>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata PDC 2026 (11.12.2025 - 3.01.2026)

N 27,2K

najtmar

Użytkownik
Niby szkoda, ale Hood zagrał znowu świetny mecz więc to nie przypadek, forma jest. 5 set piękny do oglądania :love:

C 444,1K

czary-mary

Użytkownik
Van Gerwen - O'Connor
Wygra O'Connor kurs 2.55❌

Van Gerwen z ledwością wymęczył mecz przegrywając seta z bardzo daleko notowanym Japończykiem. Natomiast O'Connor w meczu pierwszej rundy z Kciukiem zagrał wręcz perfekcyjnie. Skuteczność na niebywałym poziomie. Spośród wszystkich spotkań pierwszej rundy to właśnie O'Connor był w samym topie rzutów. Van Gerwen przez swoje problemy osobiste nie przypomina dominatora sprzed lat. Kibice również przy spotkaniach O'Connora robią niesamowitą atmosferę. Jak wygrywać z Van Gerwenem to właśnie będąc w takiej formie jak obecnie O'Connor

Ostatnia edycja:
lebron2134 9,9K

lebron2134

Użytkownik
Coś odemnie na 3 rundę
Gilding checkout over 99.5 + Mensur over 2.5 maksow/ 1.88/ 22bet
Gilding w obu meczach do tej pory zamykał coś dużego. Spodziewam się długiego meczu to taki zamek 100 powinnien być formalnością. Można rozważyć wyższa linię do gry w singlu. Mesnur 3 maksy też myślę że ogarnie. W pierwszej i drugiej rundzie zrobił

Schindler - Searle 3 lub więcej checkoutow 100+ / 1.67/22bet
Tutaj przede wszystkim spodziewam się długiego meczu, 6-7 setów przy takim formacie myślę że jest spora szansa na tyle checkoutow.

Ratajski średnia poniżej 95.5/ 1.83
Krzyśka stać napewno na wykręcenie takiej średniej ale czy będzie wstanie utrzymać dobrą grę przez cały mecz? Wątpię, sądzę że zdarzy się set czy dwa gdzie będzie gral 80 z hakiem

Bunting over 119.5 checkout/ 1.57/ 22 bet,
W pierwszych meczach pokrywał, dłuższy format teraz, dobre dable Buntinga. Myślę że trochę wyższa linia też wejdzie

Ostatnia edycja:
S 16,3K

sinus

Użytkownik
Pamiętam właśnie z poprzednich edycji, że ta przerwa świąteczna potrafiła wiele wywrócić do góry nogami. Co roku kilku zawodników po świętach wraca na zupełnie innym poziomie niż wcześniej. Stąd najbliższe mecze gram raczej spokojnie i bardziej statystyczne bety niż wyniki.

brodaty-zolw 118,5K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wracamy po świętach do grania w MŚ w darcie. Na ten moment mamy bardzo ciekawe mistrzostwa, które jeszcze bardziej potwierdzają teorie, że tutaj każdy może pokonać każdego. Do tej pory największe wrażenie z faworytów zrobił na mnie Van Veen, Humphries i mimo wszystko Searle. Littler nie stracił seta, ale w każdym ze spotkań przeciwnicy mogli go postraszyć, ale brakowało chłodnej głowy. Wydłużamy format do 4 wygranych setów, gdzie przerwy będziemy mieli (jak dobrze pamiętam) odpowiednio po 1,2 oraz 4 secie. Momentum w darcie, w które mocno wierzę zrobi tutaj bardzo dużo, a chłodna głowa wychodząca z przerwy będzie kluczowa. Do tej pory pod względem bukmacherskim wyglądam źle, ale jest to bardziej spowodowane złą selekcją niżeli złymi "czutkami" czy analizą. Niestety wydłużenie formatu setowego powoduje możliwość przestrzelenia mocno linii jeżeli chodzi chociażby o 180s, więc szczerze będę starał się omijać grania over/under. Stety/niestety mam sporo pomysłów na jutro, więc postaram się coś napisać, a co zagram? Sam nie wiem, ale mam nadzieję, że w końcu uda mi się to dobrze rozdzielić.

Littler-Suljovic

Zacznę może od ostatniego spotkania, które moim zdaniem może być sporą pułapką dla graczy, bo linia -3.5 handicap na Littlera wystawiona w okolicach 1.7 moim zdaniem to delikatny żart. Te mistrzostwa pięknie pokazują, że nie trudno wygrać seta. Chwila przestoju Humphriesa w spotkaniu z Evettsem pozwoliła Tedyego na wygranie seta. Mocny początek Soutara pozwolił na wygranie seta z genialnym GVV, MVG mimo tego, że zdemolował O Connora również stracił seta. W przypadku Littlera mamy sytuację gdzie w spotkaniu zarówno z Labanauskasem oraz Daviesem mieli minimum lotkę na wygranie seta, a sam Davies musi wygrać pierwszego mając mnóstwo lotek na prowadzenie 1-0. Młody Anglik w ważnych momentach dorzuca to co musi i wygrywa, ale jest do ugryzienia. Jeżeli spojrzymy na format do 4 wygranych setów na MŚ to aktualny MŚ ma za sobą 4 takie spotkania: 4-3 z Joycem, 4-1 z Whitem, 4-1 z Barneyem, 4-1 z Campbellem. Co do Mensura to nie od dziś wiadomo, że jestem jego fanem od samego początku oglądania darta jednak powiedzmy sobie szczerze jest to bardzo trudny przeciwnik do gry. Rzuca wolno, jeszcze wolniej gdy "trzeba" i mega ekspresyjnie cieszy się z rzeczy, które wydają się normalne. Austriak potrafi jednak swoje pograć w szczególności w takim formacie, gdzie tak naprawdę gramy małe mecze do trzech. Mensur wygrał 2 sety grając 96 oraz 103.14. Ja w kursie na Mensura dostrzegam spore value i podrzucam kilka wariantów, które moim zdaniem są do gry.

