>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Australian Open (18.01.2026 - 01.02.2026)

tarki_16 510K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
1021-545177549.jpeg

Miejsce: Melbourne, Australia
Data rozgrywania: 18.01.2026 - 01.02.2026
Nawierzchnia:
Hard
Kategoria:
Wielki Szlem
Pula nagród:
Oficjalna strona turnieju: https://ausopen.com/
Lista Startowa: https://www.tennisteen.it/entry-list/wta/24464-wta-entry-list-19-gennaio-1-febbraio-2026.html
Drabinka: https://ausopen.com/draws#!womens-qualifying-singles
Plan gier:
https://ausopen.com/schedule#!43220
Zwycięzca singla 2025:
M. Keys
Zwycięzca debla 2025:
T. Townsend / K. Siniakova

Zestawienie kursów wg Betfan:

Bez tytułu1.jpg

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

Otrzymane punkty reputacji: +1084
tarki_16 510K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
S. Kenin - P. Stearns powyżej 8.5 asów @1.80 Betclic

Chyba nie odkryje Ameryki, bo jest to standardowy typ na asy w meczu Kenin, która bardzo często daje zarobić w tym przypadku. O dziwo spodziewałem się ciut większej linii, więc tym bardziej typ warty gry. Koleżanka z Reprezentacji może nie jest topową zawodniczką jeśli chodzi o podanie, ale asy potrafi nabijać, a jak ma się taką przeciwniczkę po drugiej stronie siatki to trzeba to pomnożyć razy dwa. Dobrym prognostykiem jest również fakt, że Stearns też w obronie nie zachwyca, więc duża szansa, że Kenin parę asów nabije. Koniec końców wydaję mi się, że nie będzie to jednostronny pojedynek i obie Panie pokryją zaproponowaną linie na asy.

D. Galfi - C. Tauson powyżej 8.5 asów @1.80 Betclic

Tutaj podobna sytuacja, bo liczyłem przynajmniej na dwucyfrową linie na asy. Obie Panie z dobrym podaniem, i średnią liczba asów też na wysokim poziomie. Niby na papierze faworytką jest Dunka, ale początek sezonu nienajlepszy, więc liczę, że Węgierka napsuje sporo krwi swojej rywalce i ten mecz trochę potrwa. Do tego Tauson ostatnio kreczowała, nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji, a w obronie nigdy nie zachwycała, więc Galfi musi zaryzykować serwisem. Myślę, że wspólnymi siłami linia spokojnie do pokrycia.

Noskova powyżej 4.5 asów @1.80 Betclic

Dokładamy jeszcze asy i Czeszki. Śmieszna linia jak na tą zawodniczkę , która potrafi w meczu wyserwować dwucyfrową liczbę asów. Wiadomo , że rywalka nie powinna zagrozić i mecz może za długo nie potrwać , ale w przypadku Noskovej 5 asów w całym meczu to nie będzie problem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2678
N 242,7K

nemsik

Użytkownik
S. Kenin - P. Stearns powyżej 8.5 asów @1.80 Betclic

Chyba nie odkryje Ameryki, bo jest to standardowy typ na asy w meczu Kenin, która bardzo często daje zarobić w tym przypadku. O dziwo spodziewałem się ciut większej linii, więc tym bardziej typ warty gry. Koleżanka z Reprezentacji może nie jest topową zawodniczką jeśli chodzi o podanie, ale asy potrafi nabijać, a jak ma się taką przeciwniczkę po drugiej stronie siatki to trzeba to pomnożyć razy dwa. Dobrym prognostykiem jest również fakt, że Stearns też w obronie nie zachwyca, więc duża szansa, że Kenin parę asów nabije. Koniec końców wydaję mi się, że nie będzie to jednostronny pojedynek i obie Panie pokryją zaproponowaną linie na asy.

D. Galfi - C. Tauson powyżej 8.5 asów @1.80 Betclic

Tutaj podobna sytuacja, bo liczyłem przynajmniej na dwucyfrową linie na asy. Obie Panie z dobrym podaniem, i średnią liczba asów też na wysokim poziomie. Niby na papierze faworytką jest Dunka, ale początek sezonu nienajlepszy, więc liczę, że Węgierka napsuje sporo krwi swojej rywalce i ten mecz trochę potrwa. Do tego Tauson ostatnio kreczowała, nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji, a w obronie nigdy nie zachwycała, więc Galfi musi zaryzykować serwisem. Myślę, że wspólnymi siłami linia spokojnie do pokrycia.

7 minut od dodania posta i juz linie po 10,5 :)

Pablito91 3,1M

Pablito91

Mistrz Typów Dnia 2025
Hon powyżej 3.5 asów @1.52 betclic zwrot

Na jutro propozycja z Australii. W jednym ze spotkań reprezentantka gospodarzy Hon zagra z Kanadyjką Stakusic. Faworytką jest Kanadyjka, ale publiczność może ponieść Hon do zwycięstwa. Podoba mi się Linia na asy Australijki. Hon to zawodniczka, która ma solidne podanie. Potrafi posyłać asy. Zdarzają jej się mecze, gdzie posyła dwucyfrowy wynik. Jak chociażby w zeszłym roku w Nowym Jorku, gdzie Samsonowej zaaplikowała 18 asów. 4 asy jak najbardziej do zrobienia.

Ostatnia edycja:
tarki_16 510K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
S. Zhang - T. Preston powyżej 5.5 asów @1.80 Betclic

Kolejne spotkanie, gdzie wydaje mi się , że linia jest ciut zaniżona. Chinka, z niechlubnym rekordem 24 porażek z rzędu w roku 2023-2024 , najgorsze ma już chyba za sobą. Powróciła do czołowej setki rankingu i małymi kroczkami odbudowuje swoją formę. Solidny start w Brisbane, gdzie przebrnęła przez kwalifikacje, wygrała jeden mecz w drabince głównej i odpadła z Rybakiną. Co najważniejsze, w spotkaniach Zhang mamy zazwyczaj pokaźną liczbę asów , czy to po jej stronie, czy rywalki, więc dobry prognostyk przed rozpoczęciem spotkania. Rywalka , zawodniczka gospodarzy , niżej notowana w rankingu, ale na własnych śmieciach na pewno powalczy i nie odda gładko spotkania. Co ciekawe, grały Panie w kwalifikacjach do Brisbane, gdzie zobaczyliśmy 3 sety i Panie ugrały w sumie 9 asów. Liczę na powtórkę z rozrywki.

adik1992 920,2K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Kasatkina o5,5 df @2,1
superbet

Serwis Darii to nie jest jej atut. Nie dość, że prędkościami nie dorównuje najlepszym to jeszcze z celnością miewa spore problemy. W tym sezonie 16 df z Potapovą, 6 z Sakkari i 9 z Cristian. W zeszłym sezonie też dość często notowała podwójną wartość błędów serwisowych. Pierwszy mecz turnieju to zawsze dodatkowe emocje, do tego Kasatkina pierwszy szlem w Australii po zmianie obywatelstwa i jak sama wspominała chciałaby się odwdzięczyć za dobre przyjęcie. Czeszka przeszła przez kwalifikacje i będzie chciała pokazać się z dobrej strony. Liczę, że mecz szybko się nie zakończy i Kasatkina będzie miała okazje pokryć linię.

W0lfx 467,4K

W0lfx

Znawca - NBA
Shuai Zhang - Taylah Preston | Taylah Preston wygra seta | Kurs 1.70 ForBET

Fajne spotkanie nam się trafiło na otwarcie w Melbourne, gdzie doświadczona Chinka Shuai Zhang zmierzy się z nadzieją gospodarzy, młodziutką Taylah Preston. Każdy, kto śledzi WTA, wie, że Zhang to tenisowa starsza pani, która po rekordowej serii porażek w zeszłych latach nagle odżyła i pod koniec 2025 roku wróciła do TOP 100. Szacun za to, bo mało kto wierzył, że ona jeszcze cokolwiek ugra. Jednak spójrzmy prawdzie w oczy Shuai ma już 37 lat na karku i choć technicznie dalej jest solidna, to fizycznie przy dłuższych wymianach w australijskim upale może zacząć oddychać rękawami. Z drugiej strony mamy Preston, która dostała dziką kartę i moim zdaniem w pełni na nią zapracowała. To, co ta dziewczyna grała w zeszłym tygodniu w Hobart, to był kawał dobrego tenisa. Wygrana z Raducanu i to bez straty seta pokazała, że Taylah nie pęka przed dużymi nazwiskami. Ma bardzo agresywny styl, potrafi przyłożyć z końcowej linii i co najważniejsze będzie miała za sobą całą trybunę kibiców, którzy w Melbourne potrafią zrobić niezły kocioł. Do tego obie panie spotkały się niedawno, bo na początku stycznia w Brisbane. Zhang wygrała 2:1, ale to był bardzo wyrównany bój. Preston urwała tam seta i to dość pewnie. Od tego czasu Australijka złapała jeszcze więcej pewności siebie w Hobart, a Zhang pograła trochę w kratkę. Chinka to stara wyjadaczka i może to wygrać doświadczeniem, ale nie wierzę, że młoda i nabuzowana Preston, grając u siebie, odda ten mecz bez walki. Kursy na czyste zwycięstwo Preston są kuszące, ale bezpieczniejszą opcją jest to, że powtórzy wynik z Brisbane i ugra przynajmniej jedną partię. Przy obecnej formie i entuzjazmie Australijki, set dla niej to według mnie absolutne minimum.

Otrzymane punkty reputacji: +1482
Pablito91 3,1M

Pablito91

Mistrz Typów Dnia 2025
Fruhvirtova powyżej 5.5 df @1.65 superbet

Siostry Fruhvirtove a więc Linda i Brenda miały być objawieniem czeskiego tenisa jednak zarówno jedna jak I druga po początkowym przebłysku aktualnie spisują się o wiele poniżej jakie były wobec nich oczekiwań. Dzisiaj Linda zagra z Lulu Sun i ten mecz może pójść w dwie strony. Idę w meczu w podwójne czeszki. Nie dość, że ma słabe podanie. Jej średnia z serwisu to ok 150 km/h to jeszcze robi bardzo dużo podwójnych błędów. Tutaj w Kwalifikacjach 13,5 i 8 jednak w każdym spotkaniu grała 3 sety, ale równie dobrze dzisiaj również może zagrać długi mecz.

Do góry Bottom