>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Liga mistrzów 2025/26 (kwalifikacje i cały turniej) mężczyzn

pinio1111 541,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
K.Butryn under 15,5pkt 1,85 niestety mimo miażdżącej przewagi Rzeszowa Botti trzyma Karola na boisku, a on do momentu złamania linii zagrał na 87% w ataku

Nie będę się wiele rozpisywał, bo założenie jest jedno.
Sądzę, że zobaczymy dziś sporo rotacji w drużynie z Rzeszowa z uwagi na mecz z Warszawą w półfinale PP, który będzie rozegrany w sobotę.
Nie zdziwi mnie jeśli nawet Bucki wyjdzie w szóstce i otrzymamy zwrot zakładu. Liczę jednak że Rzeszów wyjdzie z Butrynem i w miarę postępu meczu i prowadzenia Rzeszowa to Bucki wejdzie na atak, a co za tym idzie Karol nie zgromadzi zbyt wielu pkt.
Podejrzewam też że Luneburg nie postawi zbyt wielkiego oporu Rzeszowianom i zakończy się to w max 4 setach.
Typ dość ryzykowny, bo Butryn ostatnio jest w świetnej formie, ale liczę na rotacje w składzie o których pisałem i finalnie poniżej 15,5pkt tą koncie Karola.

M.Bieniek under 10,5 pkt. 1,75 wygrana 3:0, ale Bieniu linię i tak złamałb i został MVP

Tu widzę dziś szybki mecz i gładkie 0:3.
Może ktoś powiedzieć że Zawiercie w dołku, ale to paradoksalnie może być na korzyść typu. Myślę że po dwóch porażkach bez ugranego seta, dzisiaj Zawiercie będzie chciało sobie to powetować i zmiotą z parkietu Portugalczyków.
Niby w Sportingu jest kilka nazwisk, ale Grankin ma już 40 lat na karku, a Valencia 38lat.
Patrząc obiektywnie, to na każdej pozycji jest ogromna przewaga Zawiercia i zdziwię się jeśli przegrają tu seta.
Przy ewentualnych trzech setach, nie będzie łatwo zgromadzić Bieniowi 11pkt.

Ostatnia edycja:
pinio1111 541,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Y. Semeniuk over 8,5pkt 2,00 STS 11pkt

Wczoraj niby kierunek obrałem dobry, bo liczyłem na łatwe wygrane naszych drużyn, ale nie sądziłem że Karol i Mati zdążą ogarnąć overy w 3 setach.
Ale dziś nowy dzień i to co widzę to dziwnie niska linia na Semeniuka, a kurs na over świetny.
Bukmacherzy pewnie sugerują się wynikami naszych pozostałych drużyn w LM i liczą na gładką wygraną Projektu. Ja jednak sądzę, że wcale tak łatwo nie będzie i nie zdziwi mnie tu dość wyrównana walka. Myślę, że gospodarze minimum seta ugrają, a to byłoby na korzyść betu.
W Montpellier jest parę niezłych nazwisk jak znani z PLS Jouffroy-środkowy reprezentacji Francji, czy Sanchez-rozgrywający Argentyny. Są również Le Goff, czy Hirsch, ale obaj są kontuzjowani. Mamy w przyjęciu dwóch argentyńczyków-Palacios-grał kiedyś w PLS i Lopez. W ataku z powodu kontuzji Hirscha, gra młody Nigeryjczyk Vincent Mathias i całkiem nieźle sobie poczyna.
Zajmują obecnie drugie miejsce w tabeli ligowej i tracą tylko punkt do Tours.
Sądzę, że dość wyczerpująca dwudniowa podróż Projektu, też może odbić się na dyspozycji zawodników.
Co do Yurija, to spokojnie może złamać linię nawet w trzech setach. W lidze ma średnią około 9pkt i niejednokrotnie zdobywał 10+pkt w trzysetowych meczach. W pierwszym meczu tegorocznej LM, mimo łatwej wygranej Warszawy 3:0, zdobył 12pkt. Oprócz oczywistych atutów w ataku, jest jednym z najlepszych blokujących PLS ze średnią 2,6 pkt na mecz. W pierwszym spotkaniu LM zdobył blokiem 6pkt. Z racji braku w kadrze Kochanowskiego jest dziś pewniakiem do gry wraz z Kłosem i nie sądzę by był zmieniany.
Moim zdaniem linia powinna być minimum 1-2pkt wyższa i warto zagrać na over Semeniuka