Mensur handicap setowy(+3.5) - 2.25/superbet
Mensur handicap setowy (+2.5) - 4.33/superbet
Dokładny wynik: 4-2 Littler - 8.6/superbet
Mensur Suljović powyżej 2.5 180s i Mensur Suljović najwyższy C/O powyżej 79.5 - czekam aż betfan wystawi

Popołudniową sesję zaczyna spotkanie naszego Orła i tutaj również widzę kilka rzeczy:

Plaiser-Ratajski

Holender dokonał do tej pory największej sensacji na tych mistrzostwach po bardzo dobrym spotkaniu z Pricem. Oczywiście w tym spotkaniu jak i praktycznie w każdym był moment, który mógł zmienić spotkanie, gdzie po nietrafionych lotkach meczowych Plaisera jego przeciwnik miał lotki na seta. Co do powyższego spotkania to przede wszystkim linia na średnią meczową Ratajskiego jest zbyt wysoka, ponieważ betfan ma ją na poziomie 95.5 przy innych bukach na poziomie 94.5. Krzysztof w spotkaniu z Joycem na samym początku grał demonicznie na punktacji jednak później siadł dość mocno grając odpowiednio 3 i 4 set na AVG 85 i 88. Obaj zawodnicy podczas tego spotkania powinni mieć gorsze i lepsze momenty co powinno się przekuć na sporą ilość legów i bardzo wyrównane spotkanie. Pobieram powyżej 5.5 seta oraz over maxów Rataja. Pisałem wyżej, że długość spotkania będzie tutaj decydowała, ale nawet 4 sety przy linii na poziomie 3.5 wydają się bardzo przyjemne. Krzysiu podczas tych MŚ rzucił 2x3 maxy z czego kilkukrotnie schodził na dół. Niemniej jednak będzie on miał kilka momentów gdzie będzie mógł maxa dorzucić i te 4 sztuki dla mnie wydają się bardzo przyjemne.

Krzysztof Ratajski powyżej 3.5 180s - 1.66.superbet
Powyżej 5.5 seta - 1.6/supebet
Krzysztof Rajski średnia punktów poniżej 95.5 - 1.85/betfan

Clayton-Zonneveld

Bardzo ciekawe spotkania, w szczególności, że mamy trochę małą próbę jeżeli chodzi o Claytona, który zagrał jedynie 1 spotkanie na tym turnieju. Tam jednak zapiął wysoki C/O, dorzucił 4x180s i zakończył lega czerwonym środkiem. Ja tutaj klasycznie idę w dość podobny zestaw jeżeli chodzi o Walijczyka, bo jest on najbardziej przewidywalnym darterem. Jeżeli może to rzuca 60, często zostawia wartości na poziomie 81, 121, 161, które w większości przypadków ma opcję do kończenia na czerwonym środku. Próbuję go zawsze bez względu na licznik przeciwnika. Jego przeciwnik zagrał dwa dobre spotkania i myślę, że powinien się postawić co wydłuży nam szanse na zamki, bulle itd.

Clayton wygra i więcej 180s - 2.27/superbet
Clayton najwyższy C/O powyżej 120.5 - 1.57/superbet
Clayton zakończy lega czerwonym środkiem - 1.9/superbet

Do tego dla mnie Pietreczko jest dużo regularniejszy, więc też na spokojnie powinien wygrać swoje spotkanie z wikingiem, a spotkanie Gildinga z Woodhousem powinno nam dostarczyć overy wszystkiego.

Otrzymane punkty reputacji: +130
vsky 187,3K

vsky

Użytkownik
Gilding - Woodhouse
Gilding wygra, @1.78
superbet

Mój bet dnia. Ja grałem kilka dni temu po @2.00, ale teraz kursy spadły. Gilding w tym turnieju jest dużo pewniejszy i solidniejszy. Ładnie kończy, wysokie średnie. Woodhouse zawsze miał problem z głową, więc liczę, że tym razem będzie tak samo. Jedynie słaba dyspozycja Gildinga może go utopić, ale jeżeli po przerwie nic się nie zmieniło, to powinien to wygrać.

Harrysson - Pietreczko
Pietreczko wygra, @1.67
Pietreczko -1.5, @2.20

Pietreczko jest po prostu lepszy, choć irytujący. Szwedzki wiking to tak naprawdę niewiadoma na tym etapie MŚ, raczej zagra poniżej avg 90. Moim zdaniem warto grubo grać na czysty win Pietreczki, a handi dla lepszego kursu.

Do góry Bottom