"Słowo na niedzielę"
Moim zdaniem kwiecień i maj dla typerów specjalizujących się głównie w piłce nożnej to najlepszy czas. Rozgrywki wkraczają w decydującą fazę i tutaj poznany prawdziwe oblicze i charakter większości zespołów. Co prawda tych niewiadomych jest co raz mniej. W Hiszpanii znamy już całą czwórkę z nowym Mistrzem Hiszpanii, bowiem nie sądzę aby Atletico odrodziło tak dużą stratę do tak dobrze grających Katalończyków. Także (raczej_ znani są spadkowicze (Malaga, Deportivo, Las Palmas). W LaLidze do końca będziemy pasjonować się walką o miejsca 5-7, które dadzą grę w Lidze Europy, gdzie o te 3 miejsca powalczy aż 7 zespołów i też dużo uwagi tutaj poświęcę pod kod kontem bukmacherskim. W
Premier League Mistrz jest znany od dawna, The Citizers Pepa Guardioli kompletnie zdominowali rozgrywki. Pasjonująca walka toczy się za plecami Obywateli o miejsca 2-4 walczą Tottenham, Liverpool oraz Manchester United, 5 punktów straty do 4 miejsca ma Chelsea Antonio Conte i na pewno Włoch do końca nie odpuści miejsca premiowanego grą w
Champions League. Najwięcej do końca dziać się będzie na dole tabeli. Raczej pewny spadku jest West Brom Tonego Pulisa, a na dwa pozostałe miejsca na spadku szansę ma aż 7 zespołów i tutaj również będziemy mieć sporo do analizy. W
Serie A chyba na ten moment sytuacja wygląda najciekawiej. O Scudetto i przerwanie ciągnącej się passy Mistrzostw Juventusyu gra Napoli a Arkiem Milikiem i Piotrkiem Zielińskim w składzie. O dwa pozostałe miejsca premiowane grą w
Champions League walczą po dwa zespoły z Mediolanu (AC Milan i Inter) oraz z Rzymu (AS Roma i Lazio). O 7 miejsce gwarantujące grę w Lidze Europy powalczą 3 zespoły: Sampdoria, Atalanta i Fiorentina. Podobnie jak w Anglii ostatni zespół jest już znany: Benevento a o to żeby nie zając kolejnych dwóch miejsc powalczy aż 7 zespołów.
Serie A będzie otwarta do końca i będzie tutaj obfitować w bardzo ciekawe do typowania i analizy spotkania, więc na pewno dużą uwagę skupię właśnie na Półwyspie Apenińskim. W Bundeslidze natomiast pasjonująco zapowiada się walka o wicemistrzostwo kraju. Do drugiego Schalke, szósty RB Lipsk traci zaledwie 5 punktów co na 11 kolejek do końca rozgrywek czyni miejsca 2-6 otwartymi. Na dole tabeli 6 zespołów walczy o uniknięcie spadku. Najbliżej degradacji jest Hamburger, który do bezpiecznego miejsca trafi 7 punktów. HSV jest ostatnim zespołem w historii Bundesligi, który nigdy nie spadł a trener Titz może tego "dokonać"w tym sezonie. Oprócz tego zwrócę uwagę na
Ligue 1,
Championship, Eredivisie, 2 Bundeslidze, Primeira Lidze, Rosyjskiej Premier Lidze. no i oczywiście
Lotto Ekstraklasie. W moim "repertuarze"
skoki narciarskie i
biathlon zastąpi
żużel. Więcej zwrócę uwagę na
tenis ziemny, który w marcu praktycznie sobie odpuściłem (bodajże 4 kupony).
***************************************************************************************************************************
Plan działania kwiecień:
#Bukmacherzy: LVBET zostaje jako główny bukmacher. W miejsce STS, w którym korzystałem z oferty sportów zimowych dokładam Fortunę oraz
forBet.
#Budżet: Od tego miesiąca statystyki poprowadzę tylko w jednostkach. Mój budżet w jednostkach to 1000 j.
(Dla zainteresowanych mój prywatny budżet na kwiecień to 5000 zł . Te kwotę dzielę przez 125 co daje mi wynik 40 zł i ta kwota jest dla mnie równo warta z jedną jednostką).
#Stawka: Podobnie jak w marcu 1 jednostka to wartość minimalna a 10 j to wartość maksymalna. W kwietniu bardziej będę regulować ta stawką, bo w marcu 90% stawek to 5 j lub 6 j.
#Rozliczenie: Na koniec każdego dnia , krótkie podsumowanie danego dnia (jednostki wygrane/stracone w dniu oraz ogólny stan w miesiącu)
#Statystyki: Podsumowanie wraz ze statystykami 15 kwietnia oraz 30 kwietnia.
Wyjątkowo zaczynamy już 31 marca i typy z tego dnia policzone zostaną na poczet statystyk z kwietnia.
W razie pytań, zastrzeżeń, wskazówek proszę o pisanie na priv. W trosce o schludność i przejrzystość tematu, nie chcę tutaj spamu.
Zapraszam do wspólnej gry w kwietniu oraz sobie i Wam życzę powodzenia i wysokich wygranych.