St. Louis - Boston
Under 5.0 @1,95
St. Louis OT @1,86
St. Louis OT i under 5,5 @3,20
UnibetDzisiaj do składu Nutek wraca Sundqvist, więc gra w osłabieniach Blues powinna wyglądać o wiele lepiej niż w poprzednim spotkaniu, gdzie zabrakło Szweda wchodzącego w skład czwórki mającej za zadanie powstrzymać bardzo mocne w przewadze Niedźwiadki. Poprzednio skończyło się na czterech bramkach straconych w osłabieniu. Bardzo rzadko możemy zobaczyć taką skuteczność gry w power play. Jestem pewien, że dzisiaj gospodarze nie dadzą Bruins takiej swobody w swojej tercji. Drugim bardzo ważnym elementem układanki jest bramkarz. Do niedawna byłem pewien, że między słupkami St. Louis stanie Allen, który zastąpi Binningtona po jego ostatnim występie. Młody Binnington ustąpił miejsca Allenowi po piątej puszczonej bramce, ale dzisiaj ponownie wyjedzie na lodowisko w roli startera. Trener Berube postanowił obdarzyć go kredytem zaufania, co może pozytywnie wpłynąć na psychikę zawodnika i znacząco podnieść jego morale. Liczę, że dzisiaj wyjedzie na lód i pokaże, że zasługuje na numer jeden między słupkami w St. Louis. Generalnie ostatni mecz był najsłabszym w wykonaniu Nutek podczas tych playoffów i mam nadzieję, że więcej tak słabo nie zagrają. Z pewnością mają też świadomość, że jeśli zagrają tak źle i seria wróci do Bostonu przy stanie 3:1 to najprawdopodobniej pożegnają się z pucharem. Podsumowując - bardziej rozważna gra Nutek w obronie, zmotywowany Binnington i bardzo dobra forma Raska, o którym nie wspomniałem wcześniej skłania mnie ku zakładowi na under. Ogromna motywacja Blues, aby uniknąć porażki w spotkaniu tak dla nich ważnym popycha mnie z kolei do betu na ich zwycięstwo.
Jak dużo dał powrót Sundqvista? Cztery osłabienia Blues i wszystkie obronione. Szkoda tylko głupiego błędu przy rozgrywaniu przewagi po którym padł gol dla Bruins. Z tym, że typy z underami nie wejdą pogodziłem się już po trzecim golu dla Blues i dzisięciu minutach do końca przy stanie 3:2. Dobry występ bramkarzy. Dużo lepszy występ zespołu z St. Louis w porównaniu do ostatniego spotkania. Ciekawy pojedynek zapowiada się w Bostonie!