Ja uważam że Maciek ma duże szanse na zwycięstwo. Jest w swoim primie, czego o Andrade powiedzieć nie można. Mówi się, że ten zawodnik dopiero się rozpędza, wchodzi na właściwe tory, ma ogromny potencjał, mocny cios, tyle że nie wiadomo czy jest to rzeczywisty talent na top 3 wagi średniej, czy może dobił do szklanego sufitu. Walki z Martirosyanem i Culcayem to za mało żeby stwierdzić że Sulęcki stoczy walkę z jakimś mega killerem. Doświadczenie na ringach zawodowych po stronie Sulęckiego. Co do szczęki, to ja nie uważam że Maciek ma słabą głowę i nawet po walce z Rosado pisałem, że z tych desek mogą być pozytywy. Desek z Jacobsem nie ma się co wstydzić, bo Jacobs kopie jak koń i do tego przyjął na dużym zmęczeniu w ostatniej rundzie, w walce z Culcayem ustał całą serię, w ostatniej walce z Rosado wiedział że wygrywa zdecydowanie pojedynek, kilka rund dzieli go od walki o mistrza, moment dekoncentracji i poleciał. Drugich desek nie uwzględniam, bo to co zrobił sędzia z przyzwoleniem na całą serię ciosów w tył głowy, to kryminał. Moim zdaniem są dwa problemy. Pierwszy to kontuzja ręki - ja podejrzewam, że ta ręka nie jest w 100% wyleczona i nie wiadomo co będzie w połowie pojedynku, gdy każdy zadany cios będzie sprawiał ból (tu jest rzeczywiście szansa na czasówkę Andrade). Drugi problem to trener Wilczewski do którego nadal nie mam zaufania i nie wiem czy będzie panował nad sytuacją. Walka jest w Providence - małej mieścinie z której pochodzi Andrade i na pewno nie jest to Filadelfia (Rosado) lub Brooklyn (Jacobs). Nie wiem jaka jest popularność Andrade, Hearn rzeczywiście już mówi o walkach z Canelo i Golovkinem jednak przed walką z Ruizem też mieliśmy całe opowiadania z kim to ma zawalczyć Joshua. Typu tutaj nie podam, swoich pieniędzy na to co widzę u buków nie postawię więc nie ma sensu żebym tutaj coś wymyślał. Liczę na to że Andrade okaże się przereklamowany i Maciek da radę to wyciągnąć.
Tak na marginesie - nie jest to właściwy temat, ale STS podał już ofertę na galę w Rzeszowie i uważam że kurs na Różańskiego jest bardzo kuszący (5,25). Myślę że warto to rozważyć, bo uważam że Łukasz ma duże szanse na zwycięstwo być może nawet przed czasem.