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4345
AndrzejKoziol 38,9K

AndrzejKoziol

Użytkownik
Ziraat w średniej formie, nie ma tam drużyny tylko indywidualności. Na takie mecze jak dzisiaj ekipa z Lublany czekała od początku sezonu, indywidualnie gorzej wyglądają od tureckiej ekipy ale serca i doświadczenia nie można im odmówić. Over punktowy to chyba najlepsze rozwiązanie w tym meczu.

Lublin 3-0 to również ciekawa typ na dzisiaj przy kursie +- 2,00. Ekipa Leona w średniej formie, zdarzają się długie przestoje ale dalej to ekipa klasę lepsza od swoich rywali. Puchar Polski już w sobotę więc wypada szybko wygrać i lecieć do Krakowa by powalczyć o drugie trofeum w tym sezonie.

K 287,8K

kossma

Użytkownik
Jeśli idzie o Roeselare to w
Ziraat w średniej formie, nie ma tam drużyny tylko indywidualności. Na takie mecze jak dzisiaj ekipa z Lublany czekała od początku sezonu, indywidualnie gorzej wyglądają od tureckiej ekipy ale serca i doświadczenia nie można im odmówić. Over punktowy to chyba najlepsze rozwiązanie w tym meczu.

Lublin 3-0 to również ciekawa typ na dzisiaj przy kursie +- 2,00. Ekipa Leona w średniej formie, zdarzają się długie przestoje ale dalej to ekipa klasę lepsza od swoich rywali. Puchar Polski już w sobotę więc wypada szybko wygrać i lecieć do Krakowa by powalczyć o drugie trofeum w tym sezonie.
Jeśli idzie o Roeselare, to w obecnym składzie gospodarzy poza chyba tylko wysłużonym Stijnem D'Hulstem i Mathijsem Desmetem, nie ma siatkarzy z jakimś większym doświadczeniem na europejskich parkietach. 35 letni D'Hulst grał parę lat temu dla Lube Civitanova a Desmet trafił do Knack z Gorzowa, wcześniej wspierając Pallavolo Padova. Poza nimi dla całej reszty, pobyt w Roeseleare to zawodowe osiągnięcie życia. Wprawdzie mieli jeszcze do niedawna w kadrze obiecującego Meksykanina Diego Gonzáleza Castañedę, ale ten w tym roku przeszedł do czeskiego Pribram. Jest jeszcze osiągający w ataku 253 Pieter Coolman, jednak raczej nie znajdzie on na tyle konstruktywnej współpracy w zespole, by dla Lublinian jego "wyłączenie" było niemożliwe. Podbijam 3:0 dla Bogdanki No i pomyliłem się😖

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +58
pinio1111 541,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Panowie co dziś sadzcie o Ziracie Ankara ? Lekko czy męki oczywiscie nie po 1,22 ale jakis handi pkt
Ja jeśli coś zagram, to bardziej handi w stronę gospodarzy. Oglądałem mecz Ach z Trentino i mimo 3:0 dla gospodarzy, w każdym secie było blisko. Spodziewałem się tam łomotu, a jednak słoweńscy weterani powalczyli. Myślę, że seta co najmniej ugrają, a nie zdziwią mnie dwa. Kurs na Ziraat na wyjeździe to trochę nieporozumienie.
Jeśli idzie o Roeselare to w

Jeśli idzie o Roeselare, to w obecnym składzie gospodarzy poza chyba tylko wysłużonym Stijnem D'Hulstem i Mathijsem Desmetem, nie ma siatkarzy z jakimś większym doświadczeniem na europejskich parkietach. 35 letni D'Hulst grał parę lat temu dla Lube Civitanova a Desmet trafił do Knack z Gorzowa, wcześniej wspierając Pallavolo Padova. Poza nimi dla całej reszty, pobyt w Roeseleare to zawodowe osiągnięcie życia. Wprawdzie mieli jeszcze do niedawna w kadrze obiecującego Meksykanina Diego Gonzáleza Castañedę, ale ten w tym roku przeszedł do czeskiego Pribram. Jest jeszcze osiągający w ataku 253 Pieter Coolman, jednak raczej nie znajdzie on na tyle konstruktywnej współpracy w zespole, by dla Lublinian jego "wyłączenie" było niemożliwe. Podbijam 3:0 dla Bogdanki
Patrząc tylko przez pryzmat nazwisk można by się pokusić o te 3:0, jednak już wczoraj Montpellier pokazało że i bez głośnych nazwisk można ograć wicelidera PLS. To że ktoś jest dla nas anonimowy, nie oznacza że nie potrafi grać w siatkówkę. Przykładem był wczoraj młody nigeryjski atakujący, który przykrył czapką Webera i Gomułkę.
Belgowie powalczyli w Turcji, gdzie Galata ma przecież więcej niż solidny skład. Sądzę, że u siebie będą tym bardziej groźni.
Może się mylę i będzie gładkie 3:0 dla Bogdanki, ja jednak tego nie ruszam.

Otrzymane punkty reputacji: +167
AndrzejKoziol 38,9K

AndrzejKoziol

Użytkownik
Tak, z szacunkiem do rywala ale jednak różnica w poziomie ligi francuskiej a belgijskiej jest znacząca. Zupełnie inny poziom gry jak i grających tam talentów. Mecz z Galatarasay bardziej na konto turków, którzy byli od początku sezonu w kryzysie i dopiero teraz po zmianie trenera na Gardiniego zaczęli grać jak przystało na nazwiska w składzie. Ostatni absolutnie najmniejszy argument to to, że nam sie z belgami zawsze przyjemnie gra w odróżnieniu od francuzów. Porażek we Francji w ostatnich latach było sporo a z belgami trudno nawet przypomnieć sobie straty setów(oprócz tego spotkania Zaksy gdzie Olek Śliwka złamał ten nieszczęsny palec i grał za niego urzędnik administracyjny :) )

K 287,8K

kossma

Użytkownik
Tak, z szacunkiem do rywala ale jednak różnica w poziomie ligi francuskiej a belgijskiej jest znacząca. Zupełnie inny poziom gry jak i grających tam talentów. Mecz z Galatarasay bardziej na konto turków, którzy byli od początku sezonu w kryzysie i dopiero teraz po zmianie trenera na Gardiniego zaczęli grać jak przystało na nazwiska w składzie. Ostatni absolutnie najmniejszy argument to to, że nam sie z belgami zawsze przyjemnie gra w odróżnieniu od francuzów. Porażek we Francji w ostatnich latach było sporo a z belgami trudno nawet przypomnieć sobie straty setów(oprócz tego spotkania Zaksy gdzie Olek Śliwka złamał ten nieszczęsny palec i grał za niego urzędnik administracyjny :) )
W dodatku to jak grają teraz tureckie zespoły to mi się kompletnie nie podoba. I nie tylko w LM czy CEV, ale i ta ich liga jest zbyt nieprzewidywalna. Tam właśnie taka Gala jeszcze zanim zagrała z Roeselare często przepychała mecze w tiebreakach, nawet z takim Gebze czy Gaziantepem. Gala to zły odnośnik do dzisiejszego meczu. Bogdanka wykopała Lube z Challenge Cup, ale nie zdziwiłem się bo tak jak Gala w Turcji, tak Lube w Serie A często ma problemy. I "przepycha" mecze. Milan który bardzo mi właśnie przypomina Bogdankę włożył w styczniu na wyjeździe Belgom bezapelacyjne 3:0. A Lublin gra w pucharach europejskich bardzo ambitnie, lepiej niż w lidze. Myślę, że ciasny kalendarz najbliższych spotkań ich nie zdekoncentruje i zagrają 100%.

Ostatnia edycja:
AndrzejKoziol 38,9K

AndrzejKoziol

Użytkownik
Zero złej krwi, uczciwie trzeba przyznać że Belgowie na razie wyglądają wybitnie i grają na 125% umiejętności. Zobaczymy co przyniesie dalsza część spotkania ale gratulacje Pinio siatkarskiego nosa :)

W0lfx 503,9K

W0lfx

Znawca - NBA
Projekt Warszawa - Lube Civitanova | Lube Civitanova wygra mecz | Kurs 1.72 Superbet

Projekt Warszawa to już powoli nie jest ta sama drużyna, która zachwycała na starcie sezonu. Kryzys zaczął się od tego nieszczęsnego wyjazdu do Montpellier te problemy z lotami i porażka w tie-breaku wyraźnie podcięły im skrzydła. Od tamtego momentu ich gra to równia pochyła. Ostatnie 0:3 w półfinale Pucharu Polski z Resovią i dwa dni temu znowu w lidze tylko to potwierdziło, że są w delikatnym dołku. Największy ból głowy to jednak środek. to brak Jakuba Kochanowskiego i o ile na początku stycznia jakoś to maskowali, to teraz widać, że brak lidera bije ich po oczach. Bez niego blok nie jest tak mocny, a Firlej musi grać bardzo czytelnie skrzydłami, co dla takich wyjadaczy jak Włosi jest prezentem. Semeniuk i Kłos to nie też ta sama siła rażenia i presja na zagrywce, którą dawał Kochan. Lube Civitanova to z kolei inny świat, jeśli chodzi o Ligę Mistrzów. Bilans setów 6:0 nie wziął się z przypadku oni po prostu kontrolują mecze od pierwszej piłki. Ostatnio co prawda dostali w lidze od Perugii 1:3, ale umówmy się, Perugia to obecnie jedna z najlepszych drużyn na świecie, a Lube w Europie gra z zupełnie inną pewnością siebie. Duet Nikolov i Loeppky jest zawsze w gazie, a przy obecnych problemach Warszawy mogą dać popis. Ale plusem dla Warszawy może być gra u siebie, Torwar będzie huczał, ale sportowo to raczej Lube ma teraz wszystkie asy w rękawie ale nie zdziwi mnie wyrównany mecz też.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3863
AndrzejKoziol 38,9K

AndrzejKoziol

Użytkownik
Moim zdaniem mocno przejaskrawiasz drużynę z Włoch. Oni jeszcze do niedawna mieli bilans 0-5 na wyjeździe w krajowych rozgrywkach. Ostatnie spotkanie z Perugią to bardzo mocne lanie, grali u siebie a i tak przegrali sety do 17,19 i 14. Teraz wyjazd na trudną halę jaką jest Torwar. Dla kontrastu Projekt w tym sezonie nie przegrał na Torwarze żadnego spotkania. U gospodarzy mocno brakuje Kochanowskiego straszącego rywali w polu jak i na zagrywce ale przy dobrze prowadzonym meczu prze Firleja wcale warszawiacy nie są na straconej pozycji. Dla mnie mecz 50/50 a może nawet Projekt minimalnym faworytem? Dużo będzie zależało od Webera, warszawa potrzebuje jego dobrego spotkania, inaczej nie da się ukryć mizernego w ofensywie Tillie.

Otrzymane punkty reputacji: +278
S 12,1K

sudo

Użytkownik
Projekt Warszawa - Lube Civitanova | Lube Civitanova wygra mecz | Kurs 1.72 Superbet

Projekt Warszawa to już powoli nie jest ta sama drużyna, która zachwycała na starcie sezonu. Kryzys zaczął się od tego nieszczęsnego wyjazdu do Montpellier te problemy z lotami i porażka w tie-breaku wyraźnie podcięły im skrzydła. Od tamtego momentu ich gra to równia pochyła. Ostatnie 0:3 w półfinale Pucharu Polski z Resovią i dwa dni temu znowu w lidze tylko to potwierdziło, że są w delikatnym dołku. Największy ból głowy to jednak środek. to brak Jakuba Kochanowskiego i o ile na początku stycznia jakoś to maskowali, to teraz widać, że brak lidera bije ich po oczach. Bez niego blok nie jest tak mocny, a Firlej musi grać bardzo czytelnie skrzydłami, co dla takich wyjadaczy jak Włosi jest prezentem. Semeniuk i Kłos to nie też ta sama siła rażenia i presja na zagrywce, którą dawał Kochan. Lube Civitanova to z kolei inny świat, jeśli chodzi o Ligę Mistrzów. Bilans setów 6:0 nie wziął się z przypadku oni po prostu kontrolują mecze od pierwszej piłki. Ostatnio co prawda dostali w lidze od Perugii 1:3, ale umówmy się, Perugia to obecnie jedna z najlepszych drużyn na świecie, a Lube w Europie gra z zupełnie inną pewnością siebie. Duet Nikolov i Loeppky jest zawsze w gazie, a przy obecnych problemach Warszawy mogą dać popis. Ale plusem dla Warszawy może być gra u siebie, Torwar będzie huczał, ale sportowo to raczej Lube ma teraz wszystkie asy w rękawie ale nie zdziwi mnie wyrównany mecz też.
Idealnie opisales co teraz dzieje sie na parkiecie

pinio1111 541,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
F.McCarthy under 6,5pkt 2,00 w drugim secie zdobył 6pkt i już pozamiatane

Próbuję under Fynniana.
Niby linia niewysoka, ale kto ogląda PLS ten wie, że Antiga stosuje rotację McCarthy z Gyimah.
Ostatnio z racji nawału meczów było trochę zmian w wyjściowym składzie Lublina.
Przykładowo w meczu z Chełmem to Gyimah grał całe spotkanie, a Fynn odpoczywał. Ze Skrą było natomiast odwrotnie.
Dzisiaj jednak wracamy do grania na 100% i myślę że nikt taryfy ulgowej już nie dostanie.
Moim zdaniem Antiga wróci do systemu gry z całego sezonu i kanadyjscy środkowi podzielą się minutami na boisku.
Jeśli idę dobrym tropem to te 7pkt może być ciężkie do zdobycia przez McCarthy.
W lidze linię złamał 6x na 16 meczów.
Kurs bardzo zachęcający, więc moim zdaniem bet wart ryzyka.

Ostatnia edycja:
pinio1111 541,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Lublin - Roeselare
1 set:
Lublin -2,5pkt 1,65
Lublin -3,5pkt. 1,85 jednak Malina na ławce i ciąg dalszy beznadziejnej gry Lublina

Idę dziś w gładką wygraną Lublina.
Tak jak się spodziewałem ostatnio Lublin miał problemy z Jastrzębskim i finalnie nie ugrał nawet seta.
Wiadomo że Bogdance są problemy kadrowe, ale dzisiaj powinien już wrócić do gry Malina, a to zasadniczo zmienia postać rzeczy.
Niespodziewanie po 3 kolejkach LM za plecami LUKu są Belgowie, a nie żadna z tureckich drużyn!!!
Do tej pory Roselare wszystkie mecze kończyło w tie-breaku. Nieoczekiwanie wygrali w Turcji z Halkbankiem i urwali punkt Galatasaray.
Lublin też miał z nimi problemy grając w Belgii, ale finalnie wygrał 3:2.
To solidna drużyna, bo takie nazwiska jak D'Hulst, Desment, Espeland, czy Coolman nie są anonimowe, ale wielkiego wrażenia też nie wywołują. Sądzę, że w pierwszych meczach faworyci lekko zlekceważyli Belgów i zostali ukarani. Lublin też grał w ich hali, jakby miało się samo wygrać.
Dzisiaj jednak sytuacja będzie trochę inna, bo z pewnością sztab gospodarzy bardziej przyłożył się do taktycznego rozpracowania gości, niż to było w pierwszymeczu.
Do tego Lublin ma dwie porażki z rzędu we własnej hali i nie pamiętam kiedy poprzednio zaistniała taka sytuacja?
O ile przegrana z Chełmem była jakoś wkalkulowana, o tyle z Jastrzębiem z pewnością nie. Nina właściciela Bogdanki mówiła wszystko gdy pokazywali go pod koniec niedzielnego meczu. Powiedzieć że był zniesmaczony, to chyba trochę mało!!!
Dawno też nie widziałem tak wściekłego Antigi, wydzierającego się na zawodników.
Moim zdaniem dzisiaj będzie rehabilitacja po porażkach i gładka wygrana z przeciętnymi Belgami, tym bardziej że powinniśmy w końcu zobaczyć na boisku nominalnego atakującego.
Stawiam na to że Lublin mocno wejdzie w mecz i gładko wygra pierwszą partię.
Gram również dokładny wynik:

Lublin 3:0 2,45

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom