>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2026 (11.12.2025 - 3.01.2026)

psotnick 1,3M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
dzisiaj, 21:15 (SUPERPRZEWAGA: Wygraj swój zakład przedmeczowy natychmiast, jeśli zawodnik, na którego postawiłeś, uzyska 170 checkout - niezależnie od wyniku końcowego)
Luke Littler - Gian van Veen
Zwycięzca: Gian van Veen @ 3.00 7-1, GVV raz spudłował bulla na 170, szkoda.
Superbet

Faktycznie, z tą Superprzewagą w Superbecie to typ na Holendra to jest realna promocja. Normalny typ na checkout 170 van Veena wyceniany jest na kurs 3.75, kurs na jego win niewiele niższy, a tu mamy promo dwa w jednym. Przecież Gian van Veen w tym turnieju wbił już 3 bigfishe 170. Myślę że finał to gwarantowane przynajmniej 10-11 setów, i pewnie jakieś 40-45 legów, lekko licząc, bo myślę, że faworyt nie ucieknie z punktacją tak jak to robił z innymi rywalami i nie tak łatwo będzie o brejki. I te 170tki to trzeba będzie kończyć żeby uzyskać brejka czy seta. Szans powinno być sporo, Gian w formie, robił to już w tym turnieju 3 razy, czas na kolejny.

Łączna liczba 180: Poniżej 36,5 @ 1,72 25
Betclic

Dodatkowo czuje że to nie będzie rekordowy mecz jeśli chodzi o maksy. Littler spuścił z tonu w tym aspekcie w ostatnich 2 meczach, a na pewno dużo poniżej linii maksów jakie buki ustawiły, w obu meczach po 10x180, a linie były 14,5 i 16,5. Wiadomo miało na to wpływ wysokie wygrane 5-0 z Ratajskim i 6-1 z Searle, tylko że w setowym formacie mimo takich wyników to gry było całkiem sporo, bo te sety czesto decydowały się w dopiero w decydującym 5 legu. Littler z Ratajskim 10 maksów w 20 legach, z Searle wbił 10 w 28 legach, czyli mniej już jego średnia turniejowa. Jakoś tu nie widzę żeby obaj mieli miec po 20 maksów, za to spodziewam sie masy 140tek, dlatego tutaj under.

Gian van Veen Średnia meczowa: Powyżej 101,5 @ 1,72 99.94
Betclic

To będzie konieczność dla Holendra żeby utrzymywać średnią powyżej 100 i to wyraźnie. Na szczęście w ostatnich 2 meczach forma super, ave105 z Humphriesem, i 103 z Andersonem. A rywale rzucali też powyżej stówki, a mimo wszystko mecze wygrane dość komfortowo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1593
BanksyGA 279K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Albo ruski coś pochrzanil albo piękna promocja. Na GVV więcej maksow jest kurs 10.2 mimo stawki maksymalnej (45 PLN) udało mi się załadować to 5x.

Ale już handicap na maksy jest całkiem przyjemny.

GVV +5,5 maksa (handicap) @1,98

Jestem pierwszą osobą która nie daje żadnych szans Holendrowi. Absolutnie nie ma żadnych szans. Nie ma tym dystansie. Nie z takim Littlerem. Luke do tej pory grał dla zabawy przez większość czasu. Jak trzeba przyspieszyć to i nie ma czego zbierać :)

GVV ugra maksymalnie 3 sety. Mimo wszystko jednak maksy ładować umie, a i Littler w tym elemencie się opuścił, zdecydowanie więcej 140 rzuca. Handicap +5,5 gdzie maksy powinny być po równo lub nieznacznie na korzyść Littlera? Biorę z pocalowaniem ręki.

Limit całkiem przyjemny bo mam 520 PLN i możliwość załadowania 6 razy :)

Screenshot_2026-01-03-20-11-40-213_org.bet22.client-edit.jpg

Otrzymane punkty reputacji: +138
adik1992 916,4K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Littler o46,5% procent C/O @1,75 46%
STS

Dla lepszego oglądania zagrałem coś takiego. Wczoraj świetny drugi półfinał, dziś liczę na powtórkę. Anglik w tym turnieju pod względem procentu C/O wyglądał następująco: 64,29; 47,37; 70,59; 42,86; 55,56; 58,82. Także tylko w jednym meczu nie pokrył linii. Dziś nie będzie miejsca na błędy, bo Holender jeżeli będzie w gazie wykorzysta te potknięcia.

Ostatnia edycja:
P 21,2K

pablocuoco8

Użytkownik
Van Veen wygrał rzut do bulla więc póki kurs nie spadł w Fuksiarzu po 2.15 van Veen 1 set.

Luke wchodzi w mecze powoli + van Veen zaczyna, tyle.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3072
piotrex007 389,4K

piotrex007

Użytkownik
Ja w przypadku finału stawiam tylko 4fun lekko. Ostatnie finały kończyły się małymi zamknięciami, najczęściej na D16, nie ma to oczywiście żadnego znaczenia dla dzisiejszego meczu, ale zaufam intuicji i pod większą zabawę w końcowej fazie meczu spróbuję zagrać tak:

Gian van Veen - Luke Littler
Typ: Zwycięski C/O w meczu poniżej 40,5
Kurs: 2,0 w 888starz
Wynik: 147 🙉

Ostatnia edycja:
M 1,8K

matt07

Użytkownik
Luke Littler - Gian van Veen
TYP: Najwyższy C/O w meczu powyżej 160.5 @2.0
Superbet

Myślę, że kurs naprawdę ciekawy i zagram go mocniej. Patrząc na poprzednie rywalizację nie powinno być problemu tą linię pokryć przez jednego i drugiego.

Otrzymane punkty reputacji: +1803
C 460,4K

czary-mary

Użytkownik
Van Veen checkout 170
Kurs 3.75
Może , potrafi i robi to w do drugim meczu. Dziś spotkanie na dystansie. Możliwe i ponad 50 legow. Jak najbardziej może to zrobić choćby w 1 legu

Cabron 164,7K

Cabron

Użytkownik
Haha nie do ogrania jest gość. Co to jest za kozak to nie mam pytań. Van Gerwen mógłby tam wejść na scenę i mu buty wyczyścić, bo daje trzy lata i będziemy mówić, że już jest po Taylorze najwybitniejszym darterem.
Przecież jeśli jemu palma nie odbije, to ciężko będzie nie wygrywać tych tytułów seryjnie rok po roku, bo nikt podjazdu do niego nie ma.
Finał mistrzostw świata, a Littler znowu gra vs swoje lotki, bo rywal i tak nie ma z nim szans, więc jedynym przeciwnikiem są lotki, które nie chcą wpaść 8x w potrójną wysoka wartość, żeby zamknąć 9 lotkę.

N 35,2K

najtmar

Użytkownik
To już jest koniec. Pod wieloma względami były to rekordowe mistrzostwa w historii: największa pula nagród, liczba uczestników, czyli 128 (rok temu było 96, a w pierwszych czterech latach od powstania pdc czyli 1994-1998 - 24, to tak w ramach ciekawostki, jak to ewoluowało).
Najwięcej maksów w historii, ale to nic dziwnego, skoro były 32 spotkania więcej. W tym roku za to poprawili się z c/o 170. Oczywiście padło ich najwięcej w historii, ale o ile np. roku temu w 1/64, przy 32 spotkaniach padło tylko jedno takie wyzerowanie, to w tym roku (w co prawda 64 spotkaniach tej samej rundy) padło ich aż 6.
Zabrakło tylko tej dziewiątej lotki.
Bardzo dużo niespodzianek, poza jedną:
nie ma siły na Littlera.Nie widzę wśród obecnych zawodników w tourze, kogoś, kto może mu zagrozić w najbliższym czasie, ale to samo można było powiedzieć kilka lat temu o Van Gerwenie. Czekam aż do PDC wjedzie 15-letni Szkot, Mitchell Lawrie, który gra co prawda w niższej rangą organizacji WDF, ale zdobył tam ostatnio wicemistrzostwo świata i wygląda on bardzo obiecująco w kwestii najbliższej przyszłości, czyli pojawienia się zawodnika, który w jakimś stopniu może zagrozić „The Nuke". Do tego w JDC Advanced Tour, jest kilku ciekawych młodziutkich darterów, którzy też dobrze rokują. Pozostaje tylko czekać. Do zobaczenia za niecały rok, na kolejnych mistrzostwach PDC.;)(y)💪

Otrzymane punkty reputacji: +1824
vsky 194,6K

vsky

Użytkownik
Jak na rekordową pulę, to jednak turniej trochę rozczarował. Dużo gwiazd odpadło dość wcześnie, finał nudny i jednostronny, brak choćby jednej 9. lotki (co jest bardzo słabe). Były genialne mecze, ale nie były to wybitne mistrzostwa. Pamiętam co najmniej 10 lepszych. Natomiast pod kątem bukmacherskim, to jestem na ogromny plus i fajnie zarobiłem. Do zobaczenia za rok, kochani!

PS Do adminów forum: proponuję założyć oddzielną, samodzielną zakładkę dla darta, żeby nie był w grupie „inne sporty“, bo to już nie jest niszowy sport, zwłaszcza u typerów etc.
Patrząc jakie ogromne zainteresowanie wzbudzają MŚ, polecam też zorganizować jakiś konkurs w następnych latach.

Waldi1979 3,6M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
PS Do adminów forum: proponuję założyć oddzielną, samodzielną zakładkę dla darta, żeby nie był w grupie „inne sporty“, bo to już nie jest niszowy sport, zwłaszcza u typerów etc.
Patrząc jakie ogromne zainteresowanie wzbudzają MŚ, polecam też zorganizować jakiś konkurs w następnych latach.
Odnośnie działu to myślę, ze można go wyciągnąć na główną stronę forum, a jeżeli chodzi o konkurs to na ostatnie może z 10 lat chyba tylko dwa razy czy trzy nie było konkursu, ostatnie edycje to jednak max 10-15 osób, które biorą udział i są to w większości te same osoby, więc jak nie ma zainteresowania to nie było też konkursu.

vsky 194,6K

vsky

Użytkownik
Odnośnie działu to myślę, ze można go wyciągnąć na główną stronę forum, a jeżeli chodzi o konkurs to na ostatnie może z 10 lat chyba tylko dwa razy czy trzy nie było konkursu, ostatnie edycje to jednak max 10-15 osób, które biorą udział i są to w większości te same osoby, więc jak nie ma zainteresowania to nie było też konkursu.
Z tymi konkursami to prawda akurat, nie wiem dlaczego tak jest. Ale dart musi mieć swój oddzielny dział na głównej :)

Do góry Bottom