Gy_Gy_Craveel
Znawca - US Sports
Realizuje nowy projekt gdzie glownym zalozenim beda zaklady na zawodnikach/graczach NFL i NBA ale rowniez znajda sie zaklady na spotkania druzyn, mowa tutaj tylko o rozgrywkach w Stanach Zjednoczoncyh, poniewaz temat bedzie zaopatrywany zakladami z lig NFL,NBA,NCAA i sporadycznie NHL lub MLB.
Zaklady i gdzie postawic; Zaklady w znacznej wiekszosci beda na zawodnikow i tutaj jest spore pole manewru co do bukmacherow , poniewaz w lidze MLB kiedy typowalem miotaczy rzadko mozna bylo gdzies to zagrac w Polsce , tutaj zawodnikow NFL i NBA wystawia wielu bukmacherow jak Etoto, sts, fOrBET, Lvbet , Unibet i wielu innych a kurat jest wieksza dostepnosc graczy na punkty czy zdobyte jardy lub h2h - wiec napewno bedzie mozna to zagrac chyba ze beda to zawodnicy drugiej lini , wiadomo ze jezeli sa zawodnicy wystawieniu u bukmacherow to sa wlasnie popularni/topowi.
Czas: Czas w jakich godzinach bede wystawial zalkady to minimum 30 minut przed meczem , poprostu musizsz byc "in tacz". W poprzednim sezonie bylo czesto tak ze czekalem na informacje w przypadku zawodnikow NBA i zaklady wystawialem czesto 00:30 w nocy , poprostu mam ten handicap ze do polnocy zawsze siedze jak mam czas a mecze zaczynaja sie o polnocy mojego czasu(UK), wiec jezeli zaczyna sie pare meczy o polnocy to niema problemu aby wyczekac na jakies info. W Polsce juz o 1 w nocy bym spal a tak ze przebywam na wyspach mam ta godzine do tylu. Owszem bede sie staral wystawiac zaklady wczesniej jak to tylko mozliwe ale tez niema gwarancji ze wogole cos wystawie ,dlatego najlepiej sledzice temat lub moja osobe i najwazniejsze byc na forum ale rowniez powiadomienia chyba mozna dostac poczta, te slowa kieruje do tych co sa zainteresowani tematem.
Cel: Cel wiadomy jak w kazdym temacie na forum, liczy sie zysk ale niemam zadnych celow o wytrwalosc tematu czy systematyczne podawanie zakladow jak mialo to miejsce w MLB Ballpark - otworzylem temat, okej ale nie satwiam sobie celu ze bede go prowadzil do konca rozgrywek NBA przyszlego roku. Moze sie zdarzyc ze rzadko bede podawal zaklady a maly problem pojawia sie na horyzoncie bo mam zmienic prace na lepsza i dluzsza czasowo a maly minus ze weekandy bede mial zawalone co ograniczy mnie do ulubionej ligi NFL z zakladami , moze nie z ogladaniem bo mam wykupiny Game Pass na caly sezon wiec mecze mi nie przejda kolo nosa ale temat moge otworzyc zobaczymy jak to wyjdzie wpraniu.
Analizy; Tak analizy chcialbym podawac tak jak w MLB Ballpark - nie wiem czy takie referaty ale nie bylo lania wody tam, kto czytal ten wie. Napewno jezeli nie analizy to kilka zdan napisze ,tutaj maly apel niektore tematy sa fajnie prowadzone i nie ktore osoby maja dobra renome na forum ale smutne jest to ze ciezko jest opisac kilka zdan, dlaczego tak sadza a nie inaczej, ja nie mowie ze kazdy typ -wiadomo czasem niema czasu lub zaklad na czute - rozumiem ale mozna napisac podac jakis argument.
Gdzie bede podawal zaklady: Zaklady bede umieszczal nie tylko w swoim temacie , moze sie zdarzyc ze usiebie nie podam a zrobie to w Typach dnia lub w dziale tematycznym - tak nieraz robilem z zakladami na mecze MLB i tez tak bede robi teraz , wiec moze sie okazac ze zaklad bedzie podany gdzie indziej , dlatego najlepszym sposobem jest sledzic moj profil.
Stawkowanie: 0d 0,50 do 10j:
I teraz wazne jak wiemy temat MLB Ballpark odniosl sukces,a w temacie wiekszoc zakladow bylo stawkowane 0,50j i 1j , wiec ciezko bylo sie zorientowac jaki zaklad jest w moim odczuciu pewny czy pewniejszy do obstawienia. W tym temacie bede stosowal trzy okreslenia ryzyka zakladu, poniewaz moze sie tak zdazyc ze bede gral ciagle ta sama stawka lub rzadka inna wieksza a wiec wprowadzilem przy zakladach okreslenia:
STRONG - 1j do 10j
MODERATE - 1j do 5j
SLIGHT LEAN - 0,50j do 1j
Wiec moze sie tak zdarzyc ze bede gral ta sama stawka 1j ale okresle zaklad w moim odczuciu jednym z powyzszych okreslen to z powodu aby chronic kapital jezeli nie bede chcial ryzykowac wiecj mimo ze bede w miare pewny zakladu to waznniesze bedzie dlamnie chronic kapital niz szalec z stawkami.
Dobrze , zobaczymy jak to bedzie czy udzwigne presje wyniku z poprzedniego sezonu, heh - pozdrawiam.