Canterbury Red Devils lub remis @3,79 STS
Canterbury Red Devils - Dunedin Thunder 6:30Ja dzisiaj odpuszczam Australię. Niby fajne kursy na Perth i Bears, ale nie mam pewności. Spróbuję ustrzelić coś w Nowej Zelandii. Wydaje mi się, że można się spodziewać "niespodzianki" w Canterbury. Już kiedy spojrzymy na tabelę, a następnie sprawdzimy kursy coś wydaje sie być nie tak. Oba zespoły w ostatnich pięciu meczach bez punktów i z podobnym bilansem bramkowym. Zresztą w skali całego sezonu obie ekipy nie radzą sobie zbyt dobrze. Co dalej? Red Devils wszystkie swoje punkty zdobyli na swojej tafli co oznacza, że mogą sie dzisiaj przeciwstawić słabiutkim gościom, którzy na wyjeździe nie zdobyli jeszcze ani jednego oczka. Kolejny punkt na korzyść gospodarzy to H2H. W poprzednich dwóch latach Devils nie przegrali w czasie regulaminowym ani razu grając z Dunedin Thunder. Jak widać większość czynników przemawia na korzyść gospodarzy, a bukmacherzy wystawiają na zwycięstwo gości kurs rzędu 1,20... Możliwe, że istnieją jakieś poważne braki kadrowe w ekipie gospodarzy o których nie wiem - stąd tak wysoki kurs. Mimo to wydaje mi się, że warto zaryzykować za odpowiednią stawkę.
Edit// Tak sobie siedzę w pracy i myślę, że jednak warto spróbować coś z Australii. Perth u siebie na dzikim zachodzie potrafi zagrać bardzo solidnie, a zmęczenie gości podróżą też robi swoje. Poza tym Ice Dogs od połowy maja zdołali jedynie ograć trzy razy Adelaide. Perth swoją drogą - dłużej w głowie siedzi mi mecz Sydney Bears z Melbourne Ice, które wczoraj dostało srogi łomot od Mustangów. Oglądałem ten mecz. Melbourne Ice nie potrafili nic zagrać w przewadze. Po prostu tragedia. Podobnie ze skutecznością, a do tego raz po raz narażali się na groźne kontry grając niechlujnie w obronie. Sydney Bears są solidniejszą ekipą niż Stangs, więc myślę, że poradzą sobie z ekipą z Melbourne. Dubel za rozsądną stawkę.
Perth Thunder '60 @1,70
Sydney Bears '60 @1,80
AKO @3,06 Fortuna Co do meczu lidera z wiceliderem to najpewniej @mark1973 ma rację i Brave mają bardzo duże szanse to wygrać tym bardziej, że grają u siebie, ale ciągłe myśli o niespodziance nie dają mi spokoju, więc:
Newcastle Northstars lub remis @2,38 Fortuna (Ehh jedna bramka Stars i byłby komplet dzisiaj)Tak więc urządziłem sobie bardzo rozrywkowy poranek, który najpewniej prześpię schodząc z nocnej zmiany i mam nadzieję, że jak się obudzę to wszystko będzie na zielono ????