muminiasty
Znawca - Kolarstwo
cytat z dnia 22 maja 2019 05:35 przez soczy
No i Vivianiemu zostały 2 etapy dzisiejszy i w 3 tygodniu.
Z tego co było mówione przed wyścigiem, w 3. tygodniu już go nie będzie.
No właśnie powiedziało się A wypada powiedzieć B. Liczyłem na minimalnie lepszy kurs ale spróbuję lekko Viviani wygra etap 11. STS 2.75
Prawdopodobnie ostatnia szansa dla Włocha, który miał w planach jechać jeszcze Tour, więc jak tam by chciał rywalizować to wypada nie męczyć się na tych włoskich podjazdach. Z jednej strony to dodatkowa motywacja, żeby dzisiaj wygrać, z drugiej dodatkowa presja, liczę jednak, że doświadczony włoski sprinter ją dźwignie. Dodatkowo raczej wypadł mu z rywali na dzisiaj Ackermann, konkurencja mimo wszystko w porównaniu z tym co będzie we Francji trochę słabsza mu została. QuickStep na pewno zadba o Elię, jedyny mankament jaki widzę to fakt, że topowa forma Włocha w tym sezonie wypadła jakoś w marcu teraz trochę pod nogą brakuje, ale skoro miał seryjnie wygrywać etapy to chociaż ten jeden wypadałoby zgarnąć
Szczerze się trochę zastanawiałem czy to grać po takim kursie, liczyłem na minimum 3, ale dla jakichkolwiek emocji dzisiaj spróbuję delikatnie i po tym co zostało wystawione ... Do ako można myśleć jeszcze nad Elią w parze z Ackermannem, Pascal mocne szlify zebrał wczoraj, dzisiaj może odpuścić, ale 1.35 to bardziej ochlap niż kurs, zwłaszcza, że zawsze może wydarzyć się kraksa czy defekt
Edit: Viviani dramat, ten odebrany etap chyba go trochę przyblokował, ale dzisiaj zabrakło wszystkiego, szybkości, umiejętność wyjścia z koła, nawet koła swoich kolegów nie umiał utrzymać. Ackermann za to kozak, z takimi obrażeniami tak powalczyć o etap dzień po solidnej kraksie, ukłony... Ja to chyba skończę z typowaniem, co podam to akurat nie wejdzie...