Eintracht - Chelsea - 2 @2.35 etoto
Wszyscy już wiedzą, że u gospodarzy w dzisiejszym spotkaniu zabraknie Rebica - trzeci zawodnik w drużynie pod względem zdobytych goli. Jest to na pewno strata dla Eintrachtu.
Pod znakiem zapytania stoi występ Gacinovica.
Sarri nie będzie mógł skorzystać z usług Ruedigera oraz Hudsona-Odoi. Reszty celowo nie wymieniłem ze względu na dłuższą absencję.
Wszystko zależy od dyspozycji Edena Hazarda. Jeśli jemu będzie szło, to jestem spokojny o Chelsea. Po swojej stronie mają doświadczenie. Do tego 4. miejsce w PL nie jest takie pewne. W ostatnim meczu z Czerwonymi Diabłami pokazali przyzwoity poziom.
Frankfurt w Bundeslidze zwolnił delikatnie tempo. Dwa remisy, porażka i dwa zwycięstwa. Frankfurt na własnym stadionie wygląda bardzo fajnie, jeśli chodzi o wyniki. The Blues w meczach wyjazdowych ulegali takim drużynom jak: Tottenham, Arsenal, City, Everton, The Reds czy drużynie Boruca. Poza Evertonem i Bournem, to Eintrachtu nie ma co porównywać do pozostałych ekip.
Dla drużyny z Frankfurtu ten sezon jest znakomity. Mają ogromną szansę na zagranie w
LM. Myślę, że ich przygoda z
LE zakończy się właśnie na tym etapie.