 punktów to minimum co powinien ujechać dzisiaj Peter. Wydaje mi się, że over równie dobrze może być zabity już dużo wcześniej.
Stawka: 5/10
AKO: 2.55
Bilans kuponu:
KUPON 2 - żużel liga angielska bet365 również wirtual.
Stead - Wells (+1) 2 @2.25
Wells dobrze wszedł w sezon, notuje dobre wyniki w turniejach indywidualnych, jak i ostatnio w meczu. Oboje pod 'czwórką' więc będą mieli po 2 łatwe biegi. Pojedynek bezpośredni w moim odczuciu powinien należeć do Amerykanina. Plusem po jego stronie jest też to, że w jednym z tych trudniejszych biegów w parze ma Proctora, który jest kompletnie bez formy. No i mamy +1, które moim zdaniem jest i tak zbędne.
Bilans kuponu:
#5KUPON 5 żużel, liga angielska, STS, grane
Skórnicki over 6,5 @1.67
Birmingham po dwóch wyjazdowych porażkach wreszcie podejmuje rywala u siebie. We wspomnianych meczach Skóra był, można powiedzieć, wyróżniającą się postacią w swojej ekipie. W Wolverhampton zdobył 6 punktów, z Eastbourne 7. Dzisiaj znowu pod '2' więc znów 2 łatwiejsze biegi z juniorami. Skoro robił tyle punktów na trudnych terenach, dlaczego nie miałby zrobić u siebie ? Rzut oka na rozpiskę:
1. Daniel King, Peter Karlsson, Adam Skórnicki, Richard Lawson
Lawson pokazał w pierwszym meczu, że ten sezon może być 'jego'. Zdobył 9 punktów w czterech startach, raz przywożąc 0. Uważam jednak, że na torach rywali nie powinien być już tak mocnym punktem. Z pewnością będzie groźnym rywalem, ale do objechania. Prowadzącym parę gości będzie Karlsson, który w meczu ze Swindon kompletnie zawiódł, zdobywając zaledwie 2 punkty. Trudno powiedzieć, co było przyczyną tak złej dyspozycji. Przecież przed sezonem wygrał jeden z turniejów indywidualnych. Faktem jest jednak, że jeśli 'podtrzyma' fatalną formę, Skóra przywiezie go za plecami. Podobnie powinno być z Kingiem, który, delikatnie mówiąc, również nie błyszczy ostatnimi czasy. W tym biegu daje Skórze 2 punkty.
7. Adam Skórnicki, Mikkel B. Jensen, Paul Starke, Ben Morley
Pierwszy bieg z juniorami, których powinien połknąć spokojnie. Dla odmiany mocny prowadzący - również do ugryzienia, ale nie daje Skórze większych szans. Może jak dobrze wyjdzie spod taśmy i powiezie Duńczyka pod płot... Ale najbardziej realne kolejne 2 punkty.
10. Davey Watt, Daniel King, Lewis Bridger, Adam Skórnicki
No i kolejna odmiana - szansa na spokojną dwójkę w wyścigu seniorskim. Watt w pierwszym meczu pojechał poprawnie - 9 punktów, Bridger przeciętnie - 6. Anglik w ogóle nie powinien jeździć z numerem 13, gdyż jest jeszcze na to za słaby. W parze znowu słaby King więc jak nie 3 to 2 punkty powinny być nasze.
12. Richard Lawson, Adam Skórnicki, Adam Ellis, Simon Lambert
Juniorka i Lawson. 2 punkty według mnie pewne.
Mamy razem 8 więc jedno potknięcie może się zdarzyć. Osobiście jednak liczę, że wartość ta okaże się zaniżona, a Skóra ujedzie dzisiaj dwucyfrówkę.
Stawka: 6/10
Bilans kuponu:
4 x zwrot, to mi się upiekło. ????Żużel, liga angielska, STS, grane
KUPON 6
Andersen&Pedersen&Kildemand o8,5 @4.96
Pierwsza myśl - samobój. Ale według mnie to będą główni aktorzy dzisiejszego widowiska. Andersen rok temu jeździł dla Swindon i rzadko przegrywał z rywalami. Tych dzisiaj będzie miał zacnych, bo Duńczycy weszli w sezon bardzo dobrze i na torze, na którym z pewnością dużo trenowali, będą bardzo wymagającymi przeciwnikami. Nie sądzę, żeby ktoś tej trójce, oprócz ich samych, urywał punkty.
Stawka: 3/10
AKO: 4.96
Bilans kuponu:
KUPON 7
Andersen o8,5 @1.80
Bilans kuponu:
KUPON 8
Pedersen o8,5 @1.70
Bilans kuponu:
KUPON 9
Kildemand o8,5 @1.62
Bilans kuponu:
PS. Tak, wiem, że w STS od kursu trzeba odliczać podatek, ale najzwyczajniej mi się nie chce. Różnice są małe więc mam nadzieję, że aż tak bardzo nie będzie Wam to przeszkadzać.