Dzień dobry,
chciałam opisać swoją sytuację z BETFANEM gdzie bukmacher
przywłaszczył! sobie moje pieniądze w postaci pierwszej wpłaty 200 zł.
Zrobiłam potwierdzenie tożsamości przez bank, czyli najbardziej wiarygodne jakie jest (nie wysyłam zdjęcia dokumentów bo w dobie AI wszędzie ostrzegają żeby tego nie robić).
Po potwierdzeniu przez BANK wszystkich moich danych i potwierdzeniu przez
BETFAN że wszystko się zgadza wpłaciłam 200 zł ze swojego konta (zaznaczę z Banku Polskiego nie jakiegoś finchera itp), oczywiście zostałam poproszona o o wysłanie PDF że przelew został wykonany z mojego konta w celu weryfikacji i aktywacji możliwości wypłaty na przyszłość. Wysłałam PDF z potwierdzeniem transakcji. Po jakiś czasie sprawdzam dalej zablokowana możliwość wypłaty środków jeżeli kiedyś chciała bym to zrobić. Napisałam do nich że dalej nie mam włączonej możliwości wypłaty. Dostałam odpowiedz że mam wysłać zdjęcie twarzy z trzymanym obok dowodem osobistym z napisem
BETFAN i datą bieżącą. Wiec odpisałam im że nie ma większej i rzetelniejszej weryfikacji jak przez Bank czy profil zaufania + PDF z konta. Że się poczułam jak kryminalistka w więzieniu przy takich praktykach. W skrócie mi napisali że mają to w dupie i mam takie wysłać bo inaczej nawet nie wypłacą mi środków które wpłaciłam i potwierdziłam PDF że to z mojego konta dokładnie z banku którym potwierdziłam tożsamość.
Reasumując:
1. Potwierdziłam wszystkie swoje dane "Tożsamość" według zaleceń elektronicznie, czyli nie podrabialne - potwierdzili że wszystko jest dobrze.
2. Wysłałam wpłatę 200 zł i PDF z niej - wszystko się zgadzało.
3. Nie odblokowali zakładki z wypłatami i zablokowali 1 wpłatę.
ZAZNACZĘ że nigdy się u nich wcześniej nie rejestrowałam i wszystko jak chodzi o potwierdzenie tożsamości przez Bank i Pdf z wpłaty im się zgadzały!
Napisałam że w takim razie jak po rejestracji gdzie wszystko się zgadzało każą mi jeszcze zdjęcia z karteczkami jak z więzienia wysyłać i nie wiadomo gdzie będzie krążył mój
Dowód Osobisty i kto go do czego może wykorzystać proszę o zwrot wpłaconej kwoty i zamknięcie konta. Dostałam odpowiedz że mi nic nie wypłacą ani nie odblokują bo tak mają w regulaminie. Zaznaczę że zgodnie z ich Regulaminem potwierdziłam przez Banka swoją tożsamość i konto bankowe.
Tak że mimo należytego w 100% wykonania obowiązku rejestracji zostały można powiedzieć zawłaszczone ode mnie pieniądze.
Na te moment zamknęłam konto przez aplikację (oczywiście środków swoich nie dostałam) i kieruję sprawę do UOKiK w szczególności że po zapoznaniu się z sytuacją Prawnik wyraził swoją opinię i po pierwsze regulamin nie jest prawem bo każdy sobie może napisać co chce, po drugie po prawidłowej weryfikacji bankiem i kontem firma zawłaszczyła sobie moje środki - tu zaznaczę że tylko swoje chce wypłacić nie jakąś wygraną bo nic nie grałam.
Ciekawe ile pieniędzy w taki sposób sobie przywłaszczają ....................
Ostrzegam wszystkich przed Tym Bukmacherem i jego praktykami oraz sprawa będzie zgładzona do UOKiK.
ps. oczywiście mam wszystkie maile z nimi do wglądu.