>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar krajowy Puchar FA Cup 2025/2026

makaveli23 1,9M

makaveli23

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, FA Cup
Godzina: 20:30
Spotkanie: Wrexham - Nottingham
Typ: 1X
Kurs: 2.23
Bukmacher: betclic
Analiza:
Wrexham w Championship jest teraz w bardzo dobrej formie. Wygrywa już 4 mecze z rzędu w każdym strzelając minimum 2 gole. Nottingham gra dzisiaj (wtorek 06.01) mecz z West Ham w Premier League. Myślę że to dla nich będzie ważny mecz bo słabo grają w Premier League, gdzie zajmują miejsce tuż nad strefa spadkową nad rywalem z którym właśnie grają i czterema punktami więcej od niego. Należy więc spodziewać się rotacji składu. Myślę że to będzie dobra okazja dla gospodarzy by zaskoczyć drużynę z Premier League.

Otrzymane punkty reputacji: +1607
ibis 2,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2026-01-4 o 20.27.18.png
Zrzut ekranu 2026-01-4 o 20.27.35.png

Nie masz konta w Fortunie, nic straconego - załóż je wchodząc na efortuna.pl lub klikając w baner i odbierz bonus1000x200 (8).jpg

Zrzut ekranu 2026-01-4 o 20.27.56.png
Zrzut ekranu 2026-01-4 o 20.28.05.png

Nie masz konta w Fortunie, nic straconego - załóż je wchodząc na efortuna.pl lub klikając w baner i odbierz bonus1000x200 (6).jpg

Zrzut ekranu 2026-01-6 o 15.14.11.png

Ostatnia edycja:
S 208,8K

sol

Użytkownik
Wrexham - Nottingham

Odkąd Ryan Reynolds (tak, ten aktor) przejął Wrexham to strach patrzeć co tam się dzieje, przecież oni grali w 3 czy 4 lidze, a takim tempem jeszcze chwila i będą się bić o awans do PL, bić brawa i podziwiać, serio. Tu puchar, Nottingham nie odpuści w 100% na pewno, ale imo powinni się bardziej na lidze skupić, a w tym sezonie i tak słabo bronią, Czerwone Smoki (Wrexham) forma ostatnio bdb, po kilka bramek strzelają na mecz, dla takiej drużyny, w przeciwieństwie do przedstawicieli PL, puchar to no nie chce powiedzieć gra o wszystko, ale często traktowane przez kibiców jak finał LM, także dokładając grę u siebie wychodzi mi, że z ich strony będzie ogień, gram ich over 1.5, bo kurs zacny, można też inne cuda w ich stronę próbować (na 1 bramkę jest ponad 1.4 do ako czy coś, a sam awans, czy 1x też fajnie wyceniane). Jedyną niewiadomą jest dla mnie pogoda, wyspiarze do ciężkich warunków przyzwyczajeni, ale jak w części Europy mecze odwołują, w Anglii część, na razie młodzieżówki, też poprzekładane, to musi być groźnie, nie wiem jaki tam stadion mają, pytanie jaki będzie stan murawy, dlatego to jednak niewiadoma, ale ja próbuję, a resztę, czy większe stawki to zobaczymy na żywo co się wydarzy

Wrexham over 1.5 @3.20 sts

//w 1. połowie zrobili..

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2615
I 119,8K

iti

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Wrexham grało na poziomie amatorskim w 5 lidze jak ich przejął Reynolds z McElhenneym. Drużyny typu Nottingham, WHU, może Burnley czy Leeds grające o wszystko w PL mogą wyłożyć absolutną lache na ten puchar. Jak przejdą dwie rundy i spadną to nic im z tego nie przyjdzie poza dodatkowym obciążeniem. Warto próbować przeciwko. QPR, Millwall, Derby to wszystko są drużyny, które mogą zahaczyć o PO o awans. Dla zabawy za drobne warto spróbować ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1995
S 16,4K

slavinio85

Użytkownik
Wrexham - Nottingham

Odkąd Ryan Reynolds (tak, ten aktor) przejął Wrexham to strach patrzeć co tam się dzieje, przecież oni grali w 3 czy 4 lidze, a takim tempem jeszcze chwila i będą się bić o awans do PL, bić brawa i podziwiać, serio. Tu puchar, Nottingham nie odpuści w 100% na pewno, ale imo powinni się bardziej na lidze skupić, a w tym sezonie i tak słabo bronią, Czerwone Smoki (Wrexham) forma ostatnio bdb, po kilka bramek strzelają na mecz, dla takiej drużyny, w przeciwieństwie do przedstawicieli PL, puchar to no nie chce powiedzieć gra o wszystko, ale często traktowane przez kibiców jak finał LM, także dokładając grę u siebie wychodzi mi, że z ich strony będzie ogień, gram ich over 1.5, bo kurs zacny, można też inne cuda w ich stronę próbować (na 1 bramkę jest ponad 1.4 do ako czy coś, a sam awans, czy 1x też fajnie wyceniane). Jedyną niewiadomą jest dla mnie pogoda, wyspiarze do ciężkich warunków przyzwyczajeni, ale jak w części Europy mecze odwołują, w Anglii część, na razie młodzieżówki, też poprzekładane, to musi być groźnie, nie wiem jaki tam stadion mają, pytanie jaki będzie stan murawy, dlatego to jednak niewiadoma, ale ja próbuję, a resztę, czy większe stawki to zobaczymy na żywo co się wydarzy

Wrexham over 1.5 @3.20 sts

//w 1. połowie zrobili..
THE BEST "SOL" PIĘKNIE

Otrzymane punkty reputacji: +86
ibis 2,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Dzisiaj kolejna dawka emocji z FA Cup.

Do boju wchodzą takie drużyny jak Manchester City i Chelsea. Aż kusi pograć łamaki na te dwa spotkania :D

Exeter do przerwy / City mecz @ 27
Charlton do przerwy / Chelsea mecz @ 24

W Betclic

Tak wiem, że takie typy graniczą z cudem żeby weszły, ale jest to puchar FA Cup i takie cuda lubią się tu zdarzać. Chyba, że macie jakieś inne propozycje?

S sol I iti S slavinio85

Otrzymane punkty reputacji: +830
S 208,8K

sol

Użytkownik
Jeśli chodzi o Chelsea to ja na razie pauzuje ich granie, a co do dzisiejszego meczu, to wydaje mi się, że są lepsze mecze do szukania niespodzianki. Wydaje mi się, że po tych zamieszaniach, protestach itp, tzn z wyciągnięciem trenera w środku sezonu z "chelsea2", czyt. Strasbourga, włodarze The Blues (a to w sumie oni będą trenerami przecież) będą chcieli za wszelką cenę pokazać, że ta zmiana to nie był błąd, no bo jakby to wyglądało, zwolnili Maresce, rozwalili swoje zaplecze z Francji, tylko po to, żeby odpaść w pucharze tymbarka z dużo niżej notowanym rywalem ? No nie wydaje mi się, do tego jednak ogrom ławki niebieskich i nawet jak wyjdą głębokie rezerwy (w co nie wierzę) to będzie to poziom wyżej od Charlton. Mają za 4 dni mecz w innym pucharze z Arsenalem co prawda, ale po prostu mi się wydaje, że będą chcieli udowodnić, że nie zrobili błędu (a zrobili) z tymi zmianami. Ja miałem gdzieś do taśmy chyba ich over 1.5 albo nawet 2.5, ale małe stawki raczej

Psychosocial 2,1M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
"Alban56":

Charlton v Chelsea 2+ obie strzelą 2,75 / piłka Anglia puchar 21.00 / 1:5 WIN
Stawka 4/10

https://www.betexplorer.com/football/england/fa-cup/charlton-chelsea/0fu48Kxe/
Przewidywany skład Chelsea (4-2-3-1): Jorgensen; Acheampong, Fofana, Hato, Gittens; Santos, Caicedo; Estevao, Fernandez, Garnacho; Delap.
Rezerwowi: Cucurella, Gusto, Pedro, Chalobah, Adarabiayo, Palmer, Neto.

Chelsea z nowym trenerem . Na bank będzie rotacja . Charlton w lidze bardzo średnio ale
u siebie przegrali tylko 2 mecze . Mają szansę na gola .

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2626
S 208,8K

sol

Użytkownik
Charlton - Chelsea

Chelsea over 1.5
@1.40 sts
Chelsea over 2.5 @2.20 sts

W sumie analiza wyżej, wydaje mi się, że po tych zmianach, wybuczanych przez część fanów ( w tym mnie), będą (włodarze) chcieli udowodnić, że wiedzą co robią, ciężko mi sobie wyobrazić po czymś takim, żeby wyszli i słabo zagrali nie strzelając kilku bramek, czy stracą? możliwe, bo oni mają mało wspólnego z obroną, ale imo sami strzelą 3+

=====

Newcastle - Wisienki

No i "Wisienka" na torcie, Sroki grają za 3 dni z City w tym drugim pucharze, Wisienki mają po tym meczu sporo wolnego i gdyby mecz nie był rozgrywany w Newcastle to bym grał inaczej, ale tam jak już setki razy pisałem, gospo potrafią zagrać kosmos i średnio ważne, czy wyjdzie 1. skład czy będą zmiany, ja ten mecz traktuję trochę jak PL, bo wydaje mi się, że tu nie będzie odpuszczania. Kto awansuje to keine ahnung, ale co mi się wydaje pewne to bramki, o ile pogoda nie spłata psikusa to powinien być otwarty, ofensywny mecz. Do tego standardowo rożne, bo Sroki u siebie pod tym względem to topka, a Wisienki jeśli zaatakują, a zaatakują, to kilka sztuk też na pewno dorzucą, no i do tego standardowo bb w stronę Newcastle, bo dalej płacą za takie coś prawie @4.00, a poprzednie 2 weszły całkiem gładko, nie przedłużając:

Newcastle over 1.5 + Newcastle over 6.5 rr @3.71 sts
over 2.5 + over 10.5 rr @2.74 sts
Newcastle over 6.5 rr @2.45 sts
Newcastle over 1.5 @1.57 sts

Generalnie kombinować w ten sposób można w nieskończoność, kto jakie ryzyko lubi, ale imo tu będzie sporo bramek, sporo rożnych, z naciskiem na gospodarzy

=====
1768048837640.png

@17.30

a tu jeszcze taka tasiemka for fun

//w tej tasiemce for fun brakło 1 bramki w Stoke..a pół godziny się zastanawiałem, czy ich nie wyrzucić

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3574
S 208,8K

sol

Użytkownik
Skoro w Newcastle takie dolary wpadły to jeszcze tak dorzucę

Charlton - Chelsea

Chelsea over 3.5 @3.80 sts

Bo im dłużej o tym meczu myślę, tym bardziej wydaje mi się, że będzie spory nacisk, a jak widać po innych grach dzisiaj, wcale jakiegoś odpuszczania nie ma

//kurde tak dzisiaj posiadało, że chyba aż kupie w końcu pasztet do tego chleba xd mam nadzieję, że ktoś z czegoś skorzystał

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3717
S 208,8K

sol

Użytkownik
Derby - Leeds

Znowu nie ogarniam tych kursów, Derby czasem śledzę wyniki, bo z nimi w championship podobnie trochę jak z Leicester, kursy na overy często ponad @2, a kilka bramek zawsze wpada, a już na pewno nie są wirtuozami obrony. Leeds też zdecydowanie bardziej atakuje niż broni, mają teoretyczną przewagę jako drużyna z PL, ale oni dużo akurat tracą na wyjazdach, wynikowo, bo ich gra nie wygląda aż tak źle, ale na awans tutaj nie odważyłbym się stawiać, imo to typowy coin toss, ale bramki/rożne już chętnie, nie wiem jak Derby z rożnymi szczerze mówiąc, ale wydaje mi się, że u siebie, z drużyną bez wyraźnej przewagi, no nie cofną się na 0:0 na pewno. Pawie nawet na wyjazdach kilka rr zawsze robią, a nie szukam tu wysokich linii, na to co proponuje powinno starczyć, nie przedłużając, pod rosołek:

over 1.5 + over 8.5 rr @1.90 sts

over 2.5 @2.00 sts

Smacznego

//i od razu rosołek bardziej smakuje, a już i tak dobry był xd

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3055
little-dj 926,3K

little-dj

Typer
Piłka nożna - Anglia, FA Cup
West Ham United F.C.
-
Queens Park Rangers F.C.

West Ham @ 1.68, Betcris

West Ham potrzebuje zwycięstwa jak tlenu, bo nie wygrali meczu od ósmego listopada tamtego roku. Wychodzą na Queens Park mocnym składem, z piątką obrońców, ale Bowen gra, Summerville także, więc z przodu nie powinno być źle. Kolejny mecz za tydzień mają, więc nie powinno tu też być o odpuszczeniu. W lidze czeka ich walka o utrzymanie, ale bardziej niż odpoczynku potrzebują wygranej, żeby wreszcie się odblokować. Queens Park jest w Championship trzy punkty od miejsca dającego play-offy, ale stracili przy tym drugą największą liczbę goli w całej lidze (przebija ich oczywiście pewne spadku Sheffield Wednesday). Myślę, że przeskok między Premier League a Championship jest na tyle duży, że pomimo strasznej serii West Ham powinien sobie poradzić. Szczególnie, że goście nie są jacyś megamocni i nawet w ostatnich dniach potrafili przegrywać mecze z drużynami z drugiej części tabeli swojej ligi.

Ostatnia edycja:
S 208,8K

sol

Użytkownik
Manchester United - Brighton

Nie lubię Utd grać, ale coś z tyłu głowy mi mówi, że przez to, że to puchar to tu będzie się działo. Brighton jest zawsze groźne i z każdym potrafią postrzelać, Manchester też raczej ma więcej wspólnego z atakiem niż z obroną, bo ilość straconych bramek przez nich to jakiś kosmos. Obydwie tak samo w rożne potrafią, nie będę tu epopei pisał, po prostu tak coś w kościach czuję, że będzie widowisko

over 2.5 + over 8.5 rr @2.25 sts
over 1.5 + over 7.5 rr @1.55 sts

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